E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarTankan endeksi iyimser---

Tankan endeksi iyimser

Tankan endeksi iyimser
01 Temmuz 2013 - 06:53 borsagundem.com

Başbakan Abe'nin reflasyonist politikalarına güvenen Japon imalatçılar Eylül 2011'den bu yana ilk kez iyimser bir tablo çizdi

En büyük Japon imalatçıları Eylül 2011'den bu yana ilk kez iyimserleşerek, hisse senedi piyasasındaki volatilitenin ardından da başbakan Shinzo Abe'nin reflasyonist politikalarına güvenmeyi sürdürdüklerini gösterdi.

Tankan Endeksi Haziran'da Mart'taki -8 seviyesinden Haziran'da +4'e yükseldi. Artı değer, iyimserlerin daha fazla sayıda olduğunu gösteriyor. Bloomberg anketine katılan 22 ekonomistin medyan tahmini endekstin +3 puan olarak geleceği yönündeydi. Tüm sanayi gruplarından büyük şirketler Mart 2014'e kadar devam edecek olan yılda yüzde 5.5 oranında sermayelerini artırmayı planlıyor.

Fabrika üretiminin Aralık 2011'den bu yana en büyük sıçramasını yapması, perakende satışların tırmanması ve çekirdek tüketici fiyatlarının 6 aylık düşüşü sonlandırmalarıyla Japon ekonomisinin güçlendiği sinyalleri artıryor. Abe'nin şimdiki görevi dünyanın en büyük üçüncü ekonomisindeki toparlanmayı sürdürülebilir bir hâle getirmek, özel sektör aktivitelerini canlandırmak ve ücret büyümesini desteklemek.

Şirketlerin ekonomik görünüme duydukları güvenin arttığını belirten Dai-ichi Life     Research Institute'ün başekonomisti Yoshiki Shinke, şirketlerin hâlen kâr tahminlerini ve sermaye yatırım planlarını artırma imkanlarının olduğunu söyledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)