E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞimşek: Sabırlı olmalıyız---

Şimşek: Sabırlı olmalıyız

Şimşek: Sabırlı olmalıyız
27 Eylül 2023 - 09:00 borsagundem.com

Mehmet Şimşek seçimler sonrası yürütülen politika değişimi için “Doğru yoldayız. Ancak sabırlı olmalıyız, halen zorlu bir süreçteyiz” açıklamasını yaptı.

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek “ekonomiyi yeniden dengelemeyi ve iç talebi yumuşatmayı” hedeflediklerini belirterek politika değişimi süreci için sabırlı olunması gerektiğini belirtti.

Financial Times’a konuşan Şimşek, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın yeni ekonomi politikalarına destek verdiğinin altını çizerek, “Doğru yoldayız. Güvenin geri döndüğüne dair güçlü kanıtlar var. Ancak sabırlı olmalıyız, halen zorlu bir süreçteyiz” dedi.

Haziran ayında göreve gelmesinden bu yana uluslararası medyaya verdiği ilk röportajda Mehmet Şimşek, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın emriyle yıllarca sürdürülen geleneksel olmayan ekonomi politikalarının ardından "ekonomiyi yeniden dengelemeye ve iç talebi yumuşatmaya" çalıştığını söyledi.

FT röportajı “Türkiye Maliye Bakanı zorlu koşulların tersine dönmesinin zaman alacağını söyledi” başlığıyla okuyucularına sundu.

Gelecek yılın ortalarına kadar enflasyonun “geçiş sürecinde” olacağını belirten Şimşek miktarsal sıkılaştırma tedbirleriyle birlikte finansal koşulların TCMB politika faizinin işaret ettiğinden daha fazla sıkı olduğunu belirtti.

Şimşek, “Enflasyon beklentilerini sıfırlamak için güvene ihtiyacınız var” diye konuştu.

Şimşek: 895.7 milyon euro kredi anlaşması imzaladık

 

Bakan Şimşek: Fiyat istikrarını sağlamak en önemli önceliğimiz

 

Şimşek: Mezardan babam çıkıp gelse dahi hiç kimseye ayrıcalık tanınmayacaktır

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Ssk Emekli 27 Eylül 2023 21:26

    Sabrı vekiller memurlar göstersin bizim maaşımız 7500 TL ev kirası bile etmiyor

  • Eko27 Eylül 2023 20:20

    On tane Şimşek olsa düzelmez ekonomi kriz büyük oldu

  • Zam27 Eylül 2023 20:19

    Zamlar devam ediyor hergün bişeylere zam geliyor.ekonomiyi batırdılar şaka maka.Düzelmez bu iş.Faiz karşıtı ol şimdi faiz artır ama olan oldu bi kere %500 enflasyon oldu ülkede

  • felipe gonzales çiko27 Eylül 2023 14:21

    daha ne yapsın Sayın Şimşek.en büyük çok büyük sorun kur korumalıyı güzel bir şekilde bitirdi. akapa rejimiyle başlayan çöküş zor durur.dünyada kimse gelmiyor .bazı yasaların çıkması lazım . akapa bildiğimiz akapa . her tür çöküş devam edor .borsa en tehlikeli durumda .zor tutuyola .

  • Artur27 Eylül 2023 10:52

    20 sene öncesinde ev araba almak hayaldi. Herkesi ev araba sahibi yaparken, yalancı ekonomi üzerine kurulan sistem çöktü. İmalatçıları değil sıfır araba alacaga, ev alacaga kredi verdiler. 300 binlik Mercedes 800 bine satıldı. Almanlar bile bu kadar para kazanmamisken. Biz kazanıp kazanıp başkalarına ev araba alma şansı dogurduk. Parayı içimizde kazandık içimizde harcadık. Sözde milliyetçiler ithalat ürünlerine tapar oldu. Sonuç buu

  • Dilemma27 Eylül 2023 10:25

    Benzine temel girdi mallarına her gün zam yapılırsa on yıl sabretmek gerekir, amerikalılar benzinden vergi almaz zam yaptırmaz neden ? Cost benefit analizini gözden geçirip alınan kararların rasyonalitesini getiri götürüsünü hesap uzmanları iyi analiz etmeli, bazı mallara yapılan sabsidi ordan toplanan vergiden daha az maliyeti olur. daha fazla total getiri sağlar. Cpi de düşme, büyüme ve artan gelirde bağlaşık daha fazla vergi toplama gibi, gringolar o yüzden benzin fiyatlarıyla oynamaz çünkü toplum psikolojisini bozar reaktif zincirleme maliyet ve cpi + etkisi yaratır. Talebi kısmak ihracatı artırmak cari sçığı düşürmek mantıklı hedefler derken çin telefonlarını destekleme ithalatı artırma kararı nereden çıktı.

  • ALİ KODUŞ27 Eylül 2023 10:17

    Hızlı ve yavaş olmaya hiç gerek yok ki.Ekonominin temel kurallarıdır.İlkokula giden çocuk bile bunu biliyor.Yüksek kur, yüksek faiz, düşük cari açığı hedeflemek ekonomiyi doğutur ve enflasyonu düşürür.Yıllarca hükümetin yanlış politikaları otomobil den tutun konuta kadar her şeyin fiyatını patlatır iken halkın alım gücünü sıfırlamıştır.

  • BAHÇELİ SENİ27 Eylül 2023 10:03

    SN BAKAN SANIRIM HİÇ BİR ŞEYİN FARKINDA DEĞİLSİNİZ NEYİN SABRI HALK SEFALET İÇİNDE YÜZÜYOR ENFLASYONDA DÜNYA BİRİNCİSİYİZ HER YERDEN PARA DİLENECEK AŞAMAYA GETİRDİLER ÜLKEYİ VE BUNU YAPANLARIN, BUNA SEBEP OLANLARIN HİÇ BİR BU ÜLKEYE HESAP VERMİYOR.

  • Ahmet Özbir27 Eylül 2023 09:40

    erdoğana laf çakıyor yine. enkaz devraldım, büyük yıkım var, hasarı anca düzeltiyorum sabır edin diyor.

  • A27 Eylül 2023 09:12

    Sayın bakanım valla emeklinin sabrı kalmadı tamam adam gibi bir para alsak sabredelim ama 7500 nedir ya