E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Tahıl koridoru için görüşmeler yarın İstanbul'da yapılacak---

Tahıl koridoru için görüşmeler yarın İstanbul'da yapılacak

 Tahıl koridoru için görüşmeler yarın İstanbul'da yapılacak
12 Temmuz 2022 - 12:59 borsagundem.com

Rusya Dışişleri Bakanlığı, Rus ve Türk askeri heyetlerinin yarın İstanbul'da tahıl ihracatıyla ilgili biraraya geleceğini açıkladı.

Rusya Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamaya göre, Rus ve Ukraynalı heyetlerin yanı sıra Birleşmiş Milletler ve Türkiye'den de yetkililerin katılacağı görüşmeler yarın İstanbul'da gerçekleştirilecek.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, dün Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin ve Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy ile telefon görüşmelerinde, Karadeniz’de tahıl ihracı için güvenli koridorlar oluşturulması konusunu ele almıştı.

Dünyanın önde gelen tahıl üreticilerinden Ukrayna'nın tahıl ihraç edememesi, gıda fiyatlarının artmasına ve dünyada gıda krizinin patlak vereceği endişesine yol açtı. Rusya ise gıda krizinden sorumlu olduğunu reddederek gıda arz sorunlarından Batılı ülkelerin işgal nedeniyle başlattığı yaptırımları sorumlu tutuyor.

Karadeniz'deki milyonlarca ton tahıl için önemli açıklama

 

Türkiye üzerinden tahıl koridoru açılacak

 

Çavuşoğlu, Kuleba ile tahıl krizini görüştü

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Fuzuli13 Temmuz 2022 00:23

    Rusya gaz başta olmak üzere gıda kozunu kullanarak yaptırımları zayıflatmak istiyor. Sözüm ona kolidor açacağız diyerek zaman da kazanıyor. 3-5 gemiye izin verecek sonra bir gemi bilinçli mayına çarptırılacak güvenlik gerekçesi ile sevkiyatları yasaklayacak olup olacağı bundan ibaret...Putin istediğini alamadığı her geçen gün daha fazla dert açacak dünyanın başına... 

  • Yorum12 Temmuz 2022 15:19

    Yani bu koridordan gıda yani tahıl tüm dünyaya gidecek böyle darbir koridor gıda fiyatlarını artırmaktan başka Bi işe yaramaz