E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiTCMB rezervleri azaldı---

TCMB rezervleri azaldı

TCMB rezervleri azaldı
19 Ocak 2023 - 14:41 borsagundem.com

TCMB döviz rezervleri 477 milyon dolar azalırken, net rezervler 577 milyon dolar arttı

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası(TCMB) döviz rezervleri geçen haftaya göre 477 milyon dolar düşüş gösterdi.

TCMB verilerine göre, geçtiğimiz hafta 79 milyar 660 milyon dolar olan döviz rezervleri, 13 Ocak ile sona eren haftada 79 milyar 183 milyon dolara indi.

TCMB altın rezervleri 46 milyar 750 milyon dolardan, 48 milyar 89 milyon dolar seviyesine geldi.

Böylece TCMB rezervleri bir önceki hafta 126 milyar 410 milyon dolar seviyesindeyken, 127 milyar 272 milyon dolar seviyesine yükseldi.

Net Rezervler Arttı

Aynı dönemde TCMB'nin net uluslararası rezervleri 577 milyon dolar artış gösterdi.

Geçtiğimiz hafta 24 milyar 307 milyon dolar olan net uluslararası rezervler 13 Ocak ile sona eren haftada 24 milyar 886 milyon dolara çıktı.

TCMB yılın ilk faiz kararını açıkladı

 

Merkez Bankası'ndan ihracatçılara destek paketi

 

TCMB piyasayı 17 milyar TL fonladı

 

Merkez Bankası'ndan TL mevduatları için yeni teşvik

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • borsacı19 Ocak 2023 22:15

    paramız pul oldu nasıl bir yönetim anamakta zorlanıyorum dünyada bu kadar deger kaybetmesine ragmen o koltukta zamk la yapıştı acaba bu ülkeyi yönetenler nedir bu rezalet diyemiyormu.ben bu para politikası konusunda asla bu yönetime oy vermem çünkü beceriksizligi mükafatlandırmak vijdanımı sızlatır.

  • baran19 Ocak 2023 18:31

    Dövizleri arka kapıdan satarak yediler ve bitirdiler. Kara günler için ayrılan yedek akçeleride yediler. Sırada altınlar var. Ne doymaz bir iktidar var. Tam bir mirasyedi örneĝi. 100 yılda birikenleri yirmi yılda yediler. Haram zehir zıkkım olsun.

  • Mucise Reis : )19 Ocak 2023 17:24

    Mucize ekonomi programını öven Ebabil Kuşları kayboldu :D Nerede 2022 Aralık ayında abe göbecik atalım dolar düşüyor ohh ohh dansı yapanlar ? ne ebabiller, ne danscı gazeteciler ortalıklarda yok :D Seçim yaklaştıkça, Milletin ekonomiden dertlerini yüksek ses ile duydukça ortlaıkdan kaybolmaya başladılar... Hep öyle olur. Ama keşke böyle olmasa idi, kasa dolu milletin alım gücü yüksek olsa idi. seçimde olamasa idi... Ama seçim ekonomik krizden çıkış umudu oldu millete. Kasa boş nasıl dolacak bu kasa ? milletten ağır vergilerle mi ? merkez bankası globnal ekonomiye uyuyorum dese otomatıkman zaten usd gevşer, alternatiflere TL varlıklar kayar... ne kadar TL avrsa FAİZ ALDIĞI BİR YERDE duruyor, üretime girmiyor, gitmiyor. Merkez Tl basıyor pıyasaya ödeme yapıyor :D böyle ülke gelişir mi? isşizlik biter mi? çıkmaz yoldur bu . 1 yıl önce dedik hala görmuyor kör gözleri

  • xyz19 Ocak 2023 22:34

    128 milyar dolar nerde diyordu chp ama kasada duruyormus chp sozcu bize yalan soylemis biz bu yalancilarin pesinnemi gidiyoruz simdi obovvvvvv