E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSoçi için dörtlü zirve teklifi---

Soçi için dörtlü zirve teklifi

Soçi için dörtlü zirve teklifi
23 Ocak 2018 - 07:29 borsagundem.com

Rus milletvekili Novikov, Soçi'de Suriye'nin de katılımıyla Afrin için dörtlü görüşmelerin yapılabileceğini söyledi

Rus parlamentosunun alt kanadı Duma'nın uluslararası ilişkiler komitesi başkan yardımcısı Dmitriy Novikov, Soçi’deki Suriye Ulusal Diyalog Kongresi kapsamında Afrin’le ilgili dörtlü görüşmelerin yapılabileceğini belirtti.

Novikov, Sputnik'e açıklamasında, "Hiç şüphesiz Afrin'deki durumla ilgili dörtlü (Rusya, İran, Suriye, Türkiye) format en aktif biçimde devreye sokulmalı. Soçi'de 29-30 Ocak'ta Suriye Ulusal Diyalog Kongresi yapılacak. Orada, bu kongrenin kapsamında, en aktif biçimde bu durum ele alınabilir" dedi.

'ACİL ÇÖZÜME KAVUŞTURULMASI GEREKİYOR'

Duma'nın Dış İlişkiler Komitesi üyesi Aleksey Çepa, Sputnik'e açıklamasında, Rusya'nın Afrin'deki durumla ilgili dörtlü görüşmeyi başlatabileceğini belirterek, "Bu sorunun acil çözüme kavuşturulması gerekiyor. Herkes, bu sorunun ABD'nin Suriye'yi birkaç parçaya bölme çabalarıyla yarattığını biliyor. Böylelikle bir tarafı silahlandırarak ve yardım ederek bugün Suriye'de mevcut olan kırılgan durum için açık tehdit oluşturuyorlar" ifadelerini kullandı.

Duma'nın Savunma Komitesi Başkanı Vladimir Şamanov, dörtlü görüşmenin Rusya'ya yönelik "Suriye'deki çeşitli tarafları birbirine düşürme" yönündeki suçlamaları imkansız kılma amacını taşıdığını ve tüm tarafların çabalarının açıklığını sergilemesi gerektiğini söyledi. Rus vekil şunu dedi: "Türk Genelkurmay Başkanı ve MİT Başkanı ile görüştüğümüzde bu, muhaliflerimize, ‘Bakın Ruslar Suriye sürecindeki görüşmecilerini birbirine düşürüyor' demesi için bir neden oldu. Tüm bu nedenler, ortak çabaların açıklığı ile bertaraf edilmeli." (Sputnik)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)