E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündem Sezgin Baran Korkmaz davasında flaş gelişme: Gizlilik kararı alındı---

Sezgin Baran Korkmaz davasında flaş gelişme: Gizlilik kararı alındı

 Sezgin Baran Korkmaz davasında flaş gelişme: Gizlilik kararı alındı
27 Ağustos 2022 - 08:09 borsagundem.com

ABD’de tutuklu olarak yargılanan Sezgin Baran Korkmaz'ın davasında savcılığın, elde edilen deliller için 'gizlilik kararı' alınmasını talebi mahkeme tarafından kabul edildi.

ABD'nin Utah eyaletinin Salt Lake City kentinde tutuklu olarak yargılanan Sezgin Baran Korkmaz’ın davasında, savcılık mahkemeye yaptığı başvuruda elde ettikleri deliller için gizlilik kararı alınmasını talep etti. Mahkeme talebi kabul etti.

Sözcü'nün Amerikan medyasından aktardığı habere göre, Sulh Mahkemesi Hakimi Jared C. Bennett'a savcılığın sunduğu dilekçede, elde edilen delillerin, tanık ifadelerinin ve diğer bulguların sadece Korkmaz'ın belirlenen avukatlarıyla gizlilik kaydıyla paylaşılmasını istedi.

Ancak savcılık, avukatların hassas olan bu delilleri müvekkilleri Korkmaz'la belirlenen süreye kadar paylaşmaması talebinde de bulundu.

Savcılık, elindeki delillerin jürili duruşmanın başlamasından sekiz hafta önce Korkmaz'ın avukatlarına, müvekkillerinle paylaşılmamak kaydıyla verilmesi, duruşmaların başlamasından iki hafta öncesinde de Korkmaz ile paylaşılabilmesini istedi.

BAŞVURU KABUL EDİLDİ

Savcılığın delillerle ilgili kararını değerlendiren hakim Bennett, başvuruyu kabul etti. Hakim Bennett, dün açıkladığı kararında savcılığın elindeki delilleri duruşma tarihinden sekiz hafta önce Kormaz'ın savunma ekibinden belirlenecek bir avukatla, müvekkiliyle paylaşılmaması kaydıyla verilmesine; Korkmaz'ın gizlilik kaydı olan bu belgeleri seri duruşmalardan iki hafta öncesinde görebileceğine hükmetti.

Mahkeme kararına göre, Korkmaz davasında getirilen gizlilik kaydıyla savcılığın elde ettiği deliler, tanık ifadelerindeki herhangi bir kişinin kişisel tanımlayıcı bilgileri, kişinin doğum tarihi, sosyal güvenlik numarası, adresi, telefon numarası, e-posta adresi adresi gizli kalacak.

Karara göre, savcılığın elindeki yer alan kişi ya da işletmelerin mali bilgileri, banka hesap numaraları, kredi kartı veya banka kartı numaraları, hesap şifreleri, hesap adları, iletişim bilgileri, hesap geçmişi, hesap bakiyeleri, hesap özetleri, vergi iade bilgileri veya vergi mükellefi kimlik numaraları gizli kalacak.

DAVA 21 EYLÜL’DE GÖRÜLECEK

Avusturya'dan ABD'ye geçtiğimiz temmuz ayında getirilen Korkmaz, Utah eyaletinin Salt Lake City kentinde yapılan duruşmada, Sulh Hakimi Jarred Bennett’in karşısına avukatlarıyla birlikte çıkmış, hakkındaki suçlamaları kabul etmediğini söylemişti.

Korkmaz, 21 Eylül'de dava dosyasının asli hakimi Jill Parrish’in karşısına çıkacak.

12 AYRI SUÇLAMA 

Salt Lake bölge mahkemesinde, eyalet başsavcılığının talebi üzerine Korkmaz'a 225 yıl hapis istemiyle dava açılmıştı. 15 sayfalık iddianamede, Korkmaz'a 12 ayrı suçlama yöneltilmişti.

Korkmaz'ın usulsüz olarak yaptığı havale ve para transferleri için, işlediği 10 suça dair ayrı ayrı 20 şer yıl hapis cezası istendi.

Korkmaz için ayrıca kara para aklamaktan da 20 yıl, mahkemeye yalan beyanda bulunmaktan 5 yıl hapis cezası talep edildi.

Sezgin Baran Korkmaz'ın lüks yatı Quenn Anne satıldı

 

Baran Korkmaz'ın yargılanması başladı

 

Baran Korkmaz rüşvet verdiklerini kayda almış

 

Baran Korkmaz’ın, ABD’ye verilmesi en çok kimleri rahatlattı?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (18)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )28 Ağustos 2022 10:58

    Deniz feneri ne oldu ? kaç yıl geçti ? :D Yasaklanma gelince aklıma geliyor hep. bir sürü usulsüz işlemlre yaışmalar imzalar vb. ama olay mahkeme kararınca yasaklandı ama mahkemesi ne oldu ?

  • baran30 Ağustos 2022 10:50

    BAK ONUN BUNUN PVNG. PENSİLVANYA KÖPEĞİ TAM DA SEN OLUYORSUN!   BUNU ZATEN İSYILLARDIR İSPET ETTİN.  BÜTÜN YORUMLARINI TOPLUYORUM SENİ YAKINDA MAHKEMEYE VERECEĞİM!  aNLADIN MI  PENSİLVANYA KÖPEĞİ.

