E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSwap faizi düştü, dolar ve euro yükselişe geçti ---

Swap faizi düştü, dolar ve euro yükselişe geçti

Swap faizi düştü, dolar ve euro yükselişe geçti
05 Ağustos 2020 - 11:30 borsagundem.com

Bir süredir hareketlenen döviz cephesinde son iki gündür olağandışı fiyat hareketleri yaşanıyor. Dün artan TL ihtiyacı nedeniyle sert düşüş yaşanırken bugün yön yukarı döndü

BORSAGUNDEM.COM

Bayram sonrası sermaye piyasalarında olağanüstü hareketler yaşanıyor. Borsa ve döviz cephesinde sert dalgalanmalar yaşanıyor. TL likiditesinin azalmasıyla Londra swap piyasasında gecelik TL faizi dün %1,050'ye yükseldikten sonra bugün %38 seviyesine kadar geriledi. Swap faizi en son tam gün işlem olan 29 Temmuz'da %6.8, 30 Temmuz'da ise %30 seviyesindeydi.

Likidite sıkışıklığı nedeniyle piyasada bulamadığı likiditeyi Türk varlıklarını elden çıkararak aşmak isteyen yabancıların satışıyla BIST 100 endeksi dün sert düşmüştü.

Bankacılar BDDK'nın özkaynağa göre yüzde 1'e kadar yaptığı swap sınırlamaları başta olmak üzere son 1.5 yıldır yapılan düzenlemelerin bir sonucu olarak bu piyasada likiditenin kuruduğunu belirtiyorlar.

Swap faizlerinin düşmesiyle yükselişe geçen dolar 7,03 lirayı geçti. Euro ise 8.34’ü gördü.

Borsa tepki alımlarıyla açıldı, hızla eksiye döndü

Londra piyasasında gecelik TL swap faizi geriledi

IMF, Türkiye’yi ‘düşük rezerv’ için uyardı!

Teknoloji rallisi daha yeni başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • anadolu05 Ağustos 2020 14:53

    enflasyonun issizligin yuksek oldugu ulkemizde dovizin yukari gitmesi gayet normaldir.  hukumet de disaridaki yabanciyi koseye sikistirma derdinde likiditeyi kisiyor ve  nihayetinde olan biz borsa yatirimcisina oluyor

  • Gurbetci05 Ağustos 2020 14:47

     Bakin burasi cok onemli reis ne diyor bizim allahimiz vede benim milletim var onlarin dolari  eurosi varsa bu yalalarla millet ne kadar daha uyutucak anlayna.

  • BORSACI05 Ağustos 2020 14:28

    SAYIN MERKEZ BANKASI BAŞKANI FAİZ İNDİRİKEN YAZMIŞTIM ŞOV YAPIYORSUN BEDELİNİ AGIR ÖDERİZ İNDİRME ŞU FAİZİ DİYE YAZDIM MALESEF DÖVİZ UÇURKAN ŞOV YAPMALISIN AMA SEN OYUN DA BİLİMİYORSUN.SADECE BOŞ ŞOV YAPIYORSUN ÜLKEYE VE EKENOMİYE ZARAR VERİYORSUN.

  • muck05 Ağustos 2020 12:12

    Onca küçük yatırımcının bu vebali kimin suçu ? İnsanları vergi ve komisyon alırım diye, borsaya sokturlar. yönelndirdiler. adım attılar bedelini millete yatırımcıya ödetiyorlar. Şimdi bide suçlu bulurlar gavurların ekonomık saldırısı diye... milleti uyuturlar : )) borsada girip, biraz araştrıranların gözü açılıyor. Gerçekleri kısa sürede anlıyorlar. Matematik işlemi yapmaya başlayınca, sonuç çıkıyor ortaya

  • Türkoğlutürk 05 Ağustos 2020 13:56

    İnanmasalardı. Kimse kimseye gel para kazandırmayı demez. Hele neydi o saçmasapan senetlerdeki garip yükselişler.

  • Pala05 Ağustos 2020 12:04

    Dolarda baraj yıkıldı, bundan sonrasını damat düşünsün

  • Al05 Ağustos 2020 11:56

    Ayarlı şekilde büyükler al gülüm ver gülüm oyunu oynadı sadece. Ve bunu bir çalkantı içinde kanufle ettiler

  • Rizeli05 Ağustos 2020 11:43

    Allahtan param ve altınlarım bankada değil şu an bi yandan sayıyorum biyandan yükselişini izliyorum tam bitiricem saymayı dakka başı herşey yükseldiği için tekrar başa dönüyorum dolar altın saymaktan yorumdum

  • vatandaş05 Ağustos 2020 11:39

    BDDK nın öngörüsüz hareketleri küçük yatırımcıyı vurmaktan başka bir işe yaramıyor. bankaları ve yatırımcıyı siyasete kurban ettiniz.