E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuriye'de Türkiye'ye karşı kirli ittifak---

Suriye'de Türkiye'ye karşı kirli ittifak

Suriye'de Türkiye'ye karşı kirli ittifak
11 Şubat 2018 - 11:14 borsagundem.com

Uluslararası haber ajansı Reuters’a konuşan YPG’li teröristler ve Esed rejiminden yetkililer, Türkiye’ye karşı ittifakı itiraf etti.

Suriye’nin diğer bölgelerinde çatışan Esad rejimi güçleri ve YPG’li teröristlerin Türkiye’ye karşı kirli ittifakı, uluslararası haber ajansı Reuters’a verdikleri röportajlarla, bu sefer de kendi ağızlarından doğrulandı.

Türkiye’nin Zeytin Dalı Harekâtı’na başlamasıyla birlikte, Afrin’i kontrol eden YPG’li teröristler, Esad yönetiminden askeri destek istese de, bu amaçlarına ulaşamadılar. Ancak Esad rejimi, diğer bölgelerdeki teröristlerin Afrin’e ulaşması için kendi kontrolündeki bölgelerden geçmesine izin veriyor.

Terör örgütü PKK’nın Suriye kolu PYD’nin silahlı kanadı YPG’nin öncülüğündeki SDG’nin sözcüsü Kino Gabriel, “Afrin’e destek yollamanın farklı yolları olsa da, en temel yol rejimin kontrol ettiği yerden geçiyor. İki taraf da Afrin’e destek yollama konusunda mutabakata vardı” dedi.

Esad rejiminin önemli komutanlarından biri de, isim vermeme şartıyla yine Reuters’a konuşarak, teröristlere yardım ettiklerini doğruladı. YPG’nin kendileriyle ittifaktan başka bir seçeneği olmadığını ifade eden komutan, teröristlerin kendi toprakları üzerinden Afrin’e geçişine ses çıkarmadıklarını da belirtti.

Şu anda YPG’nin kontrol ettiği diğer bölgelerden Afrin’e destek göndermesi için, teröristlerin Halep’te rejimin kontrol ettiği toprakları kullanması gerekiyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (5)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • flamenco7211 Şubat 2018 19:47

    Esed rejimi güçleri ve PYD 'liler miş..Peh peh.ne adı var ne sanı.sarı çizmeli meeemet ağa yaaani...Suriye-Türkiye olası uzlaşı alanlarını bloke etmek için taktik psikolojik harekatlar bunlar..yememek lazım.Suriye ile uzlaşının gerçekleştiği her metrekare alan..ABD ve PKK çiftine kilometrekarelerce ızdırap sahası olacak.:):) :D

  • TÜRK11 Şubat 2018 17:45

    ARKASINDA RUST OLDUKÇA BÖYLE OLUR. TAVŞANA KAŞ TAZIYA TUT

  • Allah hiç bir ülkeyi, vatan haini eline bırakmasın11 Şubat 2018 14:52

    bu esad nankörü nasıl bir canlı organizmasıdır. ülkesini teröristlerden kurtaran biz, diğer tarafta kendi vatandaşlarını imha eden bir esad ama hala söz sahibi.

  • Metin11 Şubat 2018 13:16

    Tam kahpe köpekler bunlar

  • ASKER11 Şubat 2018 12:19

    birgün hepsinin kökü kazınacak o ABD BURDAN GİDER.KULLANIR HEPSİNİZİ ÇÖPE ATILIRSINIZ KAHPELER.