E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaS&P ve Fitch Almanya'nın notunu teyit etti---

S&P ve Fitch Almanya'nın notunu teyit etti

S&P ve Fitch Almanya'nın notunu teyit etti
13 Temmuz 2015 - 07:40 borsagundem.com

​S&P ve Fitch, Almanya'nın kredi notlarını teyit etti, yeni bir kriz için uyardı

Uluslararaıs kredi derecelendirme kuruluşu S&P, Almanya'nın kredi notlarını 'durağan' görünümle AAA/A-1+ olarak teyit etti.
S&P raporunda, Yunanistan'ın temerrüde düşmesi halinde burur Alman ekonomisi için yaratacağı doğrudan yükün absorbe edilebilir bir seviyede olacağına inadıklarını vurguladı. 
Bununla birlikte S&P, Euro Bölgesi'nden daha derin bir krizin yinelenmesi halinde bunun Alman ekonomisini birçok kanaldan güçlü şekilde vuracağı uyarısında da bulundu. 

Fitch, Almanya'nın kredi notunu AAA olarak teyit etti

Fitch Ratings, Almanya'nın yabancı ve yerel para cinsinden uzun vadeli kredi notlarını 'durağan' görünümle AAA olarak teyit etti. 
Fitch, Almanya'nın AAA notunun ülkenin güçlü kurumlarını, çeşitlendirilmiş ve yüksek katma değerli ekonomisini yansıttığını belirtti. 
Fitch raporunda, Almanya'da reel GSYH'nın bu yıl potansiyelin üzerinde büyümesini beklediğini belirtirken, tahmin için risklerin Yunanistan'ın Euro Bölgesi'nden çıkması riski nedeniyle aşağı yönlü olduklarını da vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)