E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞimşek: Ekonomik programın sonuçlarını almak için 1 yıla ihtiyacımız var---

Şimşek: Ekonomik programın sonuçlarını almak için 1 yıla ihtiyacımız var

Şimşek: Ekonomik programın sonuçlarını almak için 1 yıla ihtiyacımız var
13 Ekim 2023 - 13:58 borsagundem.com

Bakan Şimşek ekonomiye ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Dolar, gelişen ülke piyasalarına karşı güçleniyor. Para politikasının sonuçlarını almak için en az 1 yıla ihtiyacımız var. Kur korumalı mevduattan çıkmak istiyoruz” dedi


Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, Dünya Bankası ve IMF'nin yıllık toplantıları için bulunduğu Fas'ın Marakeş kentinde politika patikası ve ekonomideki gelişmelere ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan Şimşek ekonomiye ilişkin yaptığı değerlendirmede, "Dolar, gelişen ülke piyasalarına karşı güçleniyor. Para politikasının sonuçlarını almak için en az 1 yıla ihtiyacımız var. Kur korumalı mevduattan çıkmak istiyoruz” dedi.

Bakan Şimşek, Kur korumalı mevduata ilişkin ise, "Kur korumalı mevduattan çıkarken geleneksel lira mevduatları dolarizasyona göre daha cazip hale getiriyoruz" dedi. Şimşek konuşmasının devamında, doların, gelişen ülke piyasalarına karşı güçlendiğinin de altını çizdi. Şimşek, "Para politikası, politika faizinin ima ettiğinden daha sıkı" derken; kurala dayalı para politikasına geri dönüleceğini ifade etti.

Bakan Şimşek açıkladı: O sistem zorunlu hale geliyor!

 

Bakan Şimşek'ten TL değerlendirmesi

 

Mehmet Şimşek'ten rezerv mesajı: Birikime devam

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Yıllarım16 Ekim 2023 08:34

    Eğer Afrika'da bir ülkenin ekonomik programı nı uygulasaydık böyle bir krize girmezdik.

  • Mucise Reis : )14 Ekim 2023 11:43

    1 yıl dedımam a365 gun demedım kı=? belki 12 hayvanlı türk takvımıne göre 1 yıl dedım ? belki maya takvımı? yada 1 yılı miladi takvıme göre 5 yıl olan farklı bir takvimi :D

  • acacu13 Ekim 2023 17:38

    Birisi çıkar 6 ay gözleri kapatıp uyuyun der, biri çıkar  1 yıla ihtiyacım var der. Birader bu yıllar koca bir milletin ömründen akıp gidiyor farkında mısınız? Bir nesil sizin ekonomi deneylerinizle yitip gitti resmen.

  • Ahmet Özbir13 Ekim 2023 17:30

    yerel seçimlere kadar masala devam yani

  • Turkogluturk14 Ekim 2023 08:06

    20 yildir masalla uyuyanlar var.ah be aziz nesin zsmanindz ne guzel bir tesbit.

  • kaportacı salim usta sanayiden13 Ekim 2023 16:40

    ilk işi tuik rakamlarına sarılmak oldu .yabancı neden güvenmiyor bunlara .gerçek rakamlar var yabancılarda birde gerçek yatırımcı öyle abidik gubudik rakamlarla uğraşömaz reel rakamlar üzerinden hesap yapar gelir vey< gelmez gelmiyorlar sebep bunlar yetersiz kaldı birde tuikleme rakamlarına sığındılar.hala da öyle .ilk işleri  vergi artırmak sonra fakireemekliye zam yapmamak emekli tarihinde ilk kez bunlar yüzünden zam alamadı .emekli ilk kez ayrıldı .hala iyi yönetiyoruz falan diyorlar asıl bombayıda ağızlarından kaçırıyıolar.nisan da gaz ve elk.te reel fiyat tarihinde ilk kez subvansiyon kalkacak tüm dünya yapıyo bizde kalkacak asıl emekli ve fakirin sefaleti yokluğu o zaman başlayacak acil meclis el atmalı 

  • Turkogluturk13 Ekim 2023 16:22

    Akaryakita zam yaparak enflasyonu kudurtan adam.ekonomiden anlamadiginin kanitlarindan biri.digeri gelir kalemletini arttirmsya cslisirken harcamalari azaltmayan.