E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemŞilili reklamcıdan CHP'ye şok---

Şilili reklamcıdan CHP'ye şok

Şilili reklamcıdan CHP'ye şok
25 Şubat 2017 - 06:51 borsagundem.com

CHP'nin referandum için davet ettiği Şilili reklamcı Ferrada, Kadıköy'deki etkinlikte partilileri sözleriyle şoke etti

CHP'nin referandum için davet ettiği Şilili reklamcı Francisco Garcia Ferrada, CHP Gençlik Kollarınca Kadıköy'de düzenlenen etkinliğe katıldı. Ferrada referandum süreci ile ilgili "Ben bir haftadır buradayım, 'Hayır' oyunun ne önerdiğini anlamış değilim" açıklamasını yaptı.

Tasarım Atölyesi Kadıköy'de düzenlenen programda konuşan Ferrada, referandum sürecine değinerek, burada önemli olanın "Hayır" oyu vermek değil, bunun sonunda neyin inşa edileceği olduğunu söyledi.

Hükümetin değişiklik önerdiğini dile getiren Ferrada, "Şu anla aynı olmamak için 'hayır' oyu vermemek lazım. 'Hayır' oyu verdikten sonra olacaklarla bir gelecek inşa etmek lazım. Kampanyayı kazandıracak şey budur." dedi.

Ferrada, "Ben bir haftadır buradayım, 'Hayır' oyunun ne önerdiğini anlamış değilim. Eğer bundan emin olmazsanız, ülkeye politik mesaj, hayal üretemezsiniz. Şahısların bize söylediği 'Hayır oyu verin' cinsinden. Bizim (Şili'de) yaptığımız 'mutluluğun ülkeye tekrar döneceği' şeklindeydi." diye konuştu.

Şili'de kendisinin yürüttüğü kampanyanın diktatör Pinochet'e karşı olduğunu, ülkesindeki durumun Türkiye'deki durumla aynı olmadığını vurgulayan Garcia Ferrada, "Benim yaptığım, bir diktatöre karşı tanıtım kampanyası gibi bir şeydi, buradaki durum biraz daha farklı." ifadelerini kullandı.

Daha iyi bir Türkiye için fikre sahip olmak gerektiğini vurgulayan Ferrada, şunları kaydetti:

"Bir hafta boyunca Türkler hakkında öğrendiğim şey, bir yola ulaşmak için çok fazla tartışıyorsunuz. Sonuç olarak güzel bir şey bu. Bir anda kayboluşa sebebiyet verebilir, öncelikle bir yere gitmek için yapacağınız şeyin hükümete oy verenler için de güzel olması, farklı kültürleri çağırması lazım."

Ferrada, "Bu kampanyalar duygusal kampanyalardır. Türkiye'de farklı insanların birlikte, huzurla yaşamasının sağlanması, birlikte mutlu şekilde yaşamasının anlatılması lazım, korkudan kurtulmak lazım. Kişisel hırslar ve egodan kurtulmak lazım." dedi.

Etkinliğe, Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, CHP Gençlik Kolları Genel Başkanı Emre Yılmaz ve partililer katıldı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Flamenco7226 Şubat 2017 10:24

    eğlenceli bir nöron ağın var:)sık sık yaz buralara:)komedi eserlerindeki hayali karakterlerin gerçek hayattaki karşılıksız silüetlerini tanımak ilginç bir deneyim benim için...sonuuçta patares baskı, klişe hayat hikatelerinde bile,böyle sıradışı komik sekanslar gözlemlenebiliyor..sağol yaw sabah sabah neşem pekişti:)Ahmet engin..hayata dair üzüntülerini anlıyorum...ve fakat, hayatın adaleti kusursuz değil..sen o kadar akıllı olmasan da, üzülme bak, benden daha komiksin:)dansöz olmadığım için, senin dansözlük takıntına birşey diyemem..sanırım bunun için kurslar var.. oralara gidebilirsin..borsagundem kusurumuza bakmaz umarım.. burayı kişisel atışmalarla meşgul etmek istemezdim..ama kader işte:)

  • ahmet engin 26 Şubat 2017 07:50

    yani dansoz oldugunu kabul ettin gittin :-)) . her yemi yutan sazan gibisin masaAllah :-) don bir de arkana bak mutecahil arif ... hayat senin gibi akillilarla dolu

  • Flamenco72 25 Şubat 2017 21:27

    Flamenco'nun kuş olduğunu sanan ileri seviye kültür abidesi, ahmet engin'e söyleyecek söz yok..maşallah!!deyip tahtaya vuruyoruz:).Manisa'ya gideyim derken Sevilla'dan çıkmayasın bak:):)

  • ahmet engin25 Şubat 2017 18:36

    Sn Flamenco kusu mu desem dansoz mu desem bılemedım ama tercih senin. anlaşılan o ki hala anlayamadıgını idraktan uzaksın. Çok şey söylenebilir ama nafile. Ez cümle : masalı bırak çünkü kaç seferdir hüsrana uğrayan sen ve senin gibiler bu sefer de aynı sonuca mahkum. siyasette ürettiklerinizin hiçbir karşılığı yok ki son farklı olsun, HÜSRAN. Kaldı ki sen de zımnen itiraf etmektesin basiretsiz makus talihinizi. Bak benden sana son nasihat : olamayacak heveslerin peşinden hem de beceriksiz bir ekib ile koşmaktan vazgeç. çünkü probleminiz siyaset yapamamak değil parti olamamak. ya beğenmediğin benim gibilerin tarzını örnek al ve çekil kenara izle ya da daha fazla perişan olmadan tebdili mekan kıl. Unutma sonunda üzüntüden meczup olup biçare olmakta var…

  • flamenco7225 Şubat 2017 11:54

    Sn Ahmet Engin gibi, hesaplarını elma armut toplayarak yapanlar, sebep sonuç ilişkileri kurma yetisinden, dikte edileni sorgulama ihtiyacından mantık dizisi üretme ve/veya anlama yetisinden yoksun,düşünce tembelleri olmasa, Sermaye piyasalarında servet transferi nasıl olurdu bilemiyorum:) Hay çok yaşayasın sen:):)Kapitalizm ve Emperyalizm sana ne çok şey borçlu, bir bilsen!!:):):) ..Sıfır toplamın ve PİSA'nın az solisti dostum:):):)Trafikte makas yapıyo musun sıklıkla?...Bence sen, BMW'yi doğanla bile geçersin..Sana ve aklına inanıyorum güveniyorum:):)effferimm:):))

  • Ziya25 Şubat 2017 11:33

    Adam Şili den gelip anlamış ama bizimkiler hala anlamıyor.

  • hakan25 Şubat 2017 11:13

    adam bıle anlamıs hahahaahahahahah hahahahahahh

  • okur25 Şubat 2017 11:01

    Bu adama sorun bakalım konsensüs ,ortaklaşa fikirlerden oluşmayan anayasaya yani dayatmaya evet mi dersin hayır mı

  • ahmet engin 25 Şubat 2017 10:07

    Flemencı 72 , bence sen sunu da öner onlara: sadece erkekler doğursun ve ilk uygulayıcı da gönüllü olarak sen ol taki doğurana kadar , demir çelik inşaat tüm alt yapı işlemleri de dahil ve ağır sanayiine güçlü % 50 den işçiler beyaz yakallılar alsınlar ve hatta askeri kadrolar özellikle piyadeler bu güçlü sınıfın temsilcilerinden oluşsun vs vs vs ... öyle ayrımcılık yaparcasına sırf meclis ile kifayet etmeyelim değil mi? tabii bu konuları da umarım ayrımcılık kabul etmez iseniz...

  • flamenco7225 Şubat 2017 08:57

    ADam haklı, EVETin hem havucu, hem sopası var. SOpa; terör, bölünme darbe, kaos Havuç: İstikrar, Büyüme , Şahlanan Türkiye.... HAYIR'ın saadece sopası var; Tek adam yönetimi, diktatörlük vs...Hayır'ın; halihazırın devamından başka bir vaadi yok..Oysa benim güçlü bir önerim var, ve bunu CHP'nin türlü kanallarına iletmeye çalıştım, ve çalışıyorum... O da özetle; 275 kadın vekilli parlamento; Genel seçimlerde kadın ve erkek olmak üzere 2 zarf olacak..Seçmen ister kadın zarfta CHP, erkek zarfta AKP'yi oyalayabilecek, ister iki zarfta da aynı partiye verecek,..Bu yolla 275 kadı 275 erkek parlamento oluşacak...Türkiye'Nin en gerçek unsurlarından bir kadınlar değil mi?..Tam %50miz kadın, ve ben kadınlara sonuna kadar inanıyorum...BU game changer bir vaad ve dilek..umarım "Ama olmaz" zihniyetini aşabilirim..

  • ahmet engin25 Şubat 2017 07:26

    Ha ha ha. Adami taaaaa fizandan getir bir de su soylediklerine bak… bak hemserim ben sana cEhApE nin halkimizdaki o mustesna yerini kisaca ozetleyeyim de sen de ne vaad ettiklerini bir cirpida anlamis ol : YOKLUK, YOLSUZLUK, YALAKALIK, HUSRAN, HIYANET, HAKSIZLIK, … ama bu seferki vaadler sadece bize degil SANA DA VAAD EDILIYOR aman bu noktayi sakin atlama… hadi simdi kolay gelsin sana hemserim benim…