E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSlutsky: Türkiye, Rusya'nın kilit ortağı---

Slutsky: Türkiye, Rusya'nın kilit ortağı

Slutsky: Türkiye, Rusya'nın kilit ortağı
04 Haziran 2023 - 15:43 borsagundem.com

Rusya Federasyonu Devlet Duma Dışişleri Komisyonu Başkanı Slutsky, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yemin töreninine katılmasının ardından Türkiye’nin Rusya’nın kilit ortağı olmaya devam ettiği açıklamasında bulundu

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde düzenlenen “Göreve Başlama Töreni”ne Rusya Federasyonu Devlet Duması Başkanı Vyaçeslav Viktoroviç Volodin​​​​​​​ ile birlikte katılan Duma Dışişleri Komisyonu Başkanı Leonid Slutsky, Türkiye’nin Rusya’nın kilit ortağı olmaya devam ettiğini bildirdi.

Telegram kanalından açıklamalarda bulunan Slutsky, Devlet Duması’nın parlamento hattı da dahil olmak üzere Türkiye ile işbirliğini genişletmeyi umduğunu söylerken, “Devlet Duması Başkanı Volodin başkanlığındaki Rus heyetinin bir parçası olarak Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın göreve başlama törenine katıldım. Türkiye kilit ortağımız olmaya devam ediyor. Parlamento hattı da dahil olmak üzere işbirliğini genişletmeyi umuyoruz” ifadelerini kullandı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı yemin ve göreve başlama törenine Rus medyasında geniş bir şekilde yer verildi.

İzvestiya gazetesi, “Erdoğan 5 yıllık cumhurbaşkanlığı görevine başladı” başlığıyla verdiği haberinde, Erdoğan’ın TBMM’deki yemin metni aktarıldı.

Kommersant gazetesi, haberinde, Erdoğan’ın görevine başlaması için yemin ve göreve başlama töreninin yapıldığını aktararak, Rusya adına törene Rusya Parlamentosunun alt kanadı Duma Başkanı Vyaçeslav Volodin’in katıldığı belirtildi.

Haberde, törene 20’den fazla devlet ve hükümet başkanı olmak üzere toplam 78 ülkeden temsilci katıldığına dikkat çekildi.

Vzglyad gazetesi, Erdoğan’ın Ankara’da yemin ederek görevine başladığı belirtilerek, Rusya’yı temsil eden Volodin ile törende bir süre konuştuğu ifade edildi.

Moskovskiy Komsomelts, “Erdoğan resmen cumhurbaşkanlığı görevine başladı” başlığıyla verdiği haberinde, Erdoğan’ın TBMM’deki yemininden Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki törene kadarki programından detaylar verdi.

Yabancı liderlerin katıldığı belirtilen haberde, Rusya Parlamentosu basın servisine dayandırılarak Duma Başkanı Volodin’in Erdoğan’a, Rusya Devlet Başkanı Putin’in “samimi selamını ve tebriklerini” ilettiği kaydedildi.

Komsomolskaya Pravda, “Erdoğan’ın yemin töreni: Batı, Türkiye’deki seçimleri etkilemeye çalışarak Moskova ve Ankara’yı kucaklaşmaya itti” başlıklı haberinde, Volodin’in Külliye’deki törende önlerde önemli bir yerde oturduğuna dikkat çekildi.

TASS ve RİA haber ajansları da 78 ülkeden üst düzey temsilcinin katılımıyla gerçekleşen törende, Erdoğan’ın yeniden cumhurbaşkanlığı görevine başladığını abonelerine duyurdu. (Gazetemru)

Paşinyan Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemin törenine katılacak

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın yemini dünya basınında

Cumhurbaşkanı Erdoğan Meclis'te yemin etti

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)