E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaŞimşek: Enflasyonu bir yıl içerisinde ciddi oranda kontrol altına alacağız---

Şimşek: Enflasyonu bir yıl içerisinde ciddi oranda kontrol altına alacağız

Şimşek: Enflasyonu bir yıl içerisinde ciddi oranda kontrol altına alacağız
03 Kasım 2023 - 17:34 borsagundem.com

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, katıldığı konferansta," 1 yıl içinde enflasyonu ciddi oranda kontrol altına alıp düşüreceğiz, cari açığı kapatacağız" ifadelerini kullandı

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Habertürk, Bloomberg HT ve Show TV'nin medya ortakları olduğu Marka Konferansı'na konuşmacı olarak katıldı. Bakan Şimşek açıklamalarında, global finans çevrelerinin desteğinin sürdüğünü belirtirken, "Bu gelişmeleri yeterli görmüyoruz, daha yolumuz uzun" vurgusu yaptı.

"Bir yıl içinde enflasyonu ciddi oranda kontrol altına alıp düşüreceğiz, cari açığı kapatacağız" şeklinde belirten Şimşek, "Reformlar ile, fiyat istikrarı ve mali disiplinle Türkiye’nin dünyadaki konumu yükselecek. Daha çok bol oksijenin olduğu ve gençler için cazip bir ülke haline geleceğiz" olarak kaydetti.

Bakan Şimşek’in konuşmasından öne çıkanlar şöyle:

- Ülkeme hizmet için döndüm, ilk kez bakanlık yapmıyorum, daha öncede ülkeme hizmet etme fırsatım olmuştu, şimdi de tek amacım bu başka bir beklentim yok.

- Güven inşa etmek istiyorsanız söylemlerin buna uygun olması lazım.

- OVP’de hedefleri ortaya koyduk, şimdi uygulama zamanı. Şeffaf olmanız lazım, tutmayacağınız sözü vermemeniz lazım, biz bunu yapıyoruz, tutarlı olmak ve dürüstlük çok değerli, biz de bunu yapıyoruz.

- Kurala dayalı uluslararası normlara göre politikalar uyguluyoruz. Son 5 ayda finans çevrelerinin ilgi gösterdiği bir ülke haline geldik.

- Kredi notu görünümümüz iyileşti, daha erken aşamadayız, global finans çevrelerinin desteği sürüyor, bu gelişmeleri yeterli görmüyoruz, daha yolumuz uzun.

- Bir yıl içinde enflasyonu ciddi oranda kontrol altına alıp düşüreceğiz, cari açığı kapatacağız. Reformlar ile, fiyat istikrarı ve mali disiplinle Türkiye’nin dünyadaki konumu yükselecek. Daha çok bol oksijenin olduğu ve gençler için cazip bir ülke haline geleceğiz.

- Son yıllar zorlu yıllardı, gençlerin ülkemizin kıymetini bilmesi ve potansiyeline inanmalarını istiyoruz, hayat pahalılığını azaltmak, refah seviyesini artırmak için çalışıyoruz, gençlerimiz bize inansın. Yurtdışı buradan göründüğü kadar cazip değil, orada tecrübe kazanmak önemli ama ben yurtdışına gittim ve döndüm, ilk gittiğimde babam bana orada kalmamı ve aileme ve köyüme katkıda bulunmamı telkin etmişti.

- Bu güzel ülkemize hep birlikte hizmet etme fırsatı yakalayacağız.

Bakan Mehmet Şimşek'ten KKM açıklaması

 

Bakan Şimşek'ten "sıkılaştırma" açıklaması

 

Bakan Şimşek: Türkiye ve Almanya arasındaki dış ticaret hacminde hedef 50 milyar dolar

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (15)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • büyük usta06 Kasım 2023 07:31

    sevgili kaan özal ve derviş dönemi ni oku .ilk gün nasıl bitmiş kaos.sadece güven .bu ekip geldi sadece hayal.tüik rakamlarıyla bir şey düzelemez.ayrıca yargı reformu olmazsa olmazları gerçek yatıırmcıların .enflasyonun düşmesiiçin milyarlarca dolar yatırımcı parası gelmeli .sıcak para değil.enflasyonu bunlar düşüremez anca böyle tuik raksına sığınıp bakın bakın düşüyor derler de yabancı inamaz.onları nasıl inandıracaksın şeffaflık nerde yok .en tarijkomedi olanı ise biz efasona ezdirmedik kimseyi demeleri .tam trajedi .demekki daha büyük felaket bekliyor .daha karanlık geliyor .

