E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSpekülatif yatırımcıları zengin eden firma iflas etti---

Spekülatif yatırımcıları zengin eden firma iflas etti

Spekülatif yatırımcıları zengin eden firma iflas etti
26 Nisan 2023 - 11:11 borsagundem.com

ABD borsalarında spekülatif hisse senedi olarak öne çıkan ve kendi zenginlerini yaratan perakende şirketi Bed Bath & Beyond iflasını açıkladı.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Ev eşyalarına odaklanan perakende şirketi Bed Bath & Beyond ABD borsalarında spekülatif yatırımcıların en popüler hisseleri arasında yer alıyordu. Üstelik borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, şirket hisselerindeki olağanüstü volatilite spekülatif yatırımcılar için yeni idoller de ortaya çıkarmıştı.

Insider'ın haberine göre, spekülatif yatırımlarıyla tanınır hale gelen Ryan Cohen ve üniversite öğrencisi Jake Freemen ağustos ayında hisse senedi üzerindeki yatırımlarından toplamda 180 milyon dolar kâr elde etti. Ancak Bed Bath & Beyond (BBBY) yaklaşık sekiz ay sonrasında pazar günü iflas başvurusunda bulundu.

Chewy'nin kurucu ortağı ve GameStop'un yönetim kurulu başkanı olan Cohen, geçen yılın ilk çeyreğinde BBBY'e yaklaşık 121 milyon dolar yatırım yaptı. Cohen perakende şirketinin %9,8’lik kısmını satın aldı ve şirket hisselerine yönelik boğa piyasası beklentilerini destekledi.

Aktivist yatırımcı ve spekülatif hisse senedi uzmanı, ağustos ayında tüm hisseleri ve opsiyon pozisyonlarını 189 milyon dolara sattı, yani sekiz ay içinde yaklaşık 68 milyon dolarlık bir getiri elde etti. Hisse senedi ağustos ayında 30 dolara kadar yükseldi. Aynı hisse cuma günü ise bu seviyenin 100 kat aşağısında 30 sentlik kapanış fiyatına kadar geriledi.

Şirketin işleyişinde değişiklik yapılması için bastıran Cohen, geçen yılki hisse satışları hakkındaki yorumlarında "İşletme hakkındaki görüşlerim açık bir şekilde değişti" ifadelerine yer verdi.

Jake Freeman ise ilk olarak temmuz ayı sonlarında BBBY’deki %6,2’lik hisse senedi için yaklaşık 25 milyon dolar ödedi. Üniversite öğrencisi, sahibi olduğu yatırım firması Freeman Capital Management üzerinden satın aldığı pozisyonları bir aydan kısa bir sürede 130 milyon doların üzerinde bir fiyatta sattı. Bu rakam aynı zamanda BBBY’nin cuma günkü kapanıştaki toplam piyasa değerine yakın bir fiyatı işaret ediyor.

O dönemde sadece 20 yaşında olan Freeman, BBBY hisselerini satın aldığını zira şirketin iflas için fiyatlandırıldığını söyledi. Genç yatırımcı şirketin harekete geçmemesi halinde bunun gerçek bir olasılık olduğunu kabul ediyordu. Ancak Freeman BBBY’nin sermaye yapısını değiştirmesi ve daha fazla nakit toplaması halinde işletmeyi kurtarmak için daha fazla zaman kazanabileceğine inanıyordu.

Freeman’ın üniversite eğitimi aldığı bölümün matematik ve iktisat alanında olması da yatırımcının BBBY’den yüksek kârlar getiren bu kararı vermesini destekledi. Zira Freeman’ın BBBY hisselerini tuttuğu süre boyunca şirketin hisseleri kısa sürede beş kat yükseldi.

Hem Cohen hem de Freeman, BBBY hisseleri ağustos ayındaki zirvesinden %99 düşmeden önce satış için doğru zamanı yakaladı. BBBY için yeni bir geri dönüş ihtimalinden ümidi kesen yatırımcılar da hisse senetlerindeki düşüşe katkıda bulundu. Perakende şirketinin iflası ise iki yatırımcının da satışları doğru zamanda yaptığını gösteriyor.

Piyasalarda resesyon korkusu güçleniyor

 

Bank of America'dan yatırımcılara hem iyi hem kötü haber

 

Fed toplantısı öncesi bankacılık tekrar önümüzde

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)