E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporSüper Lig'de 600 milyonluk dev final!---

Süper Lig'de 600 milyonluk dev final!

Süper Lig'de 600 milyonluk dev final!
13 Mayıs 2021 - 08:38 borsagundem.com

Süper Lig'de şampiyonluk yarışı kıyasıya devam ederken kulüplerin gözü Şampiyonlar Ligi'nden gelecek gelire çevrildi. Şampiyonlar Ligi'nde katılacak takım topa bile vurmadan 40 milyon Euro kazanacak.

Beşiktaş ve Galatasaray şampiyonluk için müthiş bir mücadele içine girecekler. Sivasspor'a kaybederek ümitlerini zora sokan Fenerbahçe ise rakiplerinin hata yapmasını bekleyecek. Beşiktaş, Göztepe deplasmanında kazandıktan sonra Galatasaray ile Yeni Malatyaspor karşılaşmasını takip edecek.

Mustafa Cengiz daha önce şampiyon olurken Ahmet Nur Çebi ve Ali Koç henüz şampiyonluk yaşayamadılar.

Şampiyonluk yolunda kıyasıya yarış son haftaya taşınırken, kupa zaferinin yanı sıra kazanan takımın kasası da bayram edecek. Lider Beşiktaş, Göztepe deplasmanına çıkarken G.Saray, evinde Yeni Malatya'yı konuk edecek. 3. sıradaki F.Bahçe ise iki rakibinin de puan kaybetmesini beklediği haftada Kayserispor'a konuk olacak.

Cumartesi günü oynanacak maçlar sonrasında zirvede yer alacak takım, ezeli rakiplerine göre de mali olarak bir hayli rahatlayacak. Üç büyük takım da mali sorunlarından kurtulmak için yeni çareler ararken, kısa yol ise şampiyon olmaktan geçiyor.

Süper Lig şampiyonunun direkt Devler Ligi vizesi alacağı sezonda UEFA'dan da para yağacak. Şampiyonlar Ligi'ne girecek olan ekip daha topa bile vurmadan 40 milyon Euro'luk (405 milyon TL) gelire ulaşacak. Bu gelirin yanı sıra alınacak her galibiyet için 2.7 milyon Euro ve her beraberlik için de 900 bin Euro daha kazanacak.

Ahmet Nur Çebi

20 Ekim 2019'da Serdal Adalı ile girdiği seçimde ipi göğüsleyen Ahmet Nur Çebi, kupa mutluluğu yaşayamadı.

Mustafa Cengiz

20 Ocak 2018'de başkanlık koltuğuna oturan Mustafa Cengiz, 2 Süper Lig, 1 Türkiye Kupası ve 1 kez de Süper Kupa kazandı.

Ali Koç

3 Haziran 2018'de Aziz Yıldırım'ı geçerek başkan olan Ali Koç yönetimindeki F.Bahçe hiç kupa zaferi yaşayamadı.

EN ÇOK G.SARAY KAZANACAK

Bunun yanı sıra TFF tarafından verilen primlerle birlikte ise kazanç çok daha artacak. Şampiyon olacak takıma TFF'den 10 milyon TL ek ödeme yapılacak. G.Saray ve Beşiktaş, son maçlarını kazanmaları halinde bu sezon şampiyonluk primi hariç 63'er milyon TL'yi sezon boyunca (25 galibiyet+8 beraberlik) toplamış olacak.

Ayrıca yayın gelirinden her şampiyonluk için 3.2 milyon TL alan kulüpler arasında G.Saray 22 zaferi ile (70.4 milyon TL) en çok gelir elde eden ekip. Reklam gelirleri, performans primleri vs. hesaplandığında bu sezon Süper Lig kupasını müzesine götüren takım, toplamda 600 milyon TL'ye yaklaşan bir parayı kasasına koyacak.

Süper Lig'de şampiyon olan takım, 415 milyon TL fazla kazanacak

 

Süper Lig'de şampiyonluk hesapları!

 

Süper Lig'e yükselen iki takım belli oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Malatya14 Mayıs 2021 08:36

    Malatyayı öyle kolaymı 4 5 6 fark atmak.Gs hiçmi açık vermeyecek.malatyanın banko golü var bu maçta.heryer beşiktaş şampiyon yazacak.

  • May14 Mayıs 2021 08:34

    Mayıslar sizinmi bakalım yarın beşiktaş şampiyon olacak.

  • Yatırım felaketi13 Mayıs 2021 22:08

    Şampiyon olan 40 m euro kazanacak ertesi gün 80 m transfere harcayacak td futbolcu menejer ve aradaki çantacılar komisyoncular zengin olacak ky nin cebinden bedelli çıkacak bilanço faha da borç zarar içinde yüzecek.

  • Net13 Mayıs 2021 20:49

    Siz bakmayın kırmızıcılara onlar hafta sonu aynı renge bürünecekler kırmızı hepsine çok yakışıyor ikinci Gs olur fb üçüncü olur.

  • Adalet13 Mayıs 2021 19:32

    Beşiktaş haftalardır lider 1. Konumda.futbolun adaleti varsa ki var bence beşiktaş şampiyon olur.

  • Şüphe13 Mayıs 2021 19:31

    Kimsenin şüphesi olmasın 15 may şampiyon beşiktaş saat 22:30 da.

  • Olcak13 Mayıs 2021 17:04

    Şampiyon beşiktaş olcak adım gibi eninim

  • Blackeagle13 Mayıs 2021 13:44

    Beşiktaşımı doğradılar, hakkını yediler hep. Şimdi de haklı şampiyonluğunu elinden almaya çalışıyorlar zorla. GS ve FB'yi lig izlensin lige heyecan gelsin diye hep yarışta tuttular şimdi de zorla şampiyon yapıyorlar. Bu ülkede futbol gelişir mi, futbol izlenir mi? 3. dünya ülkesi burası. Hak eden kazanmıyor. Parası ve lobisi güçlü olan kazanıyor.

  • yunus13 Mayıs 2021 11:26

    600 milyon tl süper para,,,onun için lider in hisseleri anormal yükseliyor.