E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporSüper Kupa sahibini buldu---

Süper Kupa sahibini buldu

Süper Kupa sahibini buldu
08 Ağustos 2015 - 20:44 borsagundem.com

Galatasaray ve Bursaspor Osmanlı Stadı'nda Süper Kupa için mücadele etti. Gülen taraf Aslan oldu

Spor Toto Süper Lig'in ve Türkiye Kupası'nın son şampiyonu Galatasaray ile Türkiye Kupası finalisti Bursaspor, Süper Kupa'da karşı karşıya geldi. Ankara'da Osmanlı Stadyumu'nda oynanan ve çekişmeli geçen karşılaşmada Bursaspor'u Yasin Öztekin'in golüyle 1-0 mağlup eden Galatasaray Süper Kupa'nın sahibi oldu.Sarı kırmızılı ekip böylece Süper Lig ve Türkiye Kupası'ndan sonra Süper Kupa'yı da kazanarak 3'te 3 yaptı.

MAÇTAN ÖNEMLİ DAKİKALAR
1. dakika Hakem Cüneyt Çakır ilk düdüğünü çalıyor ve Süper Kupa mücadelesine Galatasaray başlıyor. Orta sahadan aldığı pas ile ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Burak Yılmaz yerden sert bir şut çekiyor fakat top farklı bir şekilde auta çıkıyor.
6. dakika Galatasaray sağ taraftan Wesley Sneijder ile köşe vuruşu kullanıyor. Sneijder, ortasını açıyor ancak kaleci Mert Günok topa hakim olmayı başarıyor.
12.dakika Ceza yayının hemen sağında Burak Yılmaz'dan aldığı pasla topla buluşan Wesley Sneijder kaleye şansını deniyor fakat Bursaspor defansı araya girerek topun kaleye gitmesini önlüyor.
14.dakika Sağ kanattan kazanılan serbest vuruş için topun başına Josue geçiyor. Josue'nin penaltı noktasının üzerine doğru gönderdiği ortaya iyi yükselen Şamil Cinaz kafa vuruşunu yapıyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.
21. dakika GOOOLL!! Galatasaray, Yasin Öztekin ile 1-0 öne geçiyor. Bilal Kısa'dan aldığı pas ile ceza sahası dışı sağ çaprazında topla buluşan Yasin Öztekin, rakibi Emre Taşdemir'i geçtikten sonra sol ayağıyla yerden çok sert bir şut çekiyor ve fileleri havalandırmayı başarıyor.
27. dakika Cristobal Jorquera'nın kullandığı köşe vuruşunda ceza sahası içinde topa iyi yükselen Serdar Aziz kafa vuruşunu yapıyor fakat top Hakan Balta'ya çarpıp kornere gidiyor.
36.dakika Sol taraftan köşe vuruşu için topun başına Joseu geçiyor. Josue'nin ön direğe doğru gönderdiği ortasına yükselen Cedric Bakambu kafa vuruşunu yapıyor fakat top kalenin hemen üstünden auta çıkıyor.
45.dakika Sağ kanatta topla buluşan Sabri Sarıoğlu ortasını altı pasın içine doğru gönderiyor o noktada Serdar Aziz topu uzaklaştırmak istiyor fakat top Burak Yılmaz'a çarpıp kaleye yöneliyor ama kaleci Mert Günok topa hakim olmayı başarıyor.
45+1.dakika Cüneyt Çakır maçın ilk yarısını bitiren düdüğünü çalıyor ve ilk yarı 1-0 Galatasaray'ın üstünlüğü ile tamamlanıyor.
46.dakika İkinci yarının ilk düdüğü geliyor ve ikinci yarıya Galatasaray başlıyor.
54.dakika Aurelien Chedjou'nun uzun pasına hareketlenen Burak Yılmaz sağ kanatta ofsayta yakalanıyor.
61.dakika Sağ taraftan köşe vuruşu için topun başına geçen Cristobal Jorquera pasını ceza sahası dışı sol çaprazdaki Josue'ye atıyor. Josue, topu kontrol ettikten sonra yerden şutunu çekiyor ancak kale direğinin hemen dibinde kaleci Muslera kurtarmayı başarıyor.
74.dakika Sol taraftan kullanılacak köşe vuruşu için topun başına geçen Wesley Sneijder ortasını yapıyor fakat Aurelien Chedjou istediği gibi kafa vuruşunu gerçekleştiremiyor.
83.dakika Sol taraftan Ozan İpek köşe vuruşunu kullanıyor. Ceza sahasına doğru gönderdiği ortasına hiç bir takım arkadaşı dokunamayınca top tehlikeli bölgenin dışına açılıyor.
88.dakika Galatasaray maçın sonlarına doğru 10 kişi kalıyor ! Emre Çolak, rakibi Ozan Tufan'a yaptığı çok sert faulün ardından direkt kırmızı kart ile oyun dışı kalıyor.
90+5.dakika Müsabakanın son düdüğü çalıyor ve Galatasaray, Yasin Öztekin'in attığı gol ile Süper Kupa'nın sahibi oluyor.

İŞTE İLK 11'LER

Hamza Hamzaoğlu, yeni sezon öncesi ilk ciddi sınav olacak olan bu karşılaşmanın kadrosunu belirledi.
Galatasaray'ın ilk 11'i:
Muslera, Sabri, Hakan Balta, Chedjou, Telles, Bilal, Selçuk, Yasin, Sneijder, Podolski, Burak.
Yedekler: Eray İşcan, Tarık Çamdal, Koray Günter, Emre Çolak, Olcan Adın, Jem Karacan, Umut Bulut

Bursaspor'un ilk 11'i:
Mert, Serdar, Sivok, Erdem, Aziz, Jorquera, Şamil, Ozan, Emre, Josue, Bakambu.
Saat 20.45'te başlayacak olan karşılaşma Ankara Osmanlı Stadı'nda oynanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)