E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSPK'nın kara listesinde yer alan Gürban'ı dolandırdılar---

SPK'nın kara listesinde yer alan Gürban'ı dolandırdılar

SPK'nın kara listesinde yer alan Gürban'ı dolandırdılar
28 Nisan 2021 - 08:53 borsagundem.com

SPK tarafından defalarca para cezasına çarptırılan Mehmet Mustafa Gürban, Sistemkoin’de ava giderken avlandı. Gürban, parasını kaptırdığını öne sürerek suç duyurusunda bulundu.

Kripto para borsalarında ilk vurgunun yapıldığı Sistemkoin'den ünlü borsa spekülatörü de çıktı. Sosyal medyadaki hesaplarından yaptığı manipülatif yorumlarla Borsa İstanbul'daki hisselerle ilgili yatırımcıları yanılttığı gerekçesiyle Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) tarafından defalarca ceza kesilen Mehmet Mustafa Gürban, Sistemkoin'de ava giderken avlandı. 

Sabah gazetesinden Ümit Erkan Demircan'ın haberine göre, parasını kripto para borsasına kaptırdığını öne sürerek suç duyurusunda bulundu. Bunu piyasaya sürmek için bir platforma ihtiyaç duydu. O arada Sistemkoin'cileri buldu. Sistemkoin yetkilileriyle irtibata geçen Gürban, şirketin sahipleri ve çalışanlarını Gaziantep'e davet ederek, misafir etti.Otel masraflarından yeme-içmelerine kadar her şeyi karşıladı.

Kendisinin çıkardığı tokenleri 5.000 kişinin alıp-satacağını, 10 milyon dolar değerinde bir işlem trafiğinin döneceğini anlattı.Anlaşmanın ardından 2019'da token'leri 'Sistemkoin.com' platformuna soktu. Gürban'ın yönlendirmesiyle 5.000'e yakın yatırımcı bu 'TWS' adlı tokenleri aldı.Nisan ayında Sistemkoin yaklaşık 1 milyon dolar değerinde yapılan satış bedelini aktarmadı. Gürban, Sistemkoin'cilerin TWS'leri gerçekte varmış gibi göstererek yani site üzerinde listeleyerek kullanıcılara sattığını tespit etti.

Sistemkoin'deki 51 kişinin isim listesini vererek suç duyurusunda bulundu.Mehmet Mustafa Gürban borsa yatırımcılarının yakından tanıdığı bir isim. Sosyal medyada hem Twitter hem de Telegram hesapları üzerinden borsa hisselerinde yatırımcıları yanıltıcı bilgiler verdiği gerekçesiyle defalarca işlem ve para cezaları aldı.

Gürban, Sermaye Piyasası Kurulu'nun yakın markajında bulunuyor.

Arnavutluk'ta Thodex operasyonu

Thodex vurgununda yeni gelişme

Kripto parada ilk vurgunu ‘Sistemkoin’ yaptı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şişko mustafa30 Kasım 2022 18:05

    En acı günün bizim en mutlu günümüzdür

  • Allahu Ekber21 Mart 2022 23:36

    Allah seni en sevdiklerinle sınasın sahtekar adam bizi avod da batırdın insanları perişan ettin sende inşallah perişan olasın mehmet mustafa gürban

  • sahtekar arap bacı 27 Haziran 2021 14:27

    böyle tipler hiçbir zaman huzura eremez Allah bunun başına öyle işler verirki ömrü hayatı pislikte debelenerek geçer hem bunun hem ailesinin

  • umut sarı10 Haziran 2021 20:08

    bizide avodda perişan etti bakır villa diyerek Allah fitil fitil çıkartsın

  • turan28 Nisan 2021 13:58

    ulan şu tiplere inanıp speklik yaptırıyorlar ya yuh be 

  • umut sarı 10 Haziran 2021 20:10

    arap bacının yandan yemişi

  • mantık28 Nisan 2021 15:01

    Speklik,  Manip.lük bir şey mi zan ettin?  Bas yukarıdan al aşağıdan!  Bağla makineye!  Bir sürü şerefsiz.

  • Vesbe28 Nisan 2021 13:48

    Alma mazlumun ahini çıkar aheste aheste. Gelene gidene mal kitleyip, bir sürü fakir fukaranin parasını patronla anlaşmali hisse yukarı götürüp patrona sattirip taban yaptırır isen günü geldiğinde böyle çarparlar seni. Yaptıklarını dile getiren yatırımcıları siber zorbalık ile susturup operasyonlarına devam et sen. SPK işini yapsa şuan ceoem de bu herifin yaptığı operasyona sessiz kalmazdi. Yine milleti dolandıracak.

  • Sarı patlatırım o zarı 28 Nisan 2021 12:35

    Sarının zarı patlatmışlar :))))

  • Fuat28 Nisan 2021 10:29

    Eee çarpanı carpmislar , iyi olmuş anlasın bakalım carpilmak nasıl birşey