E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTartışmalı emeklilik reformun onayının ardından Fransa sokakları savaş alanına döndü---

Tartışmalı emeklilik reformun onayının ardından Fransa sokakları savaş alanına döndü

Tartışmalı emeklilik reformun onayının ardından Fransa sokakları savaş alanına döndü
15 Nisan 2023 - 02:34 borsagundem.com

Fransa'da emeklilik reformunun onaylanmasının ardından ülke genelinde düzenlenen eş zamanlı gösterilerde kamu kurumları hedef alınarak kamu malları ateşe verildi.

Fransa'da Anayasa Konseyinin tartışmalı emeklilik reformunu ana hatlarıyla onayladığını açıklamasıyla Paris, Lyon, Rennes ve Nantes gibi farklı kentlerde Fransızlar sokağa indi.

Paris'te belediye binasının önüne toplanan göstericiler, Konseyin kararının açıklamasının ardından sokaklarda yürümeye başladı.

"PARİS AYAĞA KALK!"

Başkentin sembolik Cumhuriyet Meydanı'ndan geçen göstericiler, çöp bidonlarını yollara devirdi ve ateşe verdi. Otobüs duraklarının camlarının kıran göstericiler, "Paris ayağa kalk" şeklinde slogan attı.

Polis ve göstericiler arasında zaman zaman tansiyon yükselirken, polis, protestoculara cop ve biber gazıyla müdahalede bulunuyor.

Fransız basını başkentte 112 kişinin gözaltına alındığını aktardı.

NANTES'DE VALİLİK HEDEF ALINDI

Nantes kentinde öfkeli kalabalık Valilik binasına cam şişe fırlatırken, polis ve göstericiler arasında tansiyon yükseldi. Göstericiler Nantes'de tramvay hattını ateşe verdi.

RENNES'DE SOKAKLAR KARIŞTI

Haftalardır polis ve göstericiler arasında şiddet olaylarının yaşandığı Rennes kentinde de sokaklar karıştı. Protestocular bir karakolu ateşe verirken, polis yangını tomayla söndürdü.

Fransa İçişleri Bakanı Gerald Darmanin, Twitter'da yaptığı açıklamada Rennes'de bir karakol ve kilisenin zarar gördüğünü belirterek, bunun kabul edilemez olduğunu vurguladı.

SÜREÇ

Fransa'da hükümetin emeklilik yaşının 62'den 64'e çıkarılmasını içeren yasa tasarısını oylama yapmadan Meclisten geçirme kararı üzerine 16 Mart'ta başlayan kitlesel gösteriler devam ediyor.

Gösterilere sert müdahale eden polis ile göstericiler arasında ülkenin birçok yerinde şiddet olaylar yaşanıyor.

1000'DEN FAZLA GÖZALTI

Ülke genelinde düzenlenen protestolarda 1000'den fazla kişi gözaltına alınmıştı.

Muhalefet ve hükümet, reformun anayasaya uygun olup olmadığının belirlenmesi için Anayasa Konseyine başvurmuştu.

Konsey, yasa tasarısının emeklilik yaşını 64'e çıkaran maddesini onaylarken; reforma ilişkin 6 maddeyi tamamen veya kısmen reddetmişti.

Fransa'da kaos yaratan emeklilik reformu kısmen onaylandı

 

Yine Fransa yine skandal! PKK/YPG elebaşları ağırlandı

 

Fransa'da PKK sanıkları için karar günü

 

Çin karada konuşlu orta menzilli anti balistik füze denemesi yaptı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yazık ettiler bize15 Nisan 2023 03:14

    ulan ne admlar ya.halkları ya vatnsvr değil yada heyecan arıyrlar kendilerince.fransa gibi gelişmiş bir ülkede bile çalışma yaşı yüksltilirkn,genç nüfusu bize nazaran az olsa da bu gçerli bir sbp değil, bizde aksine eyt çıkar, 45 yşnda gncecik vatndaş emkli edilir.bu durmda (tr) devletin yşayacağı vergi kaybının hesabını kimse yapamaz üstüne yaşanacak kayıp gdp yi saymyorum bile.herkes bir çalışırken bizm 2 hatta 3 4 çalışmmız gerken yerde ytıyruz. zaten ülknin ekmeğini kaymğını bu yaş tabkası yedi bitirdi bize kocamn bir blaşık yığını felakt kaldı. rastgele bir memrun evi arbası yazlığı ve bazılarında bile olsa arsaları varken, şuan rütbeli bir işte yüksek maaşla bir işe girsem bunların hiçbrini yapamayacam. Antalyada kiralar olmuş 20-30k ev fiyatlarını saymıyorum bile. en ucuz arba yarım milyon. ulan para harcarken az kazanırken çok geliyor yani 500k tl dediğin paraya kı*ı kırık arabayı zor alıyosun ama düz orta sınıf olsan belki 2 3 yıllık maaşın. gerçekten hakkımızı helal etmiyoruz