E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriSPK'dan iki aracı kuruma ceza---

SPK'dan iki aracı kuruma ceza

SPK'dan iki aracı kuruma ceza
14 Ocak 2014 - 21:26 borsagundem.com

SPK Haftalık Bülteni'nde iki aracı kuruma usulsüz işlemlerden dolayı idari para cezası verildi

SPK Haftalık Bülteni'nde Tekstil Yatırım Menkul Değerler A.Ş. ve Anadolu Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş.'ye idari para cezası verildi. Tekstil Yatırım Menkul Değerler A.Ş.'ye müşteri ile imzalanan portföy yönetim sözleşmesinde belirlenen yatırım yapılabilecek varlıklar arasında yer almayan bir varlığa yatırım yapılması nedeniyle 20.389 TL, Anadolu Yatırım Menkul Kıymetler A.Ş. kaldıraçlı Alım-Satım işleminde emir iptali sonrasında müşteriye olan bildirim yükümlülüğünün yerine getirilmemesi nedeniyle Kurul tarafından 21.560 TL idari para cezası uygulandı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • hadise iptal deği15 Ocak 2014 08:34

    Emre Bey; olay iptal değil, emir iptali sonrası bu durumun müşteriye bildirilmemesi. ayrıca para cezaları sadecetebliğlere aykırılık halinde kesilir, ortada suç olursa cezası hapistir, ipc değil.

  • emre15 Ocak 2014 07:55

    Bı cok aracı kurum kaldıraclı ıslem yapıyor neden sadece ıkısıne kesıldıkı ceza. Kaldıraclı ıslem ıptalı suc degılkı bende ıptal yapıyorum ama cezafalan mı var ıptal edınce emrı

  • bc.14 Ocak 2014 22:48

    SPK'yı çağrı yapılıncaya kadar Arena bilgisayardaki REDİNGTON'un oy haklarını dondurmaya davet ediyoruz.