E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaWall Street tarihinin en kötü ilk çeyreği---

Wall Street tarihinin en kötü ilk çeyreği

Wall Street tarihinin en kötü ilk çeyreği
01 Nisan 2020 - 09:26 borsagundem.com

ABD borsaları tarihinin en kötü ilk çeyreğini geride bıraktı. Dow Jones ve S&P 500 endeksleri tarihleri boyunca hiçbir yıla bu denli yüksek bir düşüşle başlamamıştı

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD borsalarında ilk çeyrekle alakalı hatırlanacak tek iyi bir şey var o da sonunda çeyreğin bitmiş olması. Dow Jones Salı gününü %2’ye yakın bir düşüşle bitirerek 2020’nin korkunç ilk çeyreğine noktayı koydu. Dow Jones ve S&P 500 endeksi tarihinin en kötü ilk çeyreğini yaşadı. %23’lük düşüş gösteren Dow Jones 1987’den beridir en kötü çeyreğini geçirdi ve %20 oranında düşen S&P 500 endeksi de 2008 yılından beridir en kötü çeyreğini bitirmiş oldu.

Korku endeksindeki 80 puanlık artış 2008 yılından beridir görülememiş bir yükselişti. Korona virüs dünya genelinde yayıldıkça piyasalar da harap oldu. Fortune’un haberine göre yatırım bankası Goldman Sachs ABD gayri safi milli hasılasında %9’luk bir düşüş bekliyor. Bankanın Salı günü paylaştığı notta ikinci çeyrek tahminleri ise daha da fazla korkutuyor: %34’lük bir küçülme

Finans şirketi Commonwealth Financial Network’ün portföy yönetimi başkanı Peter Essele piyasalardaki ilk çeyrek rakamlarını “kasvetli” olarak tanımlıyor. Bunula beraber Essele paylaştığı notta “ne kadar acı verici olsa da şu anda S&P 500 yıllar sonra en düşük değerlemelerle işlem görüyor” ifadelerini kullandı.

Bu rakamlara rağmen yatırımcılar ayı piyasasına göre hareket ediyor. Piyasa danışmanlık şirketi Boston Consulting Group’un yaptığı araştırmaya göre yatırımcıların %60’ı 2020’nin geri kalanında da ayı piyasasına göre hareket edeceklerini söylüyor ve bu yatırımcıların %55’i ekonomik krizin üçüncü çeyreğe kadar süreceğini düşündüklerini ifade ediyorlar. Stratejistlerin aksine yatırımcıların %87’si piyasalarda kriz öncesi döneme ani bir geri dönüş beklemiyor. Araştırmaya göre yatırımcılar S&P 500’ün dip seviyesini Goldman Sachs’ın 2000 puanlık tahminlerine yakın bir şekilde mayıs ayı sonunda 2062 puan olarak görüyorlar.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ekonomist Mustafa02 Nisan 2020 00:15

    Ben krizin daha çok süresiyle ilgileniyorum.Eger Haziranda biterse buralar dip yok yaz boyunca devam ederse borsada 2.bir düşüş dalgası gelir.Bir ekonomist olarak Türk ekonomisini beğeniyorum.Bu krizi imf siz atlatırsak ki rahat atlatırız helal olsun Türkiyem diyeceğim.

  • K201 Nisan 2020 14:54

    DEMEKKİ ALIMA BAŞLADILAR DÖNÜŞ MUHTEŞEM OLACAK.............

  • abuzer çırmık01 Nisan 2020 13:29

    allah senin belasını versin thy varlık fonuna devredilen hangi şirket gün yüzü görmüş ki önce asrlsanda battım şimdi thy da hisse alacakmış thy b.k alır para mı kaldı varlık fonundaki alsınlar

  • ekonomist/stratejist01 Nisan 2020 09:43

    21. yy 1929 şu yaşıyoruz aylar öncesinden çok defa yazdım ve o çizgiye doğru evriliyor kriz. Uluslararası raporları ve analizleri okuyorum kendi analizlerimi de ekliyorum yaşadıklarımız yaşayacaklarımızın sadece %20 sini yaşadık. Daha krizin başındayken ülkemiz dilenci devlete dönüşerek daha en baştan havlu attı. Krizin 2. dalgasına başladığımızda tahmin ettiğim gibi çok daha büyük tsunami geliyor moratoryum dahi bekliyorum işsizlik çığ gibi büyüyecek en az %30..Finansal krizi de evrilecek. Küresel ekonomik kriz ahtapot kollarını harekete geçirdi birçok sektörü birden ağır bir krizin içine attı. TCMB boşaltıldı ve yedek akçe de boşaltildı, Hazine de boşaltildi..Dikkat ederseniz bay recep kriz teğet geçecek demiyor çünkü daha en baştan içimizden geçiyor.