E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemStoltenberg: Türkiye'nin güvenliğini sağlamak görevimiz---

Stoltenberg: Türkiye'nin güvenliğini sağlamak görevimiz

Stoltenberg: Türkiye'nin güvenliğini sağlamak görevimiz
11 Ekim 2019 - 11:52 borsagundem.com

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu ile bir araya gelen Genel Sekreter Stoltenberg, "Türkiye, çok zor bir bölgenin sınırında bulunuyor. NATO ittifakındaki hiçbir ülke, Türkiye kadar Ortadoğu'dan kaynaklanan şiddete maruz kalmadı" dedi.

Türkiye'yi ziyaret eden NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İstanbul'da baş başa görüştü.

Buluşmanın ardından düzenlenen basın toplantısında, Çavuşoğlu, "Söz konusu harekat NATO'nun güney sınırlarını tehdit eden terör unsurlarını hedef alıyor. Harekatımızla ilgili bilgi verdim. Terörizme karşı mücadele edilmesini ilettik. Müttefiklerimizin dayanışmasını görmek isteriz" diyerek şöyle devam etti:

"Söz konusu harekat, NATO'nun güney doğu sınırlarını teşkil eden ulusal sınırlarımızın ötesinden kaynaklanan terör tehdidine son verilmesi amacını taşıyor ve bu bakımdan ittifak topraklarının güvenliği açısından da son derece önemlidir. Türkiye olarak bugüne kadar terör örgütleriyle ayrım gözetmeksizin hepsiyle mücadele ettik, mücadele etmeye devam edeceğiz.

Hepsi PKK ile YPG'nin aynı olduğunu biliyor, tüm konuşmalarında herkes Türkiye'nin ulusal güvenlik endişelerinin haklı olduğunu söylüyor, bu endişe meşruysa bu endişeye sebep olan terör örgütüyle mücadele de meşrudur. Uluslararası hukuktan kaynaklanan hakkımız olduğunu açıkça ifade ettik, harekat bir terör örgütüne karşı.

Destek veren ülkeler için söylüyorum, bu senin ikiyüzlülüğündür. Türkiye diplomasiyi sonuna kadar denemiştir ama olmayınca bu tehdidi bertaraf etmek durumundadır. NATO müttefiklerini korumak için planlar kabul edilir, Türkiye'yi koruma planı da NATO konseyi tarafından onaylanmıştır, burada da YPG-PYD net bir şekilde vardır, daha sonra 8 ülke bunu haksız şekilde bloke etmiştir. DEAŞ'lıların serbest bırakılması mümkün değil, içeride kalmaları ve hesap vermeleri konusunda Türkiye olarak biz herkesten daha hassasız."

Genel Sekreter Stoltenberg ise, şunları söyledi:

Türkiye bizim ittifakımızın çok güçlü bir üyesi. Türkiye, çok zor bir bölgenin sınırında bulunuyor. NATO ittifakındaki hiçbir ülke, Türkiye kadar Ortadoğu'dan kaynaklanan şiddete maruz kalmadı. Şu anda devam eden harekatla ilgili endişelerimi paylaştım, gerilimin artırılmamasını hatırlattım.

Türkiye'nin katkılarını çok önemsiyorum ve takdir ediyorum. Türkiye'nin halkının güvenliğini sağlamak bizim de görevimiz, terörizme karşı birlikte savaşmak zorundayız. Bizim ortak bir düşmanımız var burada: DEAŞ. Yakalanan DAEŞ'lilerin tekrar kaçması önlenmeli.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • salih can11 Ekim 2019 14:22

    Türkiyede böyle konuşurlar ülkelerine gidince tam tersi konuşurlar

  • oktaydoğaner11 Ekim 2019 14:20

    bu adam ne zaman olursaolsun her şartta TÜRKİYE nin yanında yer alıyor. Yolu açık olsun.

