E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıTarihin en yüksek hacimleri ile yükseliş serisi devam ediyor---

Tarihin en yüksek hacimleri ile yükseliş serisi devam ediyor

Tarihin en yüksek hacimleri ile yükseliş serisi devam ediyor
23 Haziran 2020 - 09:25 borsagundem.com

Gedik Yatırım Tarafından Hazırlanan Günlük Bülten: BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

Toparlanmaya ilişkin iyimser beklentiler risk iştahını desteklerken, ikinci dalga endişeleri risk iştahı üzerinde bir miktar baskı oluşturuyor. Salgın kaynaklı gelişmeler ve haber akışları önemini koruyor. ABD Başkanı Trump, birinci faz ticaret anlaşmasının zarar görmediğini ifade ederken, bugün yurt dışında açıklanacak öncü PMI verileri toparlanmaya ilişkin beklentiler üzerinde etkili olacağından yakından izlenecektir.

Açıklanacak Önemli Ekonomik Veriler
11:00 Euro Bölgesi - İmalat / Hizmet PMI Önem: Yüksek
16:45 ABD - İmalat / Hizmet PMI Önem: Yüksek

BIST-100 Güne Başlangıç

Toparlanma ilişkin güç kazanan beklentilere karşın gündeme gelen ikinci dalga endişeleri küresel hisse piyasalarında dalgalı bir seyrin yaşanmasına neden oluyor. BIST-100 Endeksi hisse bazlı hareketlerin etkisiyle yurt dışı piyasalara kıyasla pozitif bir ayrışma göstererek günü %1,39'luk bir yükselişle 115.190 puandan tamamladı. ABD borsaları dün günü yükselişle tamamlarken, bu sabah ABD vadelileri yataya yakın dalgalı bir seyir izliyor. Asya piyasalarında genel olarak sınırlı yükselişler hâkim. Avrupa borsalarının güne bir miktar alıcılı açılışlarla başlamaları bekleniyor. Endeks kapanışında 6,84 - 6,85 aralığında bulunan Dolar/TL, bu sabah 08:40 itibariyle 6,84'lü seviyelerden işlem görmekte. BIST- 100 Endeksi'nin güne hafif alıcılı bir açılışla başlamasını bekliyoruz.

BIST-100 Strateji

Borsa İstanbul'da tarihin en yüksek hacimleri ile gerçekleşen yükseliş serisi devam ediyor. BIST 100'de geçtiğimiz hafta perşembe ve cuma günü sırası ile 20 ve 28,5 milyar TL'lik hacimle gelen yükseliş dün de 23,5 milyar TL'lik hacimle devam etti. Yüksek hacimlerle gelen bu yükselişler yukarıda yeni hedefleri gündeme getiriyor. 116 binin ilk direnç olduğu endekste bu seviyenin üzerinde 118.500 ve hatta tarihi zirveler gündeme gelebilir. Kısa vadede en yakın destek 113.500'te bulunuyor. Daha önceki günlerde de bahsettiğimiz üzere önemli bir destek seviyesi kırılmadığı sürece geri çekilmelere temkinli yaklaşmak gerektiğini düşünüyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)