E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiŞüphe kalmadı, faiz indirimi geliyor ---

Şüphe kalmadı, faiz indirimi geliyor

Şüphe kalmadı, faiz indirimi geliyor
30 Temmuz 2013 - 10:23 borsagundem.com

Bu kadar keskin beklentinin işaretleri neler? Döviz Destek by A1 analistleri diyor ki…

Avustralya Merkez Bankası’nın önümüzdeki hafta gerçekleşecek faiz toplantısında yeni bir 25 baz puanlık faiz indirimi kararı alma ihtimali zaten kuvvetliydi ama bu sabahki gelişmelerden sonra artık pek şüpheye yer yok; faiz indirimi geliyor.
Öncelikle 04.30’da açıklanan inşaat onayları verisine bakalım. Geçtiğimiz ay yaşanan %1.1’lik düşüş -%4.3’e revize edilirken bir de üstüne bu ay için beklenen %2.2 artış yerine tam %6.9’luk düşüş geldi!
Çin yavaşlaması ile beraber yer altı kaynakları - madencilik temelli büyümeden diğer alanlara geçiş hedefleyen Avustralya bu amaçla son 2 yılda pek çok defa faizleri indirdi ama görünen o ki faiz indirimleri hala istenen etkiyi yapmaktan uzak.
Bu veri bile Avustralya Merkez Bankası’nı (RBA) faiz indirimine itmeye yeterli olabilecekken RBA Başkanı Stevens’in konuşması işin tuzu biberi oldu.
Stevens’in konuşmasındaki bazı önemli noktalara bakalım:
*Ekonominin durumu gereği AUD’nin düşmesi sürpriz olmadı, değer kaybı hala devam edebilir.
*Madencilik sektöründeki büyüme sona erdi ve düşüş çok keskin olabilir.
*Enflasyon yeni parasal gevşeme hamlelerine alan tanıyor.
*AUD’deki düşüş enflasyon görünümünü etkilemeyecek
 Bu sözler tam da önümüzdeki hafta faiz indirebilecek bir merkez bankacısının söylerine benziyor gerçekten. Vadeli piyasalar 25 baz puanlık indirim ihtimalini %90 görüyorlar konut verisi ve Stevens’in konuşması sonrası.
 AUDUSD bu gelişmelerle 0.92’den 0.9050’ye gerilerken çapraz paritelerde de büyük değer kaybı yaşadı AUD. EURAUD ve GBPAUD yıl zirvelerini kırarken en son 2010’da görülen seviyelere yükseldiler.
 AUDUSD için yukarı hareket şu anda USD’ye kalmış durumda, eğer FED piyasanın beklediğinden daha şahin bir tutum takınırsa o zaman parite 0.90’ın altında kalıcı olacağa benziyor.
DÖVİZ DESTEK BY A1

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • arkadaş30 Temmuz 2013 10:53

    BU ANEL ELEKTRİK NE İŞYAPAR DÜŞMEKTEN BAŞKA.ENDEKS DÜŞER ANEL ELKETRİK DÜŞER.ENDEKS YÜKSELİR ANEL ELEKTRİK DÜŞER.HEP DÜŞER HEP DÜŞER.......YOKMU BU HİSSENİN GERÇEK SAHİBİİ...NE ENAYİ BİR SPEĞİ VARMIŞ

  • Cem30 Temmuz 2013 10:46

    Alıcı aranıyoor endeks 50000 e gelmeden yükseliş çok zor. Aman dikkat ...