E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSpaceX duyurdu: Türkiye'nin uzay yolculuğu ertelendi---

SpaceX duyurdu: Türkiye'nin uzay yolculuğu ertelendi

SpaceX duyurdu: Türkiye'nin uzay yolculuğu ertelendi
17 Ocak 2024 - 19:37 borsagundem.com

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın da üyesi olduğu Ax-3 misyonunun ertelendiği duyuruldu

Türkiye'nin ilk uzay yolcusu Alper Gezeravcı'nın üyesi olduğu Ax-3 mürettebatını Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) taşıyacak yolculuğun yarına ertelendiği bildirildi.

SpaceX, sosyal medya hesabı X'ten yaptığı paylaşımda "Ax-3 misyonunun ISS'ye fırlatılması için şimdi 18 Ocak Perşembe gününü hedefliyoruz. Bu ilave süre ekiplere uçuş öncesi son kontrolleri tamamlama ve araç üzerindeki verileri analiz etme imkanı verecek" ifadeleri kullanıldı.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır'da X hesabı üzerinden yaptığı açıklamada,  Alper Gezeravcı’nın da yer alacağı fırlatmanın Türkiye saati ile 19 Ocak 00:49'da gerçekleşeceğini duyurdu.

Kacır açıklamasında ayrıca "Astronotumuz Alper Gezeravcı’nın bu tarihi misyonu başarıyla gerçekleştirmesi için heyecanla beklemeye devam edeceğiz" ifadelerini kullandı.

Gezeravcı'nın üyesi olduğu Ax-3 mürettebatının, SpaceX Dragon uzay aracıyla NASA'nın Florida'daki Kennedy Uzay Merkezi'ndeki Fırlatma Kompleksi 39A'dan Uluslararası Uzay İstasyonu'na (ISS) 17 Ocak'ı 18 Ocak'a bağlayan gece TSİ 01.11'de fırlatılması planlanıyordu.

SpaceX Dragon uzay aracı ISS'ye SpaceX Falcon 9 roketi ile fırlatılacaktı.

Türkiye uzaya gidiyor! İşte tarihi an: Gece 01.11...

Nefesler tutuldu: Türkiye'nin uzay serüveni başlıyor!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.