E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuudi Arabistan'dan, Gazzeli umre ziyaretçilerine geçici oturum izni---

Suudi Arabistan'dan, Gazzeli umre ziyaretçilerine geçici oturum izni

Suudi Arabistan'dan, Gazzeli umre ziyaretçilerine geçici oturum izni
26 Şubat 2024 - 02:01 borsagundem.com

Suudi Arabistan, umre ziyareti için ülkeye gelen Filistinlilere 6 ay süreli bir oturum tanıyacak.

Filistin Dışişleri Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, Suudi Arabistan, İsrail'in saldırıları nedeniyle ülkede mahsur kalan Gazzeli umre ziyaretçilerine 6 aylık oturma izni verdi.

Açıklamada, Suudi Arabistan makamlarının aldığı bu karar takdir edilerek, Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdülaziz ile Veliaht Prens Muhammed Bin Selman'a teşekkür edildi.

İsrail'in Gazze'yi işgalinde 7 Ekim sonrası

7 Ekim 2023'te, Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Filistin topraklarındaki kutsal değerlere yönelik İsrail'in ihlallerine yanıt olarak geniş çaplı bir saldırı düzenledi. Bu saldırı, Mescid-i Aksa ve çevresindeki gerginliği daha da artırdı.

İsrail, 7 Ekim'deki saldırılarda 1200 İsraillinin öldüğünü, 5 bin 132 kişinin de yaralandığını açıkladı.

İsrail'in tepkisiyle başlayan çatışmalar sırasında, İsrail'in Gazze Şeridi'ne yönelik saldırıları sonucunda binlerce Filistinli öldü, on binlercesi yaralandı. Savaşın etkisiyle, hastaneler ve eğitim kurumları gibi sivil altyapılar da zarar gördü.

İsrail'in 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda en az 12 bin 660'ı çocuk, 8 bin 570'i kadın olmak üzere 29 bin 692 Filistinli öldürüldü, 69 bin 879 kişi yaralandı.

Çatışmaların arasında bir insani mola verildi, ancak çatışmalar yeniden alevlendi. İsrail'in Filistinli mahkumları serbest bırakmasına rağmen, binlercesi hâlâ alıkonulmaya devam etti. Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de çatışmalar yaşandı ve bu süreçte birçok kişi hayatını kaybetti. Ayrıca, İsrail ordusu ile Hizbullah arasında da çatışmalar meydana geldi ve bu çatışmalarda birçok kayıp yaşandı. Bu çatışmalar, bölgedeki siyasi ve insani durumu daha da karmaşık hale getirdi.

NATO'nun "Dynamic Manta 2024" tatbikatı yarın başlıyor

 

Erdoğan: Türkiye savunma sanayiinde destan yazıyor

 

Meloni: Rusya Ukrayna’yı işgal etmeseydi, Hamas İsrail’e saldırmazdı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • E.g.26 Şubat 2024 07:28

    ZENGİNLER ZENGİNLERE KAPILARINI HER ZAMAN AÇAR/AÇIYOR YA ZENGİN OLMAYANLARIN HALİ BOMBALAR KURŞUNLAR ALTINDA NE OLACAK ?