E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemTaliban ‘el kesme’ cezasını geri getiriyor---

Taliban ‘el kesme’ cezasını geri getiriyor

Taliban ‘el kesme’ cezasını geri getiriyor
24 Eylül 2021 - 11:34 borsagundem.com

Taliban'ın kurucularından Molla Nooruddin Turabi hırsızlar için uygulanan "el kesme" cezasının geri geleceğini açıklarken, "Kimse bize yasalarımızın ne olması gerektiğini söyleyemez. İslam'a uyacağız ve kanunlarımızı Kuran'a göre yapacağız" dedi.

Afganistan’da yönetimi ele geçiren Taliban, 20 yıl önce uyguladığı cezaları geri getiriyor. Taliban’ın kurucularından ve ülkenin yeni Hapishane Bakanı Molla Nooruddin Turabi, hırsızlar için uygulanan ‘el kesme’ cezasını geri getireceklerini açıkladı.

Ülkenin başkenti Kabil’de The Associated Press’e konuşan Turabi, “Kimse bize yasalarımızın ne olması gerektiğini söyleyemez. İslam’a uyacağız ve kanunlarımızı Kuran’a göre yapacağız” dedi. Taliban, 20 yıl önce hükümetteyken bu cezaları halkın kalabalık olarak izleyebileceği stadyum gibi alanlarda yapıyordu. Turabi, bu kez bu kadar kalabalık alanların tercih edilmeyebileceğini dile getirdi.

Şu anda 60’lı yaşlarının başında olan Turabi, Taliban’ın önceki yönetimi sırasında Adalet Bakanı olarak görev yapıyordu.

Rusya, Çin ve Pakistan temsilcileri Taliban'la görüştü

 

Katar'dan uluslararası topluma 'Taliban' çağrısı

 

Taliban'dan kadınlar için yeni karar!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erol g.24 Eylül 2021 21:09

    MADEM HIRSIZLARIN ELİ KESİLECEK AFGAN KADINLARININ ÇALIŞMA HAKLARINI ÇALAN/YOK SAYAN TALİBAN MENSUPLARININ ELLERİNİ KESMEKLE BAŞLASINLAR

  • birisi24 Eylül 2021 17:10

    Geri kalmış ülkelerde geri kalmış cezalar uygulanır. Her insan hata yapar, önemli olan eğitim yoluyla insanların davranışlarını değiştirmektir. Din kurallarıyla yönetilen bir tane bile gelişmiş ülke yoktur. Gelişmiş ülkelerde gelişmiş hukuk kuralları vardır. Onlar cezayla değil eğitim yoluyla gelişmiş ülke oldular.

  • El Turko24 Eylül 2021 11:59

    Olması gereken budur zaten şeriatın kestiği parmak acımaz. Bir daha hırsızlık yapsın da görelim o kişi. Toplumda parmağının kesik olduğu gören onun hırsız olduğunu bilecek toplum onu dışlayacak kimse hırsızlığa cesaret edemez. Demokraside hırsızlar sapkınlar çok o yüzden hırsızlar zenginler ve sapkın inançlılar demokrasiyi ister. Demokrasi aldatmacadır demokrasinin olduğu yerlerde insanlar köleleştirildi. Çağdaş köle oluverir insanlar, İslam şeriat ise zalimlerin süslü düzenine karşı çıkar. Süslüdür onların düzeni şatafatlıdır ama içi zalimlik ve şeytanlık doludur.

  • Bir yorum24 Eylül 2021 19:15

    Ya iftiraya uğrar isen İne olacak? 

  • bu dünyadan biri24 Eylül 2021 18:47

    Bu ülke din devleti değil. Aradığın din devletiyse İran, Afganistan, Suudi Arabistan seçeneklerin var. Oradaki insanlar daha özgür ülkelere boşuna kaçmıyorlar. Senin gibi düşünen bir avuç insan var. Çoğunluk laik sistemden memnun. 

  • El Turko24 Eylül 2021 18:11

    Orda kaçanların çoğu senin gibi şeriat düşmanı solcular burdada var aynılarından chp hdp kol kola pkk için çalışıyorlar. Şeriat peygamberin yaşantı biçimidir. Sen de git yunanistana hadsiz. Sen kimsin beni dedelerimin kan dökerek şehit edildiği bu topraklardan beni kovuyorsun.

  • bu dünyadan biri24 Eylül 2021 17:12

    Sen git Afganistanda yaşa. Bu kadar millet talibanın zulmünden boşuna mı kaçıyor. Bir akıllı sensin, yobaz.

  • Mucize Reis : )24 Eylül 2021 11:44

    İyi ama, kesilen elleri dondurucuda tutsun, 1 kaç ay sonra .. ya özür dilerim sen haklı çıktın ama biz siyasi emellere yaız yazdığın o eli kestik demesin  :D  malum, tv ler yasak, radyolar yasak, gazetecler yasak, kafası çalışanın ya dili kesilir, yada elleri ... bu işin gerçek nedeni bu, şuan islama, peygamber efendimize bu olayı dayatatanlar olsada, asıl sebep, can almayacaksan, gereğini yapacaksın. orta çağ araştırmalarında bir kitapda okumuştum, eskilerden. islam olayı uydurmaya kaçıyor yani biraz. Hemde 10 kişiyi kavgada dövemezsın, ama bir tanesini ortaya lırsa kafa göz kan çıkartırsan 9 kişi senden korkar geri çekile bilir. Adam ürkutme korkutma. Taliban bu kanunlarla, kadafınsa gore temızlık yaoar, yabancı yatırımcı yada turist oraya gider mi ??? hiç sanmam. Allaha kufrettı diye 5 kişi seni suçlasa, konunda gider anlayamazsın. yıllık 500 usd kazanan afgana 10 usd ver her şeyi yapar orada.