  • azmi04 Kasım 2023 20:12

    Mümkün değil. MB her hafta milyarlarca lira para basıyor. Piyasa çıkan bu paranın karşılığı olmadığı için enflasyon düşmez. Beni düşündüren dış borç ödemelerinde tekleme olmaya..

  • Mucise Reis : )04 Kasım 2023 09:45

    ABD bizim nas peogamından önce neflasyon dedi. faiz dedi.. ama hane halkına böyle beden ödetmedi. Sizin sorununuz nedir de millete bedel ödeterek defalarca aylarda enflasyonu kontorl altına alıcam dıyorsunuz ? millet hissetmesin zaten ekonomılerı çöp oldu. bu program dediğiniz şey tamamen baskıcı düzen gibi bişe. millet hissetmesin ekonomık olarak problem ve sorun. o zaman alkışlarım. yoksa senın yaptığını yapacak milyonlarca ekonomıst var :D ülkemizde, eee bi farkın olsun bakan

  • Kaan04 Kasım 2023 07:54

    Yorumlarında okuyorum da büyük usta enflasyonun düşmesi için doların fiyatının gerilemesi gerekmiyor mu?kuruş,kuruş yükseliyor para birimi tlye…

  • Turkogluturk04 Kasım 2023 07:49

    Hayrola yeni bir enflasyon hesabimi ariyorsunuz.

  • saf fakir fas fakir04 Kasım 2023 07:46

    büyük usta doğru yazmış.dünya hedef ister şimdi tuik rakamlarıylamı enaglamı hedef dolar ve kalkınma planı olacak .şeffaf ve gerçek şekilde demek böyle oluyor.tuik ne kadar gerçek tüm dünya biliyor artık.

  • büyük usta 04 Kasım 2023 07:37

    şu an düzelmiş durumda zaten .enag % 120 tuik % 60 , kaata yazıyon düzeliyo .dünya boşa uraşıyo .3 ayda yapılan sadece sefalet .emekli hele.tarihinde ilk kez emekli açlık ve barınma sefaletini ikisini birden yaşıyor.özal ve derviş gerçek ustalar iş başı yaptıkları ilk gün kaosu bitirmişlerdi .sadece güven .şimdi tuik rakamlarıyla dolarımı revize edecekler

  • acacu04 Kasım 2023 01:40

    Bu dediğinin olabilmesi için seçimden sonra çok çok sert baskı uygulaması gerek. Halkı canından bezdirecek fakirlik ve ızdırap, şimdiye kadar yaşadıklarınız hafif kalır. Demek istiyor ki kırbacımı hazırladım, seçimleri bekliyorum.  

  • xyz04 Kasım 2023 00:50

    M. Şimşek'den bir şey beklemeyin. Her yerde israf almış başını gidiyor. 100 araçla Cuma namazına gidiliyor. Tam bir lale devri. Merkez Bankası garantili ihalelere para yetiştirmek için gece gündüz para basıyor. KKM ayrı dert.

  • Kampanya03 Kasım 2023 20:39

    Enflasyon düşmez artık.zamlar devam.kasım aralık fırsattır.indirimleri kampanyaları değerlendirmek lazım

  • Ayse 03 Kasım 2023 20:21

    Sayın bakanım önce milletvekilleri maas ögretmen maas olsun ve 3 yerden maas iptal olsun huzur hakları iptal olsun

  • Hakikat03 Kasım 2023 20:17

    Vallah bu adam alır. Keşke kirizin ilk patlak verdiği yıl bu adam olsaydi enflasyon bu duruma grlmezdi

  • Vatandaş03 Kasım 2023 19:25

    Mehmet Şimşek Dünya Bankasının Türkiye tahsildarı olarak görevini çok iyi yapıyor gerçekten.

  • muhammet ünal03 Kasım 2023 18:52

    Zaten dünyada olmayan fiyat artışı yaşanıyor 1 yıl sonra bu artışla millet bişey alamayacak sen neden bahsediyosun alamayınca zaten artmayacak dalga mı geçiyonuz

  • Realby03 Kasım 2023 18:32

    1 yıl sonra bakalım maliye bakanı kim olacak