E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro EkonomiSon affın taksidi 2 ay önce bitti---

Son affın taksidi 2 ay önce bitti

Son affın taksidi 2 ay önce bitti
05 Haziran 2014 - 05:52 borsagundem.com

Türkiye sık sık verfi affı düzenlemeleriyle karşılaşıyor. Şu anda gündemde olan vergi affı ilk değil

Bundan bir önceki vergi affının taksitleri bu yıl marta kadar sürdü. Özellikle prim borçlarının toplu şekilde ödenmesini sağlayan aflar, yarattığı beklenti nedeniyle düzenli vergi ve prim ödeme alışkanlığına sekte vurdu.

Son olarak Resmi gazete’de 25 Şubat 2011’de yayımlanan 6111 sayılı yasayla, vergi, sigorta prim borcu olanlara, ihtilaflı vergi ve cezalar ile bazı borçlara, kısmi bir af getirilmişti. 6111 sayılı Kanun’la SGK primleri için gecikme zammı alınmaması, vergi borçları için taksitlendirme, ödenmemiş trafik cezalarından faiz alınmaması öngörülmüştü.
TEDAŞ ve özel dağıtım şirketlerine olan elektrik, belediyelere olan su ile oda ve borsalara olan aidat borçları da yeniden yapılandırma kapsamına girmişti. Bu düzenlemede de 50 ile 120 lira arasındaki borçların tamamen silinmesine karar verilmişti.

Öncekine 2 milyon başvuru geldi

31 Mayıs 2011’e kadar alınan bir önceki borç yapılandırması başvuruları kapsamında SGK’ya 2 milyon 88 bin 841 başvuru yapıldı. Başvurular sonrası SGK alacağının 30 milyar 325 milyon 685 bin TL’sini yeniden yapılandırdı.

2008’deki kanun ise vergi, resim, harçlar, fon payı gibi borçların yine bugünkü gibi 18 ayda ödenmesine olanak sağladı. Faizleri affeden bu anlaşma, Motorlu Taşıtlar Vergisi’nde de bir yapılandırma getirmişti. Bu afta, belediyelere ait vergi kapsam dışı bırakılmıştı. Benzer bir af da 2003 yılında 2001 krizinin etkilerini silmek için çıkarılan af olmuştu. (Mithat Yurdakul / Milliyet)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)