E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiStandard Chartered CEO’su Winters: Savaşların küresel ekonomiyi etkileme ihtimali düşük---

Standard Chartered CEO’su Winters: Savaşların küresel ekonomiyi etkileme ihtimali düşük

Standard Chartered CEO’su Winters: Savaşların küresel ekonomiyi etkileme ihtimali düşük
25 Ekim 2023 - 18:07 borsagundem.com

Standard Chartered CEO’su Bill Winters, Ukrayna ve şimdi de Orta Doğu’da başlayan savaşların küresel ekonomiyi etkileme ihtimalini düşük gördüğünü ifade ediyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünya yeniden savaşlarla çalkalanıyor. Ukrayna’nın ardından şimdi de Orta Doğu’da başlayan savaşların başta ekonomi olmak üzere küresel ölçekte büyük etkileri olması bekleniyor. Ancak Standard Chartered CEO’su Bill Winters, bu görüşe katılmıyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Standard Chartered CEO’su Bill Winters, Ukrayna ve Orta Doğu’daki ‘korkunç savaşlar’ın küresel ekonomiyi etkileme ihtimalinin düşük olduğunu söylüyor.

Savaşlar kontrol altına alındı

MarketWatch’tan Louis Goss’un haberine göre, Standard Chartered CEO'su Winters, Ukrayna ve İsrail/Filistin'de yürütülen 'korkunç savaşların' küresel ekonomi üzerinde büyük bir etki yaratmasının muhtemel olmadığını, zira bu savaşların şu anda faiz oranları, emtia fiyatları veya insanların seyahat etme kabiliyeti üzerinde çok az etkisi olduğunu söylüyor.

Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'da düzenlenen Geleceğe Yatırım Girişimi konferansında konuşan Winters, ekonominin karşı karşıya olduğu daha fazla 'acil endişeler’ olduğunu savunurken, ‘küresel ekonominin birkaç temel unsuru etkilemeyen şeylere karşı dirençli olduğunu’ ifade ediyor.

Winters, Ukrayna ve İsrail/Filistin çatışmalarını, Wagner grubunun Kuzey Afrika'nın Sahel bölgesindeki saldırıları da dahil olmak üzere dünya genelinde devam eden savaşlarla karşılaştırırken “Şu anda bu savaşlar kontrol altına alındı” şeklinde görüş bildiriyor.

Winters, “Sahel'de de bir savaş var, Nijerya'nın kuzeyinde bir savaş var, Libya'da bir savaş var, Suriye'de bir savaş var, Kore'de bir savaş var. Bu böyle devam edebilir ve bu savaşlar yıllardır devam ediyor. Milyonlarca insan mutlak yoksulluk ve sefalet içinde yerinden edildi” diyor. Winters, “Küresel ekonomi, faiz oranları, emtia fiyatları ve insanların seyahat etme kabiliyeti gibi birkaç temel unsuru etkilemeyen şeylere karşı dirençli” diye ekliyor.

Çok daha acil endişeler

Bunun yerine Winters, borçlanma faiz oranları ve enflasyon da dahil olmak üzere ‘işletme kararlarını günden güne etkileyen şeylerin’ küresel ekonominin sağlığı söz konusu olduğunda ‘çok daha acil endişeler’ olduğunu söylüyor.

Konferans, Dünya Ekonomik Forumu'nun İsviçre'deki yıllık zirvelerine benzemesi nedeniyle “Çöldeki Davos” olarak bilinen Suudi Arabistan'ın egemen servet fonu tarafından desteklenen yıllık bir etkinlik olarak öne çıkıyor. Bu yılki konferans, İsrail ile Hamas arasında başlayan çatışmanın ardından Orta Doğu'da artan gerilimlere ilişkin artan endişelere rağmen, dünyanın dört bir yanından önde gelen finansörlerin ilgisini çekiyor.

Winters, daha önce ABD yatırım bankası JPMorgan'da 26 yıl çalıştıktan sonra 2015 yılında Standard Chartered'ın başkanı olarak mevcut pozisyonuna geçmişti.

İsrail Merkez Bankası'ndan savaşın ekonomik etkilerine dair rapor!

 

Orta Doğu'daki savaş sonrası yatırımcıların iki güvenli limanı

 

Bakan Fidan: Bu savaştan tarihi bir barış da çıkabilir

 

Emtia piyasasında savaş etkisi

 

"ABD, Çin ve Rusya ile eş zamanlı savaşlara hazır olmalı"

 

JPMorgan CEO'su Dimon, İsrail-Hamas savaşını değerlendirdi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)