E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTarihi Kudüs kararı sonrası Erdoğan'dan ilk açıklama---

Tarihi Kudüs kararı sonrası Erdoğan'dan ilk açıklama

Tarihi Kudüs kararı sonrası Erdoğan'dan ilk açıklama
13 Aralık 2017 - 17:21 borsagundem.com

İİT toplantısından sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kudüs konusunda önemli açıklamalarda bulundu

İstanbul'da düzenlenen İslam İşbirliği Teşkilatı Olağanüstü İslam Zirvesi Konferansı'nda, Doğu Kudüs'ün Filistin'in başkenti ilan edilmesinin ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan ilk açıklama geldi. Cumhurbaşkanı Erdoğan, "İslam İşbirliği Teşkilatı'nın tarihi misyonuna yakışır, anlamlı, kritik bir zirve toplantısı gerçekleştirdik" dedi. Erdoğan, "Taraf olan bir ABD’nin artık İsrail ve Filistin arasında arabuluculuk yapması söz konusu olamaz. Arabuluculuk konusunun artık İİT’nin tüm yetkilileriyle görüşmek suretiyle kim olacağının görüşülmesi lazım" diye konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşması sırasında dünyaya, İsrail askerleri tarafından gözleri bağlanarak gözaltına alınan 14 yaşındaki Filistinli çocuğun fotoğrafını göstererek seslendi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sözlerinin satır başları şöyle:

İİT’nin varlık gayesi Kudüs’ün kutsiyetinin ve tarihi statüsünün muhafazasıdır. Bugün de İİT’nin tarihi misyonun gayesine yakışır kritik bir zirve toplantısı gerçekleştirdik.

Bu tarihi zirve ile bir kez daha Kudüs’ün sahipsiz olmadığını göstermiş olduk. Trump’ın açıklamasının ilk işaretleri gelmeye başladığı andan itibaren İTT dönem başkanı olarak yoğun mesai sarf ettik.

Bu kararın gayrı meşru ve kabul edileme olduğunu anlattık. Taraf olan bir ABD’nin artık İsrail ve Filistin arasında arabuluculuk yapması söz konusu olamaz. Arabuluculuk konusu artık İİT’nin tüm yetkilileriyle görüşmek suretiyle kim olacağının görüşülmesi lazım. Çünkü taraf olanla değil tarafsız olanlar bu süreç yürütülebilir.

'TRUMP EFENDİ BUNUN GAYRETİ İÇİNDE'

Şimdi İsrail topraklarının neredeyse tamamına yerleşmiş durumda. Onunla da doymuyorlar hepsini almak istiyorlar. Şu anda Trump Efendi bunu gayreti içinde. Neden? Çünkü evangelist ve siyonist mantığın ürünüdür bu.

Bu siyonist mantık Sultan Abdülhamit’e yaptıramadıklarını yapmanın gayreti içindeler. Trump’ın ilan ettiği bu kararın bizim indimizde kıymeti harbiyesi yoktur. Sivas’ta da söyledim, kendi çalar kendi oynar.

Bu kararın Hıristiyanların Kudüs üzerindeki haklarını da gasp ettiğini biliyoruz. Maduro’yu davet ettik. Venezuela nire, Türkiye nire. Sağ olsun geldi. Sayın Papa, pek çok ülke liderleriyle biz ayrıca bir telefon diplomamasisi de yürüttük.

'HATADA ISRAR ETMENİN KİMSEYE FAYDASI YOKTUR'

Kudüs’e özgürlük başlıklı İstanbul deklarasyonu imzalandı. Hatada ısrara etmenin kimseye faydası yoktur. ABD makamlarının bu yanlış kararlarından bir an önce dönmelerini bekliyoruz. Buradan bir ittifak doğmuştur.

Kudüs’ün kaderi kandan beslenen, çocuk, kadın, yaşlı demeden öldürerek sınırlarını genişleten bir ülkenin eline bırakılamaz. Down sendromlu bir çocuğu işkence yaparak sürükleyip götürüyorlar.

'BU İSRAİL'İN Mİ ARKASINDA DURUYORSUN'

Ufacık bir kız. Annesi yavrusuna sarılıyor. Onlar gelip dipçikle anneyi döverek, işkence ederek, herkesin gözü önünde bunu yapıyor. Daha da ileri gidiyorum bu çocukları döverek demir kafeslerin içine koyuyorlar.

