E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSosyal medya yasası Resmi Gazete'de---

Sosyal medya yasası Resmi Gazete'de

Sosyal medya yasası Resmi Gazete'de
18 Ekim 2022 - 04:55 borsagundem.com

"Dezenformasyonla mücadele düzenlemesi" olarak bilinen Basın Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun, Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe girdi.

Kanuna göre, yasal zemine kavuşturulmaları için internet haber siteleri ile basın kartına ilişkin konular, Basın Kanunu'nun kapsamına alınarak radyo, televizyon, kamu kurum ve kuruluşlarının yürüttükleri enformasyon hizmetlerinde çalışan kamu personeli, basın kartı düzenlenmesi bakımından süreli yayın çalışanları gibi değerlendirilecek.

HABERİN DEVAMINI OKUMAK İÇİN TIKLAYINIZ

Dezenformasyon teklifindeki 29'uncu madde kabul edildi

 

Dezenformasyon yasası geliyor

 

Sosyal medya düzenlemesi yasalaştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Islak odun18 Ekim 2022 12:21

    Kedi miyavlıyarak köpek havlayarak derdini anlatıyorken,insanın kendini ifade etmesini engellemek neyin kimin kanunuymuş?

  • www18 Ekim 2022 10:55

    Anayasamızın 26 md si ' düşünceyi açıklama ve yayma hürriyeti ' verdiğine göre : Bilgi. yorum ,fikir beyanı veya analizlerimizin soNuna ' inanıyorum veya düşünüyorum vb kelimesi eklenmelidir diye DÜŞÜNÜYORUM

  • xyz18 Ekim 2022 08:54

    Özğürlükleri savunan partinin düştüğü duruma bak. iktidarda kalmak için taliban ve iran rejimini aratacak yasalar çıkarmayı özğürlük olarak anlatılması manidar. Yıllar sonra yasayı çìkaranlara sorsalar. Biz böyle uygulanacağìnı bilmiyorduk derler. Şunu demezler bize el kaldır dediler bizde ülkeyi düşünmeden el kaldırdìk. Yetmedi bide o anı ölümsüzleştirmek için foto çektirdik.

  • Mucise Reis : )18 Ekim 2022 06:18

    Anayasa üerinde bir kanun olamaz. Tamamaen milletin haber alması, yayaması, engellenmeye çalışılmakta. Aynı durum osmanlı zamanında, gazetelerin basımlarının matbaaların kurtuluş savaşı mücadelesinden el atlından yapılmasına ve milli mücadelenin gerçekleşmesine vesile olmuştur. Basın ve haber çok önemlidir. Burada amacı herkes biliyor. ben hiç bir partinin bu maddeleri şimdi, sonra, onlarca yıl sonra dahi kullanıp abayasal haklarımı elımden almasına izin veremem. Başa geçen x siyasi guburu 85 milyonun haklarını sınırlayamaz. bunu hiç bir parti ve bileşeni yapamaz. anayasal var