E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiŞişecam’da al tavsiyesi, Şok’ta yüzde 29,99 getiri---

Şişecam’da al tavsiyesi, Şok’ta yüzde 29,99 getiri

Şişecam’da al tavsiyesi, Şok’ta yüzde 29,99 getiri
08 Aralık 2021 - 11:32 borsagundem.com

İnfo Yatırım, Koç Holding'i hisse öneri listesine eklerken, Şok Marketleri öneri listesinden çıkardı ve Şişe Cam’da ise hedef fiyatını yükseltti.

İnfo Yatırım hisse öneri listesinde değişikliğe gitti.

Şişe Cam hedef fiyatını 12,10 TL'den 19,10 TL'ye yükselten kurum, hissede "al" tavsiyesini korudu.

İnfo Yatırım, hisse öneri listesine ise Koç Holding'i 39,50 TL hedef fiyat eklerken, Şok Marketleri 15,30 TL fiyattan %29,99 getiri ile hisse öneri listesinden çıkardı.

ŞİŞECAM (#SISE)

Düzcam, cam ambalaj ve cam mamulleri pazarlarında varlığı yanında camın önemli girdilerinden soda külünü de üreten şirket, tek pazara odaklanmış rakiplerinden farklılaşıyor. Avrupa’daki rakiplerin şu an devrede olan soğuk tamirleri ile pazardan daha büyük pay almayı başaran şirket, ihracatçı pozisyonu ve kura bağlı satışlarıyla karlılık olarak ön plana çıkıyor. Şirket 21 Kasım’da Ciner Grubu'nun ABD’deki soda faaliyet alanı operasyonlarının yüzde 60'ının şirket tarafından devralınmasına karar verildiği, pay satın alımları ve iş geliştirme ile ilgili tüm bedeller dâhil toplam 450 milyon dolar olarak işlemlerin gerçekleştirilmesine karar verildiğini açıkladı. Bu yatırım ile Şişecam soda külü üretim kapasitesini 2,5 milyon tondan 2027’de 10 milyon ton üzerine çıkararak dünyadaki en büyük üretici olmayı hedeflemektedir. Uzun vadeli büyüme planları için stratejik bir yatırım olan Şişecam’ın ABD’deki doğal soda külü kapasite artırım yatırımını; dünyada soda külü üretim kapasitesi liderliğini sağlayacak olması, sentetik sodaya kıyasla daha az üretim maliyetinin bulunması ve hâlihazırda sınırlı varlık gösterdiği pazarlardaki mevcudiyetini arttıracak imkân sağlaması açısından olumlu buluyoruz. Toplamda 4 milyar dolara ulaşabilecek Amerika yatırımlarının yüzde 60’ı olan 2,4 milyar dolar yatırım ve 450 milyon dolarlık hisse alımı sonrasında Şişecam FAVÖK rakamı yıllık 500-600 milyon Dolar ya da %50 civarında artabilecek. Soda külü yatırımlarının yanı sıra önümüzdeki 3 yılda, Türkiye’de 400.000 tonluk düzcam, Macaristan’da 330.000 tonluk cam ambalaj yatırımlarıyla birlikte toplam kapasitesini ve hâlihazırda devam etmekte olan operasyonel iyileşmeler ile karlılığın artmasını beklemekteyiz. Bu potansiyel etkileri ve döviz kurlarında yaşanan son dönemdeki agresif yükselişin gelirlere katkısını içermeyen, hisse başına 12,10 TL olan hedef fiyatımızı geçmesi sonrasında, %30 getiri ile 19,10 TL olarak yukarı yönlü güncelleyerek AL tavsiyemizi korumaya devam ediyoruz. 2022 yılı beklentilerimiz, net satış 48,8 milyar TL, analist FAVÖK 11,2 milyar TL, net kar 7,9 milyar TL şeklinde olup 6,0x F/K ve 3,8x FD/FAVÖK çarpanlarına işaret etmektedir.

ŞOK MARKETLER (#SOKM)

İnfo Yatırım, Şok Marketler'i 15,30 TL fiyattan %29,99 getiri ile hisse öneri listesinden çıkardı.

KOÇ HOLDİNG (#KCHOL)

İhracatçılar Birliği 2021 verilerine göre Türkiye’nin ilk on ihracatçı firmasının dördü, %7’lik payla Ford Otosan, Arçelik, Tofaş ve Tüpraş, Koç Holding iştirakleridir. Holding’in gelirlerinin %50’si yurtdışı işlerinden ve/veya dövize endeksli iş modellerinden kaynaklanmaktadır. 2021 yılı makroekonomik gelişmelere paralel olarak İştiraklerinin güçlü finansal sonuçları hisse performanslarına da yansımış, Holding’in halka açık iştiraklerinin değeri Koç Holding ortaklık oranları ile ağırlıklandırıldığında, yılbaşından bu yana %66 artmıştır. Buna karşılık Koç Holding payında değer artışı %48 olarak gerçekleşmiştir. Özellikle Eylül başından bu yana TL’nin değer kaybına ve enerji fiyatlarındaki yükselişe paralel olarak hızla artarak konsensüs hedef fiyatlarının üstüne çıkan iştiraklerin fiyat performansını, Holding’in takip ederek, halka açık ortaklıkların piyasa değeri (6 Aralık kapanışı itibariyle KCHOL için yaklaşık 106 milyar TL) ve halka açık olmayan iştiraklerine benzer bir ıskonto üzerinden %37 olarak hesapladığımız Holding ıskontosunun, son üç yıl ortalaması olan %23’e yakınsamasını (96 milyar TL) bekliyoruz. Bu değerin üstüne 360 milyon dolar (%20 TL, %80 döviz) Holding net nakit pozisyonunu ekleyerek 100 milyar TL Koç Holding hedef piyasa değeri ve hisse başına 39,50 TL hedef fiyat hesaplıyoruz. Hedef Fiyatımız %22’lik yükseliş potansiyeline işaret etmektedir.

Analizin tamamı için tıklayınız...

Hedef fiyatı yüzde 116 artırılan hisse

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet Zeki aslan 09 Aralık 2021 17:24

    Şişecam neyin peşinde koşarken ülkede neleri kaybettiğimizi de takip edelim. Bi çok camcı esnafı kepenk kapattı ve kapatmaya devam ediyor. Bu insanların bakmakla mükellef olduğu çocukları var. Evet az miktarda cam var fakat çok yüksek bir miktar ile satıyorlar şuan 4 mm düz cam 110 tl esnafa maliyeti

  • KASIM YANTIR08 Aralık 2021 12:13

    bunlar al dedi ise satış zamanı gelmiştir.hisseler maksimum düzeyde yükseldi.

  • ALİ HAYDAR YEZİDSEVMEZ08 Aralık 2021 12:05

    sok marketi neden çıkartınız.millete zarara uğrattınız.sok marketi millete satış şimdi de şişe camı satacaksınız.hisse nereden nereye geldi.