E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSuriye ordusu, İdlib'de operasyon başlattı---

Suriye ordusu, İdlib'de operasyon başlattı

Suriye ordusu, İdlib'de operasyon başlattı
11 Aralık 2017 - 13:28 borsagundem.com

Suriye ordusu ve İran destekli milis güçler, Rusya'nın hava desteğiyle, büyük bölümü muhaliflerin kontrolünde bulunan İdlib kentine yönelik operasyon başlattı

Suriye ordusu ve İran destekli milis güçler, büyük bölümü muhaliflerin kontrolünde bulunan İdlib kentine operasyon başlattı.

Harekata destek veren Rusya'nın da, son 48 saatte Hama'nın kuzeydoğusunda ve İdlib'in güneyinde muhaliflerin elindeki köy ve kasabalara hava operasyonu düzenlediği bildirildi.

Bu bölgelerde Özgür Suriye Ordusu ile Hayat Tahrir el Şam'ın etkili olduğu belirtiliyor.

İdlib, muhaliflerin elinde bulunan son büyük bölge

Suriye ordusundan yapılan açıklamada, Um Turayka, Bilil ve Rujum el Ahmar köylerinde kontrolün sağlandığı ifade edildi. Ordunun hedefinin, stratejik öneme sahip Ebu al Dur üssünü ele geçirmek olduğu söyleniyor.

2015'ten bu yana muhaliflerin kontrolünde olan İdlib, halen büyük oranda muhaliflerin elinde bulunan son büyük bölge.(Reuters)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Oguz boylum11 Aralık 2017 22:45

    Akp başarısız beceriksiz öngörü süz bir politika ile,libyada, ürdün de, yemende ,misirda,irak da,suriye de ,Türkiye yeterli güvenen .muhalifleri hep hüsrana uğrattı hatta satti,perişan etti.Özellikle Türkmenler ,ehli sünnet ve ihvan katlia.lara uğradı,topraklarını kaybettiler akp sayesinde.sadece ülkeler bölündü,şiiler ve bölücü kürtler aradan çıktı. Zaten BOP da bunun için di.birileri de eş başkanı idi hatırlanırsa.

  • neler oluyor11 Aralık 2017 14:56

    Eee ne oldu Türkiye bunlarla anlaşmamışmıydı. İblid de kontrolu sağlamıyacakmıyıdı. Bu neyin saldırısı