E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaS&P'den şirket tahvilleri tahmini---

S&P'den şirket tahvilleri tahmini

S&P'den şirket tahvilleri tahmini
30 Mart 2023 - 08:12 borsagundem.com

S&P, ABD'de yüksek getirili şirket tahvillerinde temerrüt oranının yıl sonuna kadar iki katına çıkmasını bekliyor.

S&P Global Ratings Credit Research & Insights, ABD'de 12 aylık spekülatif dereceli kurumsal temerrüt oranının Aralık ayına kadar %4'e ulaşmasını beklediğini ve bu oranın Aralık 2022'nin sonundaki %1,7'lik temerrüt oranının iki katından fazla olduğunu bildirdi.

S&P analistleri, "Beklediğimiz gibi, işsizlik artar ve isteğe bağlı harcamalar azalırsa, 'CCC' ila 'C' kategorilerindeki borçlularının yaklaşık yarısını oluşturan tüketiciye bağımlı sektörler en çok zarar görecek" dedi.

Analistlere göre, tüketiciler enflasyonun ve artan borç yükünün baskısını hissettikçe, perakende borçlular bu yıl şimdiye kadar temerrüde düştü.

B-eksi veya daha düşük dereceli spekülatif dereceli kurumsal tahvil ihraçcılarının ellerinde 1 Ocak itibarıyla kabaca 570 milyar dolarlık değişken faizli borçlanma kağıdı bulunuyor.

S&P analistleri, Fed'in yıl sonuna kadar sadece bir çeyrek puanlık faiz artırımı daha yapmasını beklerken, merkez bankasının 2024'ün ilk yarısına kadar %5.0-%5.25 olan federal fon oranını düşürmesinin pek olası olmadığını söylediler.

Hisse senetlerinin alternatifi tahviller mi olacak?

 

SVB'nin batması yatırımcıları devlet tahvillerine yöneltti

 

Devlet tahvilleri bankaları zehirliyor mu?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)