E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTaliban kabusu: ABD diken üstüne! Canlı yayında açıkladı---

Taliban kabusu: ABD diken üstüne! Canlı yayında açıkladı

Taliban kabusu: ABD diken üstüne! Canlı yayında açıkladı
29 Eylül 2021 - 12:36 borsagundem.com

Dünya Afganistan'dan gelen gelişmelere kilitlenmiş durumda. Eski ABD Başkanı Trump'ın güvenlik danışmanı John Bolton, Taliban'ın nükleer silahlara sahip olma ihtimalinin olduğunu açıkladı.

ABD'nin bölgeden çekilmesi ile, 20 yıl sonra ülkenin kontrolünü yeniden ele geçiren örgüt verdiği ılımlı mesajları çabuk unutmuşa benziyor.

Zira Taliban son dönemde infaz haberleri ile gündemde. Özellikle ülkedeki direniş hareketini bastırdıktan sonra ilk dönemine dönüş sinyalleri veren Taliban ile ilgili dünyayı şoke eden bir uyarı geldi.

Hürriyet'teki habere göre; Donald Trump'ın başkanlığı sırasında Beyaz Saray'ın güvenlik patronu olan John Bolton Taliban'ın nükleer silahlara sahip olabileceği konusunda uyardı.

Afganistan'ın sınır komşusu Pakistan'ın 150 nükleer silaha ev sahipliği yaptığının altını çizen Bolton açıklamasında şu ifadelere yer verdi;

"Afganistan'ı kontrol eden Taliban, Pakistan'ın kontrolünü de ele geçirirse bu, teröristlerin elinde 150 nükleer silah geçmesine neden olabilir.'

Pakistan, 102'si karada konuşlu füzeler ve 24 nükleer fırlatıcılı F-16 savaş uçakları dahil olmak üzere yaklaşık 160 nükleer savaş başlığından oluşan bir cephaneliğe sahip.

TALİBAN'IN AFGANİSTAN'A HAKİM OLMA SÜRECİ

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020'de varılan barış anlaşması çerçevesinde bu yıl uluslararası güçlerin Afganistan'dan geri çekilme süreci başladı.

Anlaşma, yabancı güçlere saldırılmamasını öngörürken Taliban'ın Afgan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine dair hüküm getirmedi.

Afgan hükümetiyle Doha'daki müzakereleri devam ettiren Taliban, eş zamanlı şekilde hazirandan bu yana şiddetli saldırılarla Afganistan'da birçok ilçeye, son bir ayda da vilayet merkezlerine hızla hakim oldu.

Başkent Kabil'i kuşatan Taliban, 15 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeyi terk etmesinin ardından kenti çatışmasız şekilde kontrolüne aldı.

Binlerce silahlı militan sınıra yığıldı! Taliban Rusya'ya karşı

 

Austin Afganistan'daki başarısızlık için Trump'ı işaret etti

 

Afganistan krizi! Beyaz Saray'dan Org. Milley'e jet yanıt

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • FİNANSŞÖR29 Eylül 2021 17:14

    Yok anasının gözü .ulan adamlar evlerinde yiyecek ekmekleri yoktur.atılan iftiralara bakarmısınız.buna kargalar bile inanmıyor.bir hata yapıp burdan çıktılar tekrar girmek istiyorlar.yemezler.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ29 Eylül 2021 17:03

    yine aynı numaralar bunlar eski ırak böyle diyip girdiniz.anasını bellediniz.

  • Anti laik 29 Eylül 2021 15:34

    Kahpeler dünyayı kana bogdunuz soydunuz Allah sizi helak etsin hala Manipüle et bakalım ortalığı fahişe..