E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaSoros'un ortağı Jim Rogers'dan ayı piyasası uyarısı---

Soros'un ortağı Jim Rogers'dan ayı piyasası uyarısı

Soros'un ortağı Jim Rogers'dan ayı piyasası uyarısı
01 Nisan 2020 - 13:04 borsagundem.com

George Soros'la birlikte Quantum Fonu'nun kurucu ortağı olan Jim Rogers yaşanın ayı piyasasının hayatında gördükleri arasında en kötüsü olduğunu belirtti

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Dünya çapında hisse senetleri küresel finans krizinden bu yana en büyük üç aylık kaybın yaralarını azaltmaya çalışırken, 70'li yıllarda George Soros'la birlikte Quantum fonunu kuran kıdemli yatırımcı Jim Rogers, daha kötü gelmekte olduğunu söylüyor.

Piyasalar aşırı bir kötümserlik nöbetinin ardından toparlanma evresi yaşarken Rogers Holding’in başındaki isim Jim Rogers bu toparlanmayı yeni bir nöbetin takip edeceğini belirtti. Rogers Bloomberg’le yaptığı röportajda korona virüs kaynaklı ekonomik zararın daha fazla hissedileceğini, düşük faiz oranlarıyla artan yüksek borç seviyelerinin faizler yükselmeye başladıkça ekonomiyi daha fazla yaralayacağını belirtti.

"Önümüzdeki birkaç yıl içinde hayatımın en kötü ayı piyasasının yaşanmasını bekliyorum."

Hisse senetleri bu yılın ilk üç ayında korona virüs etkisiyle birlikte keskin bir düşüş yaşadı. Gelişmekte olan ve gelişmiş ülkelerdeki varlıklar hükümetlerin verdiği trilyonlarca dolarlık desteklere ve merkez bankalarının acil faiz indirimine rağmen 2008 yılından beridir en büyük düşüşleri yaşadı.

Rogers ilk defa bu denli ayı piyasası ifadelerini kullanmıyor. 1970’lerde George Soros’la birlikte Quantum fonunun kuran Rogers 2018 yılında ayı piyasasının yakın olduğunu söylemişti. Rogers’ın endişelerini arttıransa virüs nedeniyle kapanan işletmeler ve seyahat yasakları oldu.

Kıdemli yatırımcıya göre virüsün ekonomi üzerindeki etkileri hızlı bir şekilde yok olmayacak. “Çünkü çok büyük bir hasar verildi. Devasa miktarda borç piyasalara eklendi.”

Rogers piyasalardaki satış seviyelerini sürprizle karşılamadığını belirterek şu ifadeleri kullanıyor: 

“Tarih boyunca yaşanan ayı piyasalarında, düşük borca sahip şirketlerin, iflas konusunda endişelenmelerine gerek olmadığı için insanların en çok sevdikleri şirketler haline geldiklerine hiç şüphe yok."

Rogers, güçlü bir pazar payına sahip şirketlerin de yüksek bir kaldıraç olmadıkça nispeten zararsız çıkma eğiliminde olduklarını kaydetti. Roger şu anda oldukça fazla miktarda ABD doları ve birkaç Çin ve Rus hissesi tuttuğunu söyledi. Rogers portföyüne Japon borsası hisselerini de eklemeyi düşündüğünü ekledi. Kıdemli yatırımcı zarar gören bazı turizm, ulaşım ve havayolu şirketlerine yatırım yapmak için beklediğini söyledi. Rogers ayrıca Çin’de ve küresel anlamda tarım bazlı yatırımlar için de bekliyor.

"Çin ekonomisi yeniden açılıyor, insanlar işine geri dönüyor. Fabrikalar, restoranlar yeniden açılıyor" dedi. "Buradaki hayata bakıyorum ve yaşadığımız hayat o kadar kötü ki hiçbirimiz otobüse ya da vapurlara binemiyor."

Borsalar “işlevsiz” davranıyor ve dibi görebilir

 

Wall Street tarihinin en kötü ilk çeyreği

 

 

 

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bika01 Nisan 2020 21:23

    J.Rogers düşük borca sahip olan şirketlerin endişelenmesi gerekmiyor diyor da  alacaklı olan şirketler endişelenmeli.

  • motie sokie01 Nisan 2020 14:22

    Buffet ve adamları fırsatı gördü küçük yatırımcıyı uzak tutmaya çalışıyor....BGu finans krizi değil  sağlık ve yaşam krizi çıkış çok hızlı olabilir Ytd :) 

  • bir yorum.01 Nisan 2020 14:05

    1970’lerde George Soros’la birlikte Quantum fonunu kuran Rogers 2018 yılında ayı piyasasının yakın olduğunu söylemişti. eee tabii derin abd nin planlarını soros ona söylemişse ayı piyasasının geleceğini tabii ki bilir