E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriŞölen şimdi başlıyor---

Şölen şimdi başlıyor

Şölen şimdi başlıyor
12 Haziran 2014 - 05:55 borsagundem.com

Logosunu 25. yılında yenileyen Şölen, 2014’te 900 milyon lira ciroyla yüzde 40 büyüme hedefliyor

Kurumsal kimliğini yenileyen çikolata üreticisi Şölen, 25. yılında Türkiye ve uluslararası pazarlarda büyümeyi sürdürecek. Bölgesel marka yaratma amacıyla logosunu yenileyen Şölen, 2014 yılında yüzde 40 büyüyerek 900 milyon lira ciroya ulaşmayı hedefliyor.
Şölen CEO’su Elif Çoban, 2013 yılını 644 lira ciroyla kapattıklarını belirterek ihracatta ise 200 milyon dolar çıtasını geçtiklerini söyledi. Türkiye’nin en fazla ihracat yapan çikolata şirketi olduklarına dikkat çeken Çoban, “2013 yılını 644 milyon TL ciro ile kapattık. İhracatta da 200 milyon dolar çıtasını geçtik. Türkiye İhracatçılar Meclisi’nin hazırladığı ‘2013 Türkiye’nin İlk 1000 İhracatçı Firması’ listesinde geçtiğimiz yıla göre 6 basamak daha atlayarak 80. sırada yer aldık. 2014 ihracat  hedefimiz ise 230 milyon dolar” dedi.

Antep’te üretim başlıyor

Gaziantep’te temeli 2012 yılında atılan yeni fabrikalarının yakında üretime başlayacağını belirten Çoban, yapılan yatırımın da 280 milyon liraya ulaşacağını söyledi. 100’e yakın ülkeye 200’ü aşkın ürün çeşidiyle ulaştıklarını belirten Çoban, şunları söyledi:
“İhracatta yakaladığımız ivmede kritik başarı faktörü, bulunduğumuz pazarları derinlemesine analiz ederek yerel stratejiler geliştirme yeteneğimiz. İkinci kez Turquality Programı’na seçilmemizin ardından hedef pazarlarımızda güçlü bir şekilde var olabilmek için yurtdışı ofisleri açmaya devam ediyoruz. Şu anda Dubai, Cezayir, Romanya, Azerbaycan, Suudi arabistan’da ofislerimiz, Levant Bölgesi, Kanada ve Latin Amerika’da bölge müdürlüklerimiz bulunuyor. Uluslararası İş Birimimiz, 16 ülkede marka yatırımlarına devam ediyor. Ozmo ve Biscolata bizim için iki başarılı örnek. Bu örnekleri çoğaltacağız.”

Fındık, fıstık zammı zorluyor

Birkaç yıldır özellikle fındık, fıstık, kakao ve şeker gibi ürün kalemlerine yönelik pek çok zam yapıldığını belirten Şölen Yönetim Kurulu Üyesi Hazım Ellialtı, zamların fiyatlara ‘çok az yansıyabileceğini’ söyledi. Ellialtı, “Fındık fiyatları iki katına çıktı, fıstığın fiyatı yüzde 150 arttı. Şekere daha yeni yüzde 10 zam geldi. Kullandığımız tüm ürünler zam gördü. Daha fazla tonaj satarak bunun önüne geçmeye çalışıyoruz” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)