E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSüpermarket devi halka açılacak---

Süpermarket devi halka açılacak

Süpermarket devi halka açılacak
14 Ocak 2020 - 09:15 borsagundem.com

Bünyesinde Safeway, Jewel-Osco gibi şirketleri bulunduran Albertsons şirketler topluluğu halka açılmaya hazırlanıyor. Amerikan piyasalarında beklenti şimdiden çok yüksek.

BORSAGÜNDEM.COM DIŞ HABERLER SERVİSİ

Amerikan süpermarket devi tekrar halka açılmaya hazırlanıyor. Safeway,  Jewel-Osco gibi şirketleri de elinde bulunduran Albertson neredeyse 15 yıllık geçmişi olan bir şirketler topluluğu. 19 milyar dolar değerinde bir açılış değeri beklentisiye halka açılmaya hazırlanan şirket Güvenlik ve Ticaret Komisyonu’na halka arz için gerekli olan belgeleri gizlice doldurdu.

Şubat 2019 mali yılını 61 milyar dolarlık satış değeriyle kapatan Albertson’un halka arzı (IPO) bu senenin piyasaları için en büyük test olacak gibi gözüküyor.

2015'ten bu yana borçlanmasını sürekli düşüren şirket geçen sene 10.52 milyar dolar olan borcunu geçen kasım ayı rakamlarına göre 8.34 milyar dolara düşürdü. Idaho merkezli şirket sadece geçen hafta üçüncü çeyreğe göre aynı mağaza satış oranlarını %2.7 arttırdı. 2.260 satış noktasını tekrar planlayan şirket, teknolojiye yatırım yapıyor ve emlak satışı yapıyor. Bu yönüyle en büyük rakibi Kroger'a göre daha hızlı büyüyen bir şirket.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)