  • DAİŞ-İŞİD11 Ekim 2019 12:21

    NATO+ABD+ = DAİŞ terör örgütü ile Türkiye mücadele ediyor diyor... heryere bu mesajı veriyor...Türkiye daişe, hedef gösterilmeye çalışılıyor... Daiş abd ve avrupada eylemler yapabilecek güçte ve çılgınlıkda. Türkiye ile pek atışması olmadı, ama nato ve avrupa bizlere bu belayı bulaştırdı. bizlerde mücadele edecez diye askeri müdehale ettim pkk pyd ve İŞİD  ede.. şimdide bu belalı örgütleri işidi Türkiye ye hedef gösteriyorlar...Sadece daiş anlatılıyor. pkk ve pyg adamlar ağzına almadı açıklamada. Daiş ve avrupa arasında Türkiye tampon olmak isteniyor. türkiye nato ve abd ce kullanılıyor. TRUMP in dahive ve süperim dediği düşünce ve dışarı çıkılmamaı gereken bilge planı budur. Türkiye 30-35 km girecek, onun aşağısına pyd ve pkk çekilecek. orada kalacak. sonra ABd asker gönderecek. daiş belasıda, türkiye nin kucağına verilecek. ilerdeki oluşumları Türkiye nin üzerine yıkılacak.... Esad toprak bütünlüğü ve rusya iran gibi ulaşı yapıp, devleti hakim kılınmalı.  

  • ali kaymak11 Ekim 2019 16:40

    bunların hepsi numara deaş kim kurdu abd kurmadımı istese 10 000 çabulcuyu bir saatte bitirir ama bu oyunu iyi kullanıyor.iyi tezgah yapıyor bizi mal zannediyor.gider gerekir ise onlarıda bitiririz.deaş ın başı el bağdadi yahudi kökenli bir ajan olup talimatlı israilden almaktadır.her sakalı olan müslüman değildir.

  • Fakir 11 Ekim 2019 13:03

    Çok ama çok akıllıca ve stratejik bir yorum. Tebrik ederim..

  • Sinyor11 Ekim 2019 12:07

    Mültecileri salariz deyince nasilda koşa koşa kapimiza gelip yalakalik yaparsiniz degilmi, haçlı itler...

  • eee11 Ekim 2019 12:04

    tek tehdit daişdit dedi.. ağzından başkada bir cümle yok. Bizi kimden koruyacak lar? daişten... kardeşim, pyd ye silah verip devlet kursun aragazını yıllardır sen veriyorsun. devlet kurdurtup petrole, madenlere, doğalgaza konacak emir alan devlet istiyorsun. bunuda devlet kuramamış kürtleri gazlayarak yapıyorsun. yazık milyonların olme sebebi sizin aç gözlüliğünüz...

  • nato11 Ekim 2019 12:00

    nato bin kişilik daişten korkuyor... Başımıza 50-60 bin kişilik modern silahlı terör grubu pkk pyd yi kuruyor. bize zarar veren bu gruplar, avrupada 1 eylemleri yok. avrupa dostu ve onalra güvenedek devlet kurmak istiyor. suriye büyünlüğü bozulursa devlet kuaracaklar. nato yeni devlet istiyor.işine gelecek. orta doğuyu yönetecek

  • MERT E.11 Ekim 2019 11:58

    heh işte böyle dostça açıklamalar yapın. biz de meraklı değiliz Suriyenin içinde olmaktan. 

  • gnçlk : )11 Ekim 2019 11:58

     Dikkat: Avrupa natoyu kullanıyor. Kendi menfaatlerine kullanıyor. PKK ve pyd ye teror grubu demiyor. Daişe, kendilerin saldırdığı için terör grubu diyor. Avrupa rusyadan korkuyor. ABd rusyayı düşman görüyor. nato otomatikman RUSYA düşmanı. Rusya orta doğuya hakim olmakistiyor. orta doğuda var olan ülkelerde etkinliği yüksek. Avrupada ortadoğudaki rezervleri emrinde işletmekistiyor. ama bir ortadoğu ülkesine kafa tutacak askeri cesaret ve yaptırım yok. O bakımdan ortadoğuda yeni kurulacak butik devletler ve israil işbirliği ile ortadoğuda pay almak istiyor. nato pkk ve pyd yi dst görüyor. Türkiye ise, bölücü düşman. Burada kırılma oluyor. Türkiye frenlenmek isteniyor. Rezervleri işletmek isteyen, yönetmekisteyen abd PYD ve PKK tek alternatifi çünkü. Gerçekleri bilip, TÜRKİYE'mizi her alanda savunalım.