E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞimşek soğuk davranmış---

Şimşek soğuk davranmış

Şimşek soğuk davranmış
26 Aralık 2013 - 02:09 borsagundem.com

Reza Zarrab'ın Maliye Bakanı Şimşek ile de temasa geçtiği ancak Şimşek'in "MASAK'a sorarım" yanıtıyla korkuya kapıldığı ortaya çıktı

"Büyük Rüşvet Operasyonu"nun kilit ismi Reza Zarrab’ın, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek ile de görüştüğü, Şimşek’in, “Ben bunu MASAK’a sorarım” demesi ve belgeleri alması üzerine çok korktuğu ortaya çıktı. Zarrab, “Közü kendimiz mi alevlendirdik acaba, inşallah öyle yapmamışızdır” derken, aracı arkadaşı, “Belki uyuyan şeyi uyandırdık” tepkisi verdi. Şükrü Küçükşahin'in Hürriyet'teki haberine göre, Zarrab, aynı konuşmalarında Başbakan Yardımcısı Ali Babacan ile Maliye Bakanı Şimşek’in diğer bakanlardan farklı olduğunu da belirterek Şimşek’in kendilerine soğuk davranmasından yakındı.

ŞİMŞEK BELGEYİ İSTEDİ

Soruşturma dosyasındaki bilgilere göre Reza Zarrab, 8 Ekim 2013 günü saat 17.50’de arkadaşı A.H. ile telefon görüşmesi yaptı. O görüşmede Zarrab, bir gazetede çıkacak düzmece ve şantaj amaçlı olduğunu söylediği bir haberle ilgili bilgi verdi. Ancak Bakan Şimşek, Zarrab’ın sözlerine rağmen metnin fotokopisini, “MASAK’a sorayım, bakalım neyin nesi bu” diyerek istedi.

Arkadaşına, MASAK’ın Şimşek’e bağlı olduğunu anımsatan Zarrab, “Sence görüşmem iyi mi oldu, kötü mü” diye sorunca, “Fotokopiyi almışsa muhakkak kontrol ettirecektir, senin şirketin dahil her şeyin inceleneceği garanti. Haber yayınlansaydı tehlike de buydu. Sen kendi elinle bildirmişsin zaten” yanıtını aldı.

TUHAF BİR İNSAN

Zarrab bunu üzerine sözlerini, “Biliyorsun Ali Babacan’la aynı kafa yapısında. İkisi de ihracat rakamlarıyla çok ilgilenmiyor. Tuhaf bir insan, diğerleri gibi değil. Gitmeden önce de bana söylemişlerdi” diye sürdürdü. Şimşek’in fotokopiyi, odadan çıkmalarına rağmen isteyip almasının kötü olduğunu da anlatan Zarrab, saat 17.59’da da dosyaya göre bir bakanın çok yakını olduğu belirtilen R.B. ile görüştü.

KÖZ ALEVLENDİ Mİ

Yanına gittiği Şimşek için, “O biraz soğuk” diyen Zarrab, soru üzerine İçişleri Bakanlığı bünyesinde herhangi bir soruşturmanın olmadığını anlattı. “Olsa zaten onu sen hemen ilk ağızdan duyacaksın” yanıtını alan Zarrab, artık konuyu kurcalamayacağını; ancak nereye varacağını da bilmediğini vurgulayıp, “Köz acaba alevlendi mi” diye sordu. R.B. de, “Belki uyuyan şeyi uyandırdık, bilmiyorum; inşallah öyle yapmamışızdır” yanıtı verdi.

TAMAM BABA

12 dakika sonra da Zarrab, çok önemli bir siyasetçi ile görüştü. Siyasetçi “Şimşek ile görüştünüz mü?” sorusunu yönelttikten sonra söz konusu haberle ilgili olarak o gazetecinin yöneticisi olduğu anlaşılan F.K.’nin kendisini aradığını, konuya el konduğunu bildirdi. Dosyaya göre bu siyasetçi, bir diğer şikâyeti konusunda da Zarrab’ı, “Tamam baba, o konu benim işim, abinin işi, sen merak etme” diyerek sakinleştirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)