  • Mucise Reis ;)29 Ağustos 2022 08:14

    Pensilvanya finosu abisi için bana havlıyor :D . Geç bu ayakları, Google yaz, oku, kendini gleiştir, konuya hakım ol, öyle yaz :D ... Onun bunun kapı bekçiliğini yapacam diye, herkeslere saldırma... ısırmak için gelmiş, köpek oğlu, pensilvanya finosu :D hoştt horştt... Hahaha 

  • baran28 Ağustos 2022 13:01

    Deniz feneri son derece dürüst güvenilir bir dernektir. Yıllarca fakirlere yardım ve bağış  toplayıp ulaştırmıştır.  P.ç Amerika nın batırdığı bitirdiği Afrika ya mamur etmeye çalışan derneklerden biridir. Anladın mı angut oğlu angut?  

  • MARHALET KUŞUÖTMEZ27 Ağustos 2022 20:06

    Belkide abd nin adamı olabilir.ABD buna bir takım şeyleri söylettirip bir takım yaptırımlar yapabilirler.sonra da vatandaşlık verip lüks içinde yaşatabilirler iftiracılıktan.ikinci bir rıza sarraf olayı olmasın.

  • Bik27 Ağustos 2022 13:43

    Gizlilik kararı alındığına göre, Türkiye'deki itibarlı kişilerle nasıl iş tuttuğunu ve verdiği rüşvetleri açıklayıp itirafçı olacak.

  • Bağımsız Düşünce27 Ağustos 2022 19:24

    Başlığı okuduğum an aklıma geleni ifade etmişsiniz . Bravo

  • Tufan27 Ağustos 2022 12:56

    Abd rezadan birşey çıkaramadı şimdi sezgine başladı bizi uyduruk davalarla sıkıştırma derdinde. Abd de adalet var sanan buradaki akılsızlara diyeceğim şu : Abd ve avrupada ki adalete özenen sizin gibi ırak, Suriye, afganistan vs de kör muhalifler abd avrupa işgali geldiğinde önce sevindiler sonra gördüler adaleti!!! Sizde şimdi ülkemize abd avrupa eliyle adalet demokrasi taşımak istiyorsunuz desteklediğiniz adamlar ülkemizi oralara gidip şikayet ediyor herkes görüyor. Zalimden adalet bekleyin de görün siz zulmü.

  • Bağımsız Düşünce27 Ağustos 2022 19:27

    Yaşananlara kendi açından bakarsan tabi ki anlattıklarını görürsün ! Kıbrıs çevresinde gaz aramaktan nasıl vaz geçildi ? Suriye ye yapacağız dedikleri operasyonu neden yapamıyorlar ? Halk Bank davası niye sonuçlanmıyor ? Türkiye neden tefeci faizi ile borç alıyor ?  Parça parça koparıyorlar ama göremiyorsunuz ?

  • Mucise Reis ;)27 Ağustos 2022 11:02

    Türkiye de otele tankla girdi denilmişti eee öğrenemicekmiyiz? ABD mahkemesi neden böyle karar aldı, elde ettiği bilgileri ve belgeleri kullanmak için mi ? :D malum büyük isimler otellerind ekonakları , kamera sistemleri  , arşivler vb. onu bunu bilmem. Parmamanter sistem olmayan devletler santaj ve baskı altında kalacak. ABD eline koz topluyor. Kimbilir kimleri baskı ve santaj altına çekecek ki bu kararı aldı ABD mahkemeleri :D kılıçdaroğlu olmadığı kesin :D 7/24/365 gün incelenip aranıp taranıyor tek tek : )) olsa çıkardı 19 yıldır yamuğu

  • Hehe27 Ağustos 2022 09:56

    Niye rusvet verdigi adamlarinizdan mi korkuyorsunuz hanginiz aldi parayi

  • baran28 Ağustos 2022 14:40

    Hödük  önce bir konuşmasını öğren! Şu angusa biri Türkçe öğretsin.  Bu  hanzoya  neyi anlatacaksın.  Laaaa loooo demekten başka bir halt bildiği yok.  Bunu da insan yerine koyup yorum yazıyoruz.

  • Hehe28 Ağustos 2022 13:54

    Laaa baros sen hala villadamisin adam yerli ve milli parasiyla rusvet almis azicikta sana vermistir sonucta agzinla para kazaniyon

  • baran28 Ağustos 2022 12:57

    Uğur Dündar ın niye paçaları tutuştu?   Halk tv sahibinin  boğazdaki kaçak villası nasıl alınmış.  SBK kimleri nasıl fonlamış hepsi ortaya çıkacak!  Sen şimdi kart tavuk gibi gıdakla bakalım.

  • Hehe27 Ağustos 2022 18:21

    Hem niye korktunnlaa maAk yoksa sen ve senin avare ve yiyicilerin mi aldi korktun bi

  • Hehe27 Ağustos 2022 18:20

    La mal abdede para yedirmeden is mi yapabilirsinz zekasiz gen gecmisli

  • harbiden27 Ağustos 2022 10:07

    Sen harbi geri zekalısın. Haberi okumadan, başlığa bakıp yorum yazdığın o kadar net ki... Yani gizlilik kararı alan ABD mahkemesi mi para aldı? Hehe...

  • Vatandaş 27 Ağustos 2022 08:44

    Nerde pis işler orada bol para Reza 2