E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaStandart Bank Ünlü Menkul'deki payını sattı ---

Standart Bank Ünlü Menkul'deki payını sattı

Standart Bank Ünlü Menkul'deki payını sattı
24 Ekim 2015 - 14:14 borsagundem.com

Ünlü Yatırım Holding, Standard Bank Group’a ait olan yüzde 25 oranındaki payları da satın alarak Ünlü Menkul’ün tek sahibi oldu

2012 yılında Standard Bank Group’tan Ünlü Menkul Değerler A.Ş’nin kontrolünü alan Ünlü Yatırım Holding A.Ş, Standard Bank Group Limited’in Ünlü Menkul Değerler A.Ş.’de kalan yüzde 25’lik payını da satın alarak Ünlü Menkul’ün tek pay sahibi oldu. Eş zamanlı olarak; Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) ve diğer kuruluşlardan gerekli izinlerin alınmasının ardından gerçekleşen devir işlemleri sonrasında da Standard Bank Group Limited, Ünlü Yatırım Holding A.Ş.’de sermaye artırımına katılmak suretiyle yüzde 4,95 oranında pay edinmiştir.
Ünlü & Co Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO’su Mahmut L. Ünlü, grup şirketlerinden Ünlü Menkul Değerler’deki ortaklık yapısının değişmesiyle ilgili olarak; ‘Devir işlemlerinin gerçekleşmesiyle beraber, taraflar stratejik hedefleri doğrultusunda ortaklıklarında yeni bir yapılanmaya gitmişler ve ilk günden bu yana süren işbirliklerini bu yeni yapı altında devam ettirmeye karar vermişlerdir. Bu anlaşmanın arkasında, bir yandan Standard Bank’ın
Ünlü & Co faaliyetlerindeki grup yapısını basitleştirme isteği, diğer yandan da Standard Bank’ın devam etmekte olan Afrika’ya odaklanma stratejisi yatmaktadır.” dedi.
 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)