E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTaliban faturaları ödemedi: Tüm kentin elektriğini kesecekler!---

Taliban faturaları ödemedi: Tüm kentin elektriğini kesecekler!

Taliban faturaları ödemedi: Tüm kentin elektriğini kesecekler!
04 Ekim 2021 - 12:19 borsagundem.com

20 yıl sonra ülkenin yönetimini yeniden ele geçiren Taliban, ülkeyi yeni bir insani kriz ile burun buruna getirdi.

Afganistan'ın yönetimini ele geçiren Taliban'ın elektrik ithalatı için yapılan ödemeler için adım atmaması başkent Kabil'i elektriksiz kalma ihtimali ile karşı karşıya bıraktı.

Son dönemde infaz görüntüleri ile gündemden düşmeyen Taliban'ın yönetimi ele geçirdikten sonra hiçbir elektrik ödemesini gerçekleştirmediği ortaya çıktı. Fox News'ta yer alan habere göre, Taliban'ın elektrik ithalatı için yapılan ödemeler için adım atmaması başkent Kabil'i elektriksiz kalma ihtimali ile karşı karşıya bıraktı. Zira Özbekistan, Tacikistan ve Türkmenistan'dan yapılan elektrik ithalatı, Afganistan'ın ülke çapındaki elektrik tüketiminin yarısını oluşturuyor.

Hürriyet'teki habere göre; Afganistan'ın ulusal bir elektrik şebekesi yok ve Kabil neredeyse tamamen Orta Asya'dan ithal edilen güce bağlı. Uzmanlar kış aylarının yaklaştığına dikkat çekerken böyle bir olasılığın ülkede yeni bir insani bir krize neden olacağı konusunda uyardı.

Özellikle ülkedeki Taliban karşıtı muhalefete destek veren Tacikistan'ın Taliban'ın ödemeleri gerçekleştirmemesi nedeniyle elektrik transferini kesebileceği, bu durumun da diğer ülkelerin benzer adımlar atmaları ile sonuçlanabileceği belirtiliyor.

TALİBAN'IN AFGANİSTAN'A HAKİM OLMA SÜRECİ

ABD ile Taliban arasında Şubat 2020'de varılan barış anlaşması çerçevesinde bu yıl uluslararası güçlerin Afganistan'dan geri çekilme süreci başladı.

Anlaşma, yabancı güçlere saldırılmamasını öngörürken Taliban'ın Afgan güvenlik güçlerine yönelik eylemlerine dair hüküm getirmedi.

Afgan hükümetiyle Doha'daki müzakereleri devam ettiren Taliban, eş zamanlı şekilde hazirandan bu yana şiddetli saldırılarla Afganistan'da birçok ilçeye, son bir ayda da vilayet merkezlerine hızla hakim oldu.

Başkent Kabil'i kuşatan Taliban, 15 Ağustos'ta Cumhurbaşkanı Eşref Gani'nin ülkeyi terk etmesinin ardından kenti çatışmasız şekilde kontrolüne aldı.

Afganistan Merkez Bankası, Kabil düşmeden önce dolar stoklarını tüketti

 

Pakistan: ABD Taliban'ı er ya da geç tanıyacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika04 Ekim 2021 13:48

    Taliban teröristlerinde ulusal devlet kurma bilinci yok, ekonomi olarak bildikleri de uyuşturucu geliri.

  • Mucise Reis ;)04 Ekim 2021 12:51

    Mum ışığında çalışmak sünnettir. Eskiden elektrık mı vardı ? elektrık gavur icadıdır.  Elektrık iletişim haberleşme radyo halkın bilgilenmesi ve gelişimini sağlar. Bizlere mum ışığında yaşayacak cahil toplum lazım :D elektrıkler gelirse, taliban soosyal medya yasası, ınternet yasakları, tv ambargoları, radyo denetlemelerı yapacak bunlar zahmetlı. elektrık kesılsın koklu cozum olur :D 

  • birisi04 Ekim 2021 15:09

    Çok güzel yorum, anlayana.