E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTAV'ın gözü Hindistan ve Malezya'daki ihalelerde---

TAV'ın gözü Hindistan ve Malezya'daki ihalelerde

TAV'ın gözü Hindistan ve Malezya'daki ihalelerde
11 Mayıs 2016 - 06:07 borsagundem.com

TAV Holding CEO’su Sani Şener, gelecek 12-24 ay içinde Vietnam, Endonezya, Malezya ve Hindistan’daki yeni ihalelere teklif vermeyi planladıklarını söyledi.

Dubai’de katıldığı konferans sırasında Reuters’ın sorularını yanıtlayan Şener, “Gelecek 12-24 ay içinde Vietnam, Endonezya, Malezya ve Hindistan’da yeni ihalelere teklif vermeyi planlıyoruz. Yalnızca Hindistan’da 50 yeni havalimanının özelleştirilmesi bekleniyor, TAV bunlara teklif verecek” dedi.

Afrika’da yolcu sayısı 1 milyonun üzerindeki havalimanları ile ilgilendiklerini de belirten Sani Şener, Körfez bölgesindeki havalimanı hizmetlerinin özelleştirilmesi durumunda bu fırsatlarla da ilgileneceklerini kaydetti.

TAV’ın tarihi, 1997’de İstanbul Atatürk Havalimanı Dış Hatlar Terminali ihalesiyle başladı. TAV Havalimanları bugün Türkiye’de İstanbul Atatürk, Ankara Esenboğa, İzmir Adnan Menderes, Milas-Bodrum ve Gazipaşa-Alanya Havalimanları’nı işletiyor.

TAV yurtdışında ise Gürcistan’ın Tiflis ve Batum, Tunus’un Monastır ve Enfidha-Hammamet, Makedonya’nın Üsküp ve Ohrid, Suudi arabistan’ın Medine, Hırvatistan’ın Zagreb Havalimanları’nda hizmet sunuyor. TAV Havalimanları bağlı ortaklıkları ve iştirakleriyle birlikte duty-free, yiyecek-içecek hizmetleri, yer hizmetleri, bilişim, güvenlik ve işletme hizmetleri gibi havalimanı operasyonunun diğer alanlarında da faaliyet gösteriyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)