E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemSıfır zam Avrupa'yı karıştırdı---

Sıfır zam Avrupa'yı karıştırdı

Sıfır zam Avrupa'yı karıştırdı
11 Ağustos 2022 - 07:55 borsagundem.com

Hiçbir AB ülkesinde, çalışanların maaşlarına zam yapılmadı.

Avrupa'yı etkisi altına alan enflasyon krizi ve Rusya-Ukrayna savaşının etkileri devletleri ekonomik olarak zor durumda bırakmaya devam ediyor. Bunun neticesinde Avrupa'da çalışanlara zam yapılmaması AB'yi karıştırdı. Sabah'tan Mehmet Çek'in haberine göre çalışanların yükünü hafifletmek üzere asgari ücret artışı olmayan, çalışanlara zam yapılmayan Avrupa'da huzursuzluk artıyor. Çalışanlar, enflasyona dikkat çekerek maaşlara zam yapılmasını istedi.

TÜRKİYE BENZERİ YOK

Ancak İsviçre, Almanya veya Avusturya gibi ülkelerde Türkiye'dekine benzer bir sistem yok. Enflasyonun yükselmesiyle birlikte asgari ücrete veya çalışanların aylıklarına bir düzenleme yapılmıyor. Zam yapılmaması İsviçre'de bile rahatsızlığa neden oldu. İsviçre Sendikalar Federasyonu (SGB) Başkanı Pierre Yves Maillard, İsviçre'deki çalışanların maaşlarının artırılmasını talep etti.

"SONUÇLARI FELAKET OLACAK"

Maillard, işverenlerin ücretleri arttırmaması durumunda, sosyal ve politik huzursuzluk olacağını da söyledi. Maillard, "Salgın birçok insan için ücret kayıplarına yol açtı. Savaş nedeniyle son 30 yılda görülmeyen fiyat artışları yaşandı. Ücretlerin arttırılmaması durumunda, sonuçlar işgücü piyasası ve tüketim için felaket olacak. Birçok insan sabit giderlerini ödemekte sorunlar yaşayacak" diye konuştu.

YÜZDE 5 ZAM İSTEDİ

Sektöre bağlı olarak değişebilecek olan maaş artışlarının ortalama yüzde 5 olabileceğini kaydeden Maillard, "Ücretler artırılmazsa satın alma gücü düşer ve tüketim çöker. Bu nedenle ücretleri artırmak yalnızca sosyal bir yükümlülük değil, aynı zamanda ekonomik bir zorunluluktur" dedi. SGB, eylül ayı başında yürütülecek olan müzakerelerde maaş artışlarına özel taleplerini açıklamayı planlıyor.

MAAŞLAR ARTIRILMIYOR

Türkiye'de enflasyonun artması nedeniyle hükümet asgari ücrete, memur ve emekli maaşlarına iki kez yüksek zam yaptı. Avrupa'da ise enflasyon bağlı olarak çalışanların maaşlarına zam yapılması söz konusu değil. Almanya asgari saat ücretini yıl sonunda 12 euroya çıkaracak. Ancak bu enflasyonla mücadele kapsamında değil, hükümetin seçim vaadi olarak gerçekleşmiş olacak.

Avrupa enflasyona odaklandı

 

Avrupa enflasyon için adım atabilir

 

Avrupa krizden güçlü çıkabilecek mi?

 

Avrupa krizle eziliyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (20)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran11 Ağustos 2022 13:24

    Avrupa da standart bir Avrupalı bu aşağıdaki  anguslar gibi yemez!  Obez olmuş hayvan sanki dalağından konuşuyor!  Açız diye bağırıyor.  Çinli günde 16 saat kadar çalışıyor bunlar kadar anırmıyor!  Bu aşağılık itlerin görevi her durumda kendi ülkesine çemkirmek pisletmek!  Çok  zor durumda kalan insanlar gördüm gerçekten abartmıyorum.  Bu köpekler kadar kötülediklerini duymadım.  Bunlar aşağılık karakterlerinin gereğini yapıyorlar. 

  • vatandaş11 Ağustos 2022 23:22

    160 ı 80 kabul edip 80 vermek yerine 8 i kabul edip vermemek daha doğru yalnız yazı zaten gerçeklerden uzak çünkü Almanya da 9,90 olan asgari saat ücreti 12,5 öyro ya yükseltilmişti sanada hatırlatırız.

  • akıl11 Ağustos 2022 17:22

    ağzından pislik akıyor...

