E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaTCMB, FAST işlem tutar limitini yükseltti---

TCMB, FAST işlem tutar limitini yükseltti

TCMB, FAST işlem tutar limitini yükseltti
02 Nisan 2024 - 10:05 borsagundem.com

FAST para transfer sisteminde limit yükseltildi, 4 Nisan itibariyle bankalardan FAST işlemi ile yapılacak para transferlerinde üst limit 100 bin TL olarak güncellendi.

Fonların Anlık ve Sürekli Transferi (FAST)  işlem tutar limitleri 4 Nisan 2024 itibarıyla para transferlerinde 100.000 TL'ye, FAST-TR Karekod kullanılarak gerçekleştirilecek işyeri ödemelerinde ise 250.000 TL'ye yükseltilecek.

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB)'ndan yapılan açıklamada şöyle denildi:

"Yeni nesil anlık ödeme sistemi FAST (Fonların Anlık ve Sürekli Transferi), Türkiye’de ödemeler alanında yarattığı yenilikçi yaklaşım ve katman servisleri ile günün her saati güvenli, hızlı ve kolay bir şekilde ödeme yapılmasına olanak sağlamakta olup alışveriş işlemlerinde nakit ve kartlı ödeme yöntemlerine alternatif bir yöntem olarak hızla yaygınlaşmaktadır.

2023 yılı aralık ayında planlanıp FAST katılımcılarına duyurulduğu üzere; kullanıcıların FAST sistemine gösterdikleri ilgi ve ödemeler ekosisteminin dinamik gereksinimleri göz önünde bulundurularak, 4 Nisan 2024 tarihi itibarıyla FAST işlem tutar limitleri para transferlerinde 50.000 TL’den 100.000 TL’ye, FAST-TR karekod kullanılarak gerçekleştirilecek dinamik doğrulamalı işyeri ödemelerinde ise 100.000 TL’den 250.000 TL’ye yükseltilecektir."

TCMB rezervleri azalmaya devam ediyor

 

TCMB genel kurulu her yıl nisanda yapılacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ekonomist02 Nisan 2024 15:31

    Türk milletinin iktisadi faaliyetlerini para aracı ve temsilen LİRA birimini yönetme yetkisi T. Merkez Bankasındadır. Bu dijital çağda Fast işlemi ile ödeme limiti her iktisadi faaliyette limitsiz kullanılabilmelidir. Her vatandaşa ve Kuruma Devlete ait Türkiye Devleti Dijital cüzdan  tanımlanmalıdır. Yapılmıyor ise kayıt dışılığa imkan sağlama ve suç unsuru oluşturma durumu söz konusudur.