E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiSpotify tam esnek çalışma modeline geçiyor---

Spotify tam esnek çalışma modeline geçiyor

Spotify tam esnek çalışma modeline geçiyor
13 Şubat 2021 - 09:04 borsagundem.com

"Her yerden çalışma (work from anywhere)" adı verilen çalışma yöntemi, çalışanların evden, ofisten veya her ikisinden de çalışmasına olanak veriyor.

Spotify, çalışanların pandemiden sonra bile istedikleri yerde çalışmalarına izin verecek

"Her yerden çalışma (work from anywhere)" adı verilen çalışma yöntemi, çalışanların evden, ofisten veya her ikisinden de çalışmasına olanak veriyor. Spotify şirketi, ofis ortamını seven ancak Spotify Merkez Ofislere yakında ikamet etmeyen çalışanlar için ortak çalışma alanları oluşturmayı dahi planlıyor.

Spotify’ın konuyla ilgili yaptığı açıklamada, çalışanlarının çalışmak istedikleri yeri seçme özgürlüğüne sahip olacaklarını, ister evden, ister ofisten, isterlerse ikisinin karması bir şekilde, hatta farklı şehirler veya ülkelerde dahi çalışmalarına izin verileceği belirtti.

Her yerden çalışma yöntemi, Spotify çalışanlarının bir Çalışma Yöntemi seçmesine ve yöneticilerle birlikte evden, ofisten veya belirlenen bir kombinasyondan tam zamanlı çalışıp çalışmayacağına karar vermesine olanak tanımaktadır.

Şirket ayrıca, işçilerin coğrafi konumlarını seçmeleri için daha fazla esneklik sunarak, saat dilimi zorlukları ve bölgesel yasalar nedeniyle ortaya çıkan sınırlamaları da göz önünde bulundurarak yöneticileriyle birlikte hangi şehir ve ülkeden çalışmak istediklerine karar vermelerine izin vermektedir.

Şirket, yeni çalışma yöntemi ile ilgili blog gönderilerinde, Spotify ofisi olmayan bir konuma taşınan, ofis ortamında çalışmayı seven çalışanları için oluşturacakları ortak çalışma alanına üyelik bile ayarlayacağını belirtti.

Spotify çalışmanın çalışılan mekan değil, yapılan şey olduğunu vurgulayarak, verimliliğin ofis ortamında geçirilen çalışma saatleri ile ölçüleyemeyeceğini öne sürdü.

Halihazırda cömert işyeri politikalarına sahip olduğu bilinen Spotify, dünyanın hemen hemen tüm endüstrilerindeki işletmeler gibi, güçlü korona pandemisi sonucu ortaya çıkan uzaktan çalışma zorunluğuna hızlı bir şekilde ayak uydurmak için geleceğini doğru bir şekilde yeniden değerlendirmeyi uygun gördü. Bu duruma diğer bir örnek ise Microsoft firmasının çalışanlarının sürekli olarak evden çalışabilecekleridir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Kerim14 Şubat 2021 01:48

    Baktilar adamlar elemanlari daha ucuza daha cok calistiriyorlar uzaktan calisma karli daha verimli.tabii hemen gecelum dediler

  • Karşıyaka 13 Şubat 2021 09:17

    Bu pandeminin getireceği yenilik buydu ama egolu patronlar işe değil kendisine yapılan iltifatları görmek için beyaz yakayı ofise getiriyor. Evinde eşi çoçuğundan görmediği ilgiyi ofiste çalışanlarından görecek. Yoksa işi veri işleme olan kişileri ofise bu yüzyılda neden çağırırsın ki.