E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporTaha tarih yazdı! Güreşçilerimiz yurda döndü---

Taha tarih yazdı! Güreşçilerimiz yurda döndü

Taha tarih yazdı! Güreşçilerimiz yurda döndü
24 Nisan 2021 - 06:29 borsagundem.com

Polonya'daki Avrupa Şampiyonası'ndan 2 altın ve bir gümüş madalya çıkaran Güreş Milli Takımımız yurda döndü

Polonya'nın başkenti Varşova'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda altın madalya kazanan Taha Akgül ve Süleyman Atlı, gümüş madalya kazanan Süleyman Karadeniz ile takım yetkilileri, hava yoluyla İstanbul aktarmalı olarak Ankara Esenboğa Havalimanı'na geldi.

Milli güreşçiler, Esenboğa Havalimanı'nda çiçek ve Türk bayraklarıyla karşılandı.

Avrupa Güreş Şampiyonası'ndan 8. kez altın madalyayla dönen Taha Akgül, gazetecilere, yaşadığı sakatlık sonrası 1,5 yıl spora ara vermesinin olimpiyat öncesinde kendisi için handikap yarattığını söyledi.

Sakatlık dönüşü olimpiyat öncesi ilk kez Avrupa Şampiyonasında mindere çıktığını dile getiren Akgül, uzun aradan sonra ciddi rakiplerine karşı aldığı şampiyonluğun önemli olduğunu dile getirdi.

Akgül, rakiplerini rahat şekilde üstünlük kurarak yendiğine dikkati çekerek "Hedefimiz Tokyo'da ikinci kez olimpiyat şampiyonluğu olacak." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere destek veren herkese teşekkürlerini ileten Akgül, "Bu, 8. Avrupa Şampiyonluğum oldu. Böylece Avrupa güreş tarihinde en fazla şampiyonluğu bulunan sporcu oldum. Bir rekor oldu. Hamdolsun böyle bir rekorla güreş tarihine adımızı yazdırdık. Şampiyonanın bu anlamda benim için yeri her zaman ayrı olacak." diye konuştu.

Akgül, "Çift haneye ulaşabilecek misin?" sorusuna "Hedefim, şimdi çift haneye ulaşmak olacak. İki kaldı. Niye olmasın? Burada zaten iyi rakiplerle güreştim. Onlara karşı şimdi böyle güreşebiliyorsam 1-2 sene daha güreşebilirim diye düşünüyorum." yanıtını verdi.

"Hedefim, olimpiyatlarda şampiyon olmak"

Şampiyonayı altın madalyayla tamamlayan milli sporcu Süleyman Atlı ise şampiyonanın, olimpiyat öncesi kendileri için güzel bir prova olduğunu belirterek 3 yıldır final müsabakasına çıktığı şampiyonada 2 kez birincilik elde ettiğini anımsattı.

Atlı, "Hedefim, olimpiyatlarda ülkemizi en güzel şekilde temsil edip şampiyon olmak. Kariyerimde sadece olimpiyat madalyası yok. Kariyerime bunu da eklemek istiyorum." dedi.

"Olimpiyatlarda da madalya alabileceğime dair bir ışık"

Avrupa ikincisi Süleyman Karadeniz de geçen yıl alt kiloda çıktığı müsabakada şampiyon olduğunu anımsatarak bu sene son saniyede verdiği puanla ikinci olduğunu söyledi.

Elde ettiği başarının, olimpiyatlarda da madalya alabileceğine bir ışık olduğunu dile getiren Karadeniz, daha iyi çalışarak olimpiyattan da madalyayla dönmeyi hedeflediğini kaydetti.

"Takım olarak doğru yolda olduğumuzu gösteriyor"

Serbest Güreş Milli Takımı Antrenörü Abdullah Çakmar, "Destan yazarak dünya güreş tarihine damga vurduk. Türk'ün gücünü hem Avrupa'ya hem de dünyaya gösterdik." dedi.

Taha Akgül'ün 8. kez birinci olmasıyla Avrupa güreş tarihine geçmesinin önemini vurgulayan Çakmar, sakatlık nedeniyle 1,5 yıl müsabakalara çıkamayan Akgül'ün hazır olduğunu rakiplerine gösterdiğini anlattı.

Süleyman Atlı ve Süleyman Karadeniz'in elde ettiği başarıların, takım olarak doğru yolda ilerlediklerine işaret olduğunu ifade eden Çakmar, destek veren herkese teşekkür etti.

"Erken bayram yaşattılar"

ASKİ Spor Kulübü Başkanı Yüksel Arslan, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle sıkıntılı günlerden geçildiğini belirterek milli sporcuların erken bayram yaşattığını söyledi.

Milli sporcuların Türk milletinin yüzünü güldürdüğünü ifade eden Arslan, sporcu ve antrenörlerini canı gönülden kutladığını bildirdi.

Türkiye Güreş Federasyonu Genel Sekreteri Tahir Yılmaz, yaşattıkları gurur nedeniyle milli sporcuları tebrik etti.

TAHA AKGÜL TARİHE GEÇTİ

Dünya ve olimpiyat şampiyonu Taha Akgül, Polonya'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'nda elde ettiği 8. altın madalyayla Avrupa güreş tarihine geçti.

Türkiye Güreş Federasyonundan yapılan açıklamaya, serbest stil 125 kiloda 8. Avrupa şampiyonluğunu elde eden Taha Akgül, Avrupa güreş tarihinde serbest stilde en fazla Avrupa şampiyonu olan güreşçi unvanını elde etti.

Serbest stilde, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu Bulgar Valentin Yordanov'un 7, Avrupa, dünya ve olimpiyat şampiyonu Rus Buvaysa Saytiyev'in 6 Avrupa şampiyonluğu var.

Yordanov ve Saytiyev'i geride bırakan milli güreşçi, 2012, 2013, 2014, 2015, 2017, 2018, 2019 ve 2021 yıllarında Avrupa şampiyonalarında altın madalya kazandı.

Taha Akgül sakatlığı nedeniyle geçen sene Roma'da düzenlenen Avrupa Güreş Şampiyonası'na katılamadı.

Milli güreşçi, 8 Avrupa şampiyonluğunun yanı sıra 2014 yılında Taşkent'te ile 2015'te Las Vegas'ta Dünya Şampiyonu ve 2016 Rio'da olimpiyat şampiyonu oldu.

Taha Akgül'ün 2013 Akdeniz Oyunları, 2013 Dünya Üniversite Oyunları ve 2019 Askeri Olimpiyat Oyunları şampiyonlukları da var.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Atakan24 Nisan 2021 15:05

    Allah'ına kurban Taha kardeşim helal olsun Maşallah 41 kere Maşallah yolun açık olsun

  • Objektif24 Nisan 2021 14:47

    Helal olsun aslanlar,yiğitler. Başarılarınızın devamını diliyoruz. Hükümet ve Devlet Düşmanı sığır sürüsü buraya gelip yorum yazmamış Hayret. Ellerinden gelse sporculara bile yandaş derler. Neyse İt ürür kervan yürür:))