E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıLondra piyasasında gecelik TL swap faizi geriledi---

Londra piyasasında gecelik TL swap faizi geriledi

Londra piyasasında gecelik TL swap faizi geriledi
05 Ağustos 2020 - 11:10 borsagundem.com

Londra swap piyasasında gecelik lira faizi dün yüzde 1,050'ye yükseldikten sonra bugün yüzde 38 seviyesine kadar geriledi.

Likidite sıkışıklığı nedeniyle piyasada bulamadığı likiditeyi Türk varlıklarını elden çıkararak aşmak isteyen yabancıların satışıyla BIST-100 endeksi dün sert düşmüştü. Satış baskısı CDS ve tahvil bono piyasasında da gerçekleşmişti.

Piyasalarda geçen hafta belirginleşen endişeler, kamunun 2019'dan beri 110 milyar dolara ulaştığı tahmin edilen döviz satışlarının yeni kaynak olmaksızın sürdürülebilirliğine dair soru işaretlerine dayanıyor. Dolar/TL bu endişelerle 7 civarında baskı altında kalmayı sürdürüyor. Baskı, kamunun döviz arzı ile dengelenen dolar/TL'den ziyade diğer liracinsi piyasalarda daha belirgin hissediliyor.

Borsa tepki alımlarıyla açıldı, hızla eksiye döndü

Teknoloji rallisi daha yeni başladı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Gurbetci05 Ağustos 2020 14:52

    Bakin burasi cok onemli reis her zmaam diyor bizim Allahimiz benim milletim var dolarida euroyida yok ettecek heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee

  • Ahmet özbır145305 Ağustos 2020 12:08

    İngiltere diz çöktü.

  • Xx05 Ağustos 2020 11:56

    Ayasofyanin acilsinda gunde uc kere kinusan șu reis.nerde hani giki cikmiyor

  • Haktan05 Ağustos 2020 11:52

    Sanırım piyasada alttan hisse toplamak için yabancılar ufak bir şoklama yaptılar ve dün baskı oluşturdular gibi. Faizler de aşağı indiğine göre piyasada normalleşme emareleri başlar diye düşünüyorum