E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriTAV, Ege Bölgesi'ni dünyaya bağlayacak---

TAV, Ege Bölgesi'ni dünyaya bağlayacak

TAV, Ege Bölgesi'ni dünyaya bağlayacak
13 Mart 2014 - 08:10 borsagundem.com

Adnan Menderes Havalimanı İzmir'in aktarma merkezi olma hedefi için önemli avantaj sağlayacak

TAV Havalimanları Holding'in 19 ayda yapımını tamamladığı İzmir Adnan Menderes Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminali hizmete giriyor. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın 17 Mart Pazartesi günü büyük bir törenle hizmete açacağı terminal, yılda 25 milyon yolcuya hizmet verecek. Yapımı 266 milyon euroya mal olan yeni terminal ve 10 milyon yolcu kapasiteli mevcut dış hatlar terminali ile İzmir, havacılıkta aktarma merkezi olma hedefine ulaşacak. TAV, 2012 yılında yapılan ihalede İzmir Adnan Menderes Havalimanı İç ve Dış Hatlar Terminali'nin 2032 yılı sonuna kadar işletme hakkını almıştı. 610 milyon euro artı KDV'lik en yüksek teklif ile ihaleyi kazanan TAV, ihale bedeli ve yeni terminal ile beraber İzmir'e 3 milyar liralık yatırım gerçekleştirmiş olacak.

Üst düzey hizmet

TAV yetkilileri, İzmir Adnan Menderes Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminali'nin yatırım tutarının 266 milyon euro düzeyinde gerçekleştiğini açıkladı. Yeni iç hatlar terminalinin yolcu kapasitesi 25 milyon yolcu/yıl olduğunu belirten yetkililer, yeni terminalle beraber İzmir'in aktarma merkezi olma yolunda ne gibi avantajlara kavuşacağını söyledi. Yetkililer, "İzmir Adnan Menderes Havalimanı, İzmir ve Ege bölgesini dünyaya ve Anadolu'ya bağlamaktadır. TAV Havalimanları olarak dış hatlar terminalinin işletmesini 2007'de, iç hatlar terminalinin işletmesini de 2012'de üstlendik. Yeni terminal yolcularımıza uzun yıllar boyunca üst düzeyde hizmet verebileceğimiz mimari ve teknolojik altyapıya sahip. TAV olarak, tüm paydaşlarımızla işbirliği halinde İzmir'in sahip olduğu potansiyeli gerçekleştirmesi için çalışmalarımızı sürdüreceğiz" dedi.

Çevre dostu planlama

TAV yetkilileri, "TAV Havalimanları tarafından işletilen dış hatlar terminaliyle 'Avrupa'nın Çevreye En Duyarlı Havalimanı' seçilen İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nın yeni iç hatlar terminali de çevre dostu olacak şekilde tasarlandı. Yeni terminalde kullanılacak ısı pompaları, yağmur hasat sistemleri, gri su kullanım sistemi, güneş kollektörleri, ve trijenerasyon santraliyle enerji tüketimi ve su harcaması en aza indirilirken atık yönetimi de verimli bir şekilde gerçekleştirilecek. Terminal binası, keskin ve modern hatları, iç bahçe ve havuzları, geniş ama bir o kadar da sade iç hacimleriyle kullanıcılarına hem fonksiyonel hem de estetik açıdan benzersiz bir deneyim yaşatacak. Gelen yolcuların check-in salonundan bile park etmiş uçakları, apronu ve kalkan uçakları kolayca izleyebilmeleri mümkün olacak. 29 metrelik tonoz çatısıyla terminal, bitişeceği dış hatlar terminaliyle uyumlu tasarlandı. İzmir Adnan Menderes Havalimanı Yeni İç Hatlar Terminali ve Katlı Otoparkı için Enerji ve Çevre Dostu Tasarımda Liderlik (LEED) sertifikasyonu başvurusu Aralık 2012'de yapıldı. ADB Yeni İç Hatlar Terminali Türkiye'de LEED sertifikası alacak ilk havalimanı terminal binası olacak" diye konuştu.

Hangi özellikleri var

- 64 check-in kontuar
- 40 asansör
- 30 yürüyen merdiven ve 666 metre yürüyen bant
 - Saatte 5 bin bagaj kapasitesi
- 291 bin 267 metrekare toplam inşaat alanı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 218,20
En Yüksek: 219,30
En Düşük: 217,00
Değişim 0,55 %
FK: 9,06
PD / DD: 1,58
İşlem Hacmi 173.704.850
Toplam Adet: 796.519
Ağırlıklı Ort.: 218,04
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)