E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiSuudi Arabistan’da KDV % 15’e çıkarıldı---

Suudi Arabistan’da KDV % 15’e çıkarıldı

Suudi Arabistan’da KDV % 15’e çıkarıldı
01 Temmuz 2020 - 11:50 borsagundem.com

Suudi Arabistan’da yüzde 15’e çıkarılan KDV oranı bugün yürürlüğe girdi

Suudi Arabistan’da, mayısta alınan Katma Değer Vergisi’ni (KDV) yüzde 5’ten yüzde 15’e çıkarma kararı bugün yürürlüğe girdi.

Zekât ve Gelir Vergisi Genel Otoritesi, tüm vergi mükelleflerine tesislerinin bu geçişe hazır olup olmadığını kontrol etme ve vergi oranını yükseltmeye ilişkin tüm geçiş hükümlerini tanıma çağrısında bulundu.

Otorite, vatandaşlar ve ülkede yaşayan yabancılardan aldıkları satış fişlerinde mağaza adı, satın alma tarihi, vergi numarası ve KDV oranı gibi bilgileri kontrol etmesini isteyerek, bu bilgilerin eksik veya hatalı olması halinde ihlal eden tesisi kurumun web sitesi ‘gazt.gov.sa’ ile üzerinden bildirme çağrısı yaptı.

Zekât ve Gelir Vergisi Genel Otoritesi, ülkedeki vergi sistemleri hakkında daha fazla bilgi edinmek ve hükümlerine uymak isteyen mükelleflerin kurumun web sitesini ziyaret etmesini, 19993 nolu çağrı merkezini aramasını ya da kurumun Twitter’daki müşteri hizmetleri hesabı aracılığıyla iletişime geçmesi gerektiğini bildirdi.

Memur haziran enflasyonunu bekliyor

Türkiye'den AB'ye: Kararı düzeltin

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALEVİ DİNİNDENİM01 Temmuz 2020 15:47

    Arabistan dünyadaki mazlum insanlara sürekli zulum eden ve ikinci en önemli ihracatı dinsel terör olan tuhaf ötesi zulüm ülkesi bugünler iyi günleri daha beter günler yakındır.yıkım ve iç savaş.petrol dünyada yavaş yavaş kullanımın azalacağı- kömür gibi- belkide  yasaklanacağı zamana geçiliyor. Buda Sudilerin  felaket zamanlarda yaşayacakları yaptıkları zulmün kat be kat daha fazlasını yaşayacakları  günler yaklaşıyor demektir .

  • vatandaş01 Temmuz 2020 12:37

    bak bu çok güzel bi haber nedenmi..bu araplar böle seylere aliskin degiller kdv zam kesinti bilmem ne yavaş yavaş bae suidiler hepsi karisicak allah belalarini versin türk düşmanlari

  • EKRİST01 Temmuz 2020 12:28

    Daha beter olsunlar.olacaklar da 20-30 sene içinde bu ülkede ne kral kalacak nede ülke bü halde olacak paramparça olacak ve içsavaş çıkacaktır.

  • ALEVİ DİNİNDENİM01 Temmuz 2020 15:46

    20-30 yıla kalmayacak.