Ey Trump sen bu İsrail’in mi arkasında duruyorsun. Ben normal karşılamaya başladım. Savunur. Çünkü YPG’yi, PYD’yi DEAŞ’a karşı cepheye süren Trump bunu da yapar. İsrail aleyhinde alınan onca karar rağmen haritada gösterdiğim gibi Filistin’deki yasa dışı faaliyetlerini sürdürüyor.

'ASLA GERİ ADIM ATMAYACAĞIZ'

Bölgede barışın Filistinliler kendi ülkesinde özgürce yaşayabildiklerinde mümkün olacağını ifade ettik. Biz teşkilat olarak 1967 sınırlarında, başkenti Doğu Kudüs olan bağımsız Filistin devletinden asla geri adım atmayacağız.

Bir kez daha şu tarihi açıklamayı yapmak istiyorum. Filistin devletini henüz tanımamış tüm ülkelere derhal Filistin’i tanıma çağrısı yapıyorum.

Biz bugün Kudüs’ü Filistin devletinin başkenti olarak tanıdığımızı ilan ettik. Diğer ülkeleri de Kudüs’ü Filistin’in başkenti olarak tanımaya davet ediyorum.

Yaptığım görüşmelerde şunu gördüm: Malezyalı kardeşimiz ne diyorsa Sayın Papa da aynı şeyi söylüyor. Afrikalı kardeşimiz ne diyorsa Asyalı kardeşimiz de aynı şeyi söylüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rahatçalar14 Aralık 2017 08:07

    Bugün parmağını verirsen yarın arkana geçerler Ali yorumcu. Abd, ab nin güçlü ülkeleri, rusya, israil, ingiltere kendini indirek ilgilendiren hatta ilgilendirmeyen olaylara bile müdahil oluyor. Dünyayı ne sanıyorsunuz kendi halinde yaşayınca huzurlu olacağınızı mı ? Kimse size karışmayacak mı ? Güçlü ülke isen bölgende söz sahibi olursun. Sizler gibiler yüzünden bugün İsrail, abd her istediğini yapıyor. O bencil, rahat düşkünü kafanızı değiştirin.

  • ali14 Aralık 2017 00:37

    Kible neresi anlamadım gitti, Kible değişecekmi bu konuda biri bana yardımcı olurmu? Niye değişti kible ve şimdi niye değişiyor? Değişmedi ise ozaman problem yaptığımız sıkıntı ne? Başka sorunlar varken herşeyi cözdükte sorun ettiklerimiz ne? Bu sorularıma biri cevap verirse sevinirim şaşırdım kaldım gerçekten

  • Mazlum müslümanlar13 Aralık 2017 23:56

    Helal olsun baba sana. Tayyib baba mazlum müslümanlar için islam ülkelerini seferber ediyor. Halkımız devletimiz kardeşlerine yardım ediyor. Filistine ordu ve gümrük kapısı lazım. Yetti o mazlumların çektikleri, cefası.

  • Musti13 Aralık 2017 21:41

    Yahudiler Kudüs'ü başkent ilan etti, Müslümanlar da Kudüs'ü başkent ilan etti , sırada hristiyanlar var galiba sonrasında din savaşları.

  • Fuck liar 13 Aralık 2017 19:31

    İsrail nazarımda ne ise o iit teşkikatları da aynıbdır .

  • Cego13 Aralık 2017 19:25

    Kardeş seni Suriye politikasındada gördük

  • hasan13 Aralık 2017 18:23

    laf salatasına gerek yok.. incirliği kapat ayasofyayı ibadete aç.. abd büyükelçi ajanlarını sınırdışı et..

  • Eeee SONUÇ ?13 Aralık 2017 18:00

    Otutduk yedik içtik konuştuk eeee erdoğan kadar tribüne oynayan bırak adamı böyle bir lider ne gördüm ne duydum .Turkiyenin içinde bulunduğu ve bundan sonra başına gelecek her pislikten başta erdogan sonra evetciler SORUMLU !!!

  • Ali kaptan13 Aralık 2017 17:56

    Olay bu helal.l

  • Burhan13 Aralık 2017 17:46

    İİT,10.000 er kişilik askerle ordu kurması ve Filistinde konuşlanması gerekir.10 üye olsa 100.000 asker yapar.

  • erol.g13 Aralık 2017 17:45

    FİLİSTİN DEVLETİNİN KURULACAK ORDUSUNA ACİLEN 100 BİN PİYADE TÜFEĞİ 1000 ASKERİ ARAÇ BAĞIŞLAYALIM