  • baran11 Ağustos 2022 13:11

    Bizim bu hayranı zübüklere Avrupa da sıfır zam diye başlık atarsanız onların olmayan beyinlerine göre Avrupa yı kötülemiş olursunuz!  Ki bunu hiç istemezler onların köpekliğini yapmaya her daim hazır olan bu sefil karakterler  deliye dönerler!  Avrupa da hava sıcak bile demeyin.  Bu itlerin bazıları o kadar sefil ki dinlerini bile değiştirp tören ile hristo oluyorlar.  Orada da öyle bir aşağılanıyorlar ki köpek bile dayanmaz ama bunlar dayanır!  Köpek te bile haysiyet olur ama bunlar da olmaz.  Hz. Musa nin asi kavmi ile başlayan bu gavur hayranlığı tanzimat  ile devam etmiş nin dümbükleri ile bu güne kadar getirilmiş ve emanetçi angus aramaktalar.  Alman Fransız bunların yüzüne tükürür ama bunlar iltifat kabul eder.  Örnekleri ise hiç olmadığı kadar çok!  Jan Dandır.  Fetocu itler pkk lı itler ve dahası! 

  • baran11 Ağustos 2022 13:56

    Hakaret ne mevcut durumu ifade edip buz gibi gerçek bir habere dahi kendi ülkesini kötülemeyi misyon edinenin durumu bellidir.  Bak çok bilmişlik yapma veri mis.n alı mısn?  Sana öyle ayetler çıkarırım ki bir daha ahkam kesecek ukalalığın kalmaz. Hatayı kendimde arayacakmışım bak sen şu işe! Sen desene ki ''bu kadar açık konuşman zoruma gidiyor ''diye!  

  • veri11 Ağustos 2022 13:30

    müslüman insan bu kadar hakaret etmez,kin kusmaz,hareketleriyle ağzından çıkan lafla karşısındakine örnek olur,mütevazi olur,önüne geleni suçlamaz ,hatayı kendisinde arar,bu konuda hadis de var, kendi hatanızı büyütün ,karşınızdakinin hatasını küçültün diye...

  • vatansever11 Ağustos 2022 10:16

    adamlar uyanık işi biliyor..maaşlara zam olunca enflasyonun tetikleneceğini biliyor sarmala girmek istemiyorlar...

  • baran11 Ağustos 2022 15:03

    Soytarı bak bugün resmi açılış ile 34 yeni elektrik santrali ile birlikte hidro elektrik santral sayısı  930 a çıktı!  Zoruna gitmiş olabilir!  Hatırlatayım dedim. 

  • Ali Ak11 Ağustos 2022 09:56

    Aklimizla dalga geçen, gerceklerle kesinlikle ortüşmeyen bir yazı.Yakışmadı bu siteye.

  • iso11 Ağustos 2022 09:33

    Adamlarda %5 enflasayon olmuş... Bizde görünen enflasyon %80 ama sendikalar %5+5'e fln imza atıoyor :D 

  • EKRİKS11 Ağustos 2022 10:26

    HAYDİ BE ORDAN DEVLET ENFLASYON KADAR ZAM YAPTIYA .KÖRMÜSÜN HABERİ NERENLE OKUMUSSUN.

  • puantr11 Ağustos 2022 09:25

    Avrupa çok kötü, biz çok iyiyiz.. Hatta avrupa bizi kıskanıyor v.s. daha ne kadar palavra varsa onları da yazsaydn tam olurdu.. Özellikle son başlıktaki avrupada da türkiyedekine benzer enflasyon var cümlesi beni benden aldı. Bizde avrupadakinden en az 1 sıfır belki de daha fazla enflasyon var.. HERKES salak değil, artık aklımızla oynamayın....

  • mesut kaya11 Ağustos 2022 09:11

    Avrupada normalde enflasyon olmadığı için asgari ücreti artırma gib,i bir durumları hiç olmamış. biz enflasyonu 10 yıllardır yaşıyoruz. 

  • Vatandaş11 Ağustos 2022 09:10

    Onlardaki yüksek enflasyon %5, (!) bizdeki %200  Keşke onlar gibi olabilsekte bizim maaşlarada zam yapılmasa... Aramızda kıyaslama bile yapamayız... 

  • Hehe11 Ağustos 2022 11:24

    Yanlama milliyetci varsa onurun gel sen yasa bu ulkede oyle oradana alman b temizleyip burada kabadayilik yapma

  • MARHALET KUŞUÖTMEZ11 Ağustos 2022 10:27

    GEL BURDA YAŞADA ANYA YI GONYAYI GÖR.BURALARDAKA YAŞAMI HERKES NE ZANNEDİYOR

  • Kamil 11 Ağustos 2022 09:04

    Kimse kimseyi kandırmasın, avrupada çalışanlar oldukça iyi seviyede. Zam yapmasalarda birşey olmaz

  • Hehe11 Ağustos 2022 08:55

    Yanlamalar kosun kosun avrupa bitiyaeh cokuyeahhh malaklar sizi

  • Türkoğlutúrk11 Ağustos 2022 10:17

    Doğru söylüyorsun su vize bı kalksa Almanlar istila edecek burayı.baksana alman doktorlar alman hemşireler alman mühendisler doldu ülke.hamburgercide yeri paspaslayan alman üniversite mezunu gelmiş buraya aburcubur üniversitesinde doktora yapıyormuş.

  • mrt11 Ağustos 2022 08:33

    Artık güneş doğudan doğacak. Güç dengeleri değişiyor.