E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSt. Petersburg Borsası 3 milyar dolarlık yatırımı dondurdu---

St. Petersburg Borsası 3 milyar dolarlık yatırımı dondurdu

St. Petersburg Borsası 3 milyar dolarlık yatırımı dondurdu
25 Aralık 2023 - 15:29 borsagundem.com

St. Petersburg Borsası, yatırımcıların 3 milyar dolar değerindeki varlıklarını dondurma kararı aldı

St. Petersburg Borsası, borsanın Amerika Birleşik Devletleri’nin kara listesine girmesinin ardından Rusların yabancı menkul kıymetlere yaptığı 3 milyar dolarlık yatırımın dondurulduğunu açıkladı. Merkez Bankası Başkanı Elvira Nabiullina, Şubat 2022’den bu yana Rus yatırımcıların yabancı menkul kıymetlere olan yatırımlarını 7 milyar dolardan 3 milyar dolara indirdiklerini belirtti.

Gazetemru'da yer alan habere ögre, ticaret platformunun basın servisi temsilcisi RBK Investitsiya’ya yaptığı röportajda, “Tüm bu menkul kıymetler (3 milyar doların biraz üzerinde) 2 Kasım’da ABD’nin yaptırımlarının devreye girmesinin ardından bloke edildi” dedi.

Elvira Nabiullina’nın açıklamasına göre, Rus yatırımları Şubat 2022’den Kasım 2023’e kadar azaldı. Nabiullina, geniş portföy çeşitlendirmesi ile yatırımcının korunması arasında bir denge bulmanın zor bir mesele olduğunu düşünüyor. Merkez Bankası Başkanı Nabiullina’ya göre, düzenleyici kurum niteliksiz yatırımcıların korunmasına öncelik veriyor.

Borsa, 2 Kasım’da ABD yaptırımlarının kapsamına girdi. 3 Kasım’dan itibaren ticaret platformunda sadece belirli Rus menkul kıymetleri ve borsanın kendi hisse senetleri ile işlemler gerçekleştiriliyor. Rusya Maliye Bakanlığı, St. Petersburg Borsası’nda bloke edilen varlıkların devlet başkanının talimatıyla değiştirilebileceğini bildirdi.

St. Petersburg Borsası'ndan ABD'ye 'blokeyi kaldır' başvurusu

 

St. Petersburg Borsası'na darbe! Yüzde 35 değer kaybetti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)