E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmtia ve Döviz PiyasalarıSuzuki: Döviz piyasasına müdahale seçenekler arasında---

Suzuki: Döviz piyasasına müdahale seçenekler arasında

Suzuki: Döviz piyasasına müdahale seçenekler arasında
14 Eylül 2022 - 08:41 borsagundem.com

Japonya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, Japon yeninin ABD doları karşısında 145 seviyesine kadar gerilemesinin ardından yaptığı açıklamada, döviz piyasasına müdahalenin seçenekler arasında olduğunu söyledi.

Japon yeninin ABD doları karşısında 24 yılın en düşük seviyelerini test etmesinin ardından konuşan aponya Maliye Bakanı Shunichi Suzuki, "Kurlardaki son hareketler hızlı ve tek yönlü. Bu durumdan çok endişeliyiz. Eğer bu tür hareketler devam eder ise, hiç bir seçeneği dışlamadan yanıt vermemiz gerekli" dedi.

Gazetecilere konuşan Suzuki, döviz piyasasına yen alımı yönünde müdahalenin seçenekler arasında olup olmadığı yönündeki soruya, "Kullanılabilir durumdaki tüm seçeneklerden bahsediyoruz, bu çerçevede müdahale olacağını düşünmek de doğru" yanıtını verdi.

Maliye Bakanı Suzuki, "keskin, tek yönlü" yen hareketleri karşısında hükümetin Japonya Merkez Bankası ile "yakın çalışma" içinde olacağını da vurguladı.

Japon yenindeki kayıplar